Το μόνο καλό μέσα στην εθνική συμφορά της παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας είναι ότι όλοι οι παράγοντες του τόπου θα υποχρεωθούν να πάρουν θέση. Ολοι θα αναγκαστούν να τοποθετηθούν υπέρ της υπεράσπισης των εθνικών δικαίων και ιδεωδών ή υπέρ της βούλησης των ξένων. Το αυτό θα γίνει και με τη Νέα Δημοκρατία, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το οποίο εστράφη χθες εναντίον της εφημερίδας μας.
Η «δημοκρατία», ως γνωστόν, έχει αποδείξει και στο αναγνωστικό κοινό της και στους πολιτικούς ότι δεν δίνει λόγο πουθενά αλλού, εκτός από τη συνείδηση των συντακτών και συντελεστών της και στην αλήθεια, που μπορεί να αποδείξει το ρεπορτάζ. Η εφημερίδα μας δεν υπολογίζει πολιτικά συμφέροντα και ζημιές. Δεν μας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Νοιαζόμαστε μόνο για το εθνικό συμφέρον και τις παραδοσιακές αξίες. Ολα τα άλλα μας αφήνουν αδιάφορους.
Η Νέα Δημοκρατία δυσαρεστήθηκε με την εφημερίδα μας, επειδή αναδείξαμε την όχι και τόσο ξεκάθαρη στάση που κρατά στο θέμα της Μακεδονίας. Είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας ή όχι; Γιατί η Ν.Δ. δεν ζήτησε δημοψήφισμα από την πρώτη στιγμή που άρχισε να παρουσιάζεται η επονείδιστη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ;
Η ίδια θα κάνει δεσμευτικό δημοψήφισμα, αν/όταν αποκτήσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία; Το κόμμα του κ. Μητσοτάκη θα εφαρμόσει αυτή τη συμφωνία, που υπεγράφη άρον άρον στις Πρέσπες, ή θα προσπαθήσει να την ακυρώσει; Κι ένα ερώτημα που έχει υποβληθεί ξανά από την εφημερίδα μας (στις 15/06/2018) και απευθύνεται στη Ν.Δ.:
Γιατί την πρόταση μομφής την κατέθεσε την Πέμπτη 14 Ιουνίου, όταν θα μπορούσε να την υποβάλει την Τετάρτη 13 Ιουνίου και να φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια και ψηφιζόταν το πολυνομοσχέδιο; Μήπως επειδή έτσι είχε συνεννοηθεί με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος δεν ήθελε να μπουν εμπόδια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου;
Αυτά είναι ζητήματα στα οποία πρέπει να πάρει θέση η Ν.Δ., αντί να καταφέρεται εναντίον της «δημοκρατίας» μας.