Κάθε ηγέτης, θέλοντας και μη, δίνει στην κοινωνία και την Ιστορία το προσωπικό στίγμα του. Με τις αποφάσεις, τις πράξεις, τους λόγους και τις επιλογές του συγκαθορίζει τον ρουν των εξελίξεων και ορίζει πώς θα αντιμετωπίζουν οι πολίτες την παρουσία του και την περίοδο της αρχής του τόσο στην τρέχουσα συγκυρία όσο και στο μέλλον. Αλλωστε η δημοτικότητα και η υστεροφημία διαφέρουν μόνο στη χρονική διάσταση. Η υφή είναι ίδια.
Ο κ. Μεϊμαράκης ανέλαβε την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας όχι στο παρά πέντε αλλά στο παρά ένα της εκλογικής αναμέτρησης, σε συνθήκες κατεπείγουσας ανάγκης.
Τα πρώτα δείγματα γραφής του (ενωτικός, άμεσος, ευθύς, πρακτικός, λαϊκός, άνετος κ.ά.) είναι θετικά και έχουν προσφέρει μια νέα δυναμική στο κόμμα που βρισκόταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Τώρα του δίδεται μια μεγάλη ευκαιρία να αποδείξει ότι η παράταξη εισήλθε σε μια καινούργια περίοδο ανασύνταξης και ακμής.
Αυτή η ευκαιρία ακούει στο όνομα «ψηφοδέλτιο Επικρατείας». Ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. δεν έχει επιλογές στη διαμόρφωση των ψηφοδελτίων στις περιοχές της χώρας, μια και η εκλογή θα γίνει με λίστα, η οποία ουσιαστικά καθορίζεται από τις επιδόσεις των πολιτευτών στις προηγούμενες εκλογές.
Οποιος ήλθε πρώτος στην προτίμηση των εκλογέων μπαίνει πρώτος στη λίστα, ο δεύτερος μπαίνει δεύτερος κ.ο.κ. Ο κ. Μεϊμαράκης δεν μπορεί να περιφρονήσει τη βούληση των πολιτών και τον σταυρό προτίμησης που έδωσαν στους πολιτευτές.
Ομως μπορεί να σηματοδοτήσει την αναθέρμανση των σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας με τους πολίτες, διαμορφώνοντας νέο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
Εκεί μπορεί να δείξει ότι το κόμμα ποντάρει στην κοινωνία, βασίζεται στη δημιουργικότητα και την εργατικότητα των Ελλήνων, επιλέγει τη συμμετοχή και την ανάδειξη στα κοινά επιτυχημένων επαγγελματιών, επιστημόνων και νέων, άφθαρτων συμπολιτών μας, οι οποίοι επιθυμούν να προσφέρουν ανυστερόβουλα στην πολιτική.
Τούτη η νέα σελίδα στην ιστορία του κόμματος και της παράταξης μπορεί να είναι χρυσή και να φέρει την υπογραφή του κ. Μεϊμαράκη.