Η χλεύη, τα σκωπτικά ρεπορτάζ και τα δηκτικά σχόλια των δυτικών ΜΜΕ συνήθως «εκτοξεύονται» με κατεύθυνση το εξωφρενικό καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν, του Βορειοκορεάτη τυράννου που κληρονόμησε από τον πατέρα του τον κομμουνιστικό «θρόνο» της χώρας του. Φυσικά, δεν είναι αβάσιμη η κριτική ούτε άδικα τα επιτίμια στον Βορειοκορεάτη δικτάτορα.
Ομως είναι άδικο να μην αποδίδονται τα ίδια (αν όχι χειρότερα) σ’ ένα καθεστώς που δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από εκείνο της Βορείου Κορέας. Ο λόγος γίνεται για την Τουρκία και για τους καταπιεστικούς μηχανισμούς ολοκληρωτικού ελέγχου που κρατούν στην εξουσία τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Τουρκικά ΜΜΕ έχουν αποδείξει τη συμμετοχή των μυστικών υπηρεσιών της γείτονος στον εξοπλισμό και στην ενίσχυση των αποκεφαλιστών του Ισλαμικού Κράτους. Τα ψηφιακά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δημοφιλέστατες ιστοσελίδες (βλ. youTube, twitter κ.ά) ανοιγοκλείνουν σύμφωνα με τις ανάγκες του Ερντογάν για την προστασία των ανομημάτων του από το σκληρό φως της δημοσιότητας.
Οι διωγμοί, η καταπίεση και η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία σε βάρος μειονοτήτων (εθνικές και θρησκευτικές) είναι φαινόμενα συχνότερα από τους καύσωνες στην έρημο.
Το ίδιο σύστημα εξουσίας διοχετεύει εκατομμύρια πρόσφυγες και λαθρομετανάστες στην Ελλάδα, με απώτερο σκοπό την κυριαρχία διά της πληθυσμιακής υπεροχής και με βασικό όπλο τον ισλαμικό φονταμενταλισμό.
Μέσα σε όλα τα δεινά που απεργάζεται η Τουρκία είναι και η ανάπτυξη πυρηνικού οπλοστασίου. Αυτό επισημαίνεται σε άρθρο του Χανς Ρούλε, πρώην υψηλόβαθμου στελέχους του γερμανικού υπουργείου Αμυνας. Με την αποκαλυπτική ανάλυση του Χ. Ρούλε που δημοσιεύτηκε στο αμερικανικό περιοδικό θεμάτων εξωτερικής πολιτικής «The National Interest» γίνεται γνωστό ότι η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών (BND) κατασκόπευε την Τουρκία, επειδή έρχονταν υπ’ όψιν της «αυξανόμενα στοιχεία» ότι η Αγκυρα προσπαθεί να αποκτήσει πυρηνικό οπλοστάσιο.
Το άκουσμα αυτής της είδησης προκαλεί ανατριχίλα. Ποια θα είναι η μοίρα της περιοχής, αν αποκτήσει πυρηνικό εργοστάσιο αυτή η χώρα; Μακάρι να μην το μάθουμε ποτέ.