Ο λαός της Νέας Δημοκρατίας αντελήφθη την ύπαρξη του Ευάγγελου Αντώναρου ως κομματικού στελέχους όταν εκείνος διεγράφη. Αυτό δεν πρόκειται να επηρεάσει τον πολιτικό βίο του τόπου. Οσα προηγήθηκαν, όμως, θα επηρεάσουν πολύ.
Ο κ. Αντώναρος διεγράφη από τις τάξεις της Ν.Δ. διότι εστράφη εναντίον του αντιπροέδρου και βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αδωνη Γεωργιάδη, το όνομα του οποίου υπάρχει στη δικογραφία του σκανδάλου της Novartis. Ο κ. Γεωργιάδης έχει κατορθώσει να λανσάρεται ως «σύμβολο» της Ν.Δ., αν και η παρουσία του στο κόμμα χρονολογείται το 2012. Εως τότε, μία από τις προσφιλέστερες δραστηριότητές του ήταν να υβρίζει, να ειρωνεύεται, να ασκεί σφοδρή κριτική στη Ν.Δ. και στους πρώην προέδρους Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.
Αμέσως μόλις εντάχθηκε στη Ν.Δ. έκανε αυτό που συνηθίζει: να εγκωμιάζει και να κολακεύει με γλοιώδη τρόπο οποιονδήποτε θεωρούσε ισχυρό στη Ν.Δ.
Ο κ. Γεωργιάδης πολλά θετικά και αρνητικά μπορεί να έχει, αλλά του λείπει η ευθιξία. Οταν διαπίστωσε ότι το όνομά του αναφέρεται σε μια υπόθεση όπως αυτή της Novartis, έπρεπε να παραιτηθεί από την αντιπροεδρία του κόμματος και να θέσει εαυτόν στη διάθεση του προέδρου, μέχρι να ξεκαθαρίσει δικαστικά το τοπίο.
Κανείς δεν θα αξίωνε να παραιτηθεί και από το βουλευτικό αξίωμα, το οποίο κέρδισε με τη λαϊκή έγκριση μέσω της εκλογικής δοκιμασίας. Ομως, η αντιπροεδρία έχει έναν καθαρά συμβολικό χαρακτήρα και δεν είναι σωστό να ταυτίζεται το σύνολο του κόμματος με ένα πρόσωπο που βρίσκεται υπό δικαστική έρευνα και αξιολόγηση των πεπραγμένων του.
Η Ν.Δ., που είναι κόμμα το οποίο άντεξε ακόμα και τη δοκιμασία του Μνημονίου, δεν μπορεί να αναλάβει το πολιτικό και το ηθικό κόστος του Α. Γεωργιάδη. Κάτι τέτοιο έγινε και στη ΔΕΘ, το 2008, όταν ο Κώστας Καραμανλής στήριξε στελέχη που κατηγορούνταν για το (όπως αποδείχθηκε, ανύπαρκτο) σκάνδαλο του Βατοπαιδίου.
Το αποτέλεσμα ήταν η άτακτη υποχώρηση της εκλογικής απήχησης, η ανάρρηση του ολετήρα Παπανδρέου στην εξουσία και η καταστροφή της χώρας με την υπογραφή του Μνημονίου. Ας μην το ξεχνάμε…