Η Μαρία Αντουανέτα είχε λύσει το… πρόβλημα στους δυστυχείς και πεινασμένους υπηκόους της, ανοίγοντας τον δρόμο στους επιγόνους της. Οταν της φώναζαν ότι δεν είχαν φαγητό, εκείνη τους πρότεινε να φάνε παντεσπάνι. Ξένη με τον λαό της από τη μια και εκτός πραγματικότητας από την άλλη. Το επισημαίνουμε αυτό με αφορμή τις εγκυκλίους της Εφορίας (που κυκλοφόρησαν) και επιβεβαιώνουν ότι αυτοί που κατοικοεδρεύουν στην Καραγεώργη Σερβίας και ξένοι με τα προβλήματα της κοινωνίας και της αγοράς είναι -μια και ουδέποτε έχουν εργαστεί επί της ουσίας- αλλά και εκτός πραγματικότητας παραμένουν.
Διότι δεν μπορεί σε μια περίοδο που οι επιχειρήσεις προσπαθούν με κάθε τρόπο να «μαγειρεύουν» τα οικονομικά τους και να μετακυλούν τις υποχρεώσεις τους για να μπορούν να πληρώνουν τους εργαζομένους που έχουν απομείνει σε αυτές, να έρχεται η Πολιτεία και να δυσκολεύει τη χορήγηση φορολογικής ενημερότητας. Είναι σαν να επιθυμεί με τον τρόπο της να βάλει λουκέτο και σε όσους επιβιώνουν ακόμη κόντρα στα Μνημόνια, στις απαιτήσεις της τρόικας αλλά και στην εγκληματική ανικανότητα του υπουργείου Οικονομικών.
Διότι, εάν επιλέγεις η φορολογική ενημερότητα αντί για τέσσερις μήνες να ισχύει για δύο για όσους δεν χρωστούν στο Δημόσιο και έναν μήνα σε περίπτωση ύπαρξης μη ληξιπρόθεσμων οφειλών ή οφειλών που έχουν υπαχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης τμηματικής καταβολής, τότε η λύση για τους επιχειρηματίες είναι μονόδρομος. Τη ρευστότητα θα την αντλήσουν από ίδιους πόρους, μια και οι τράπεζες -ως γνωστόν- δεν δανείζουν, με αποτέλεσμα να καθυστερούν κυρίως τους μισθούς των εργαζομένων. Συνέπεια; Η ύφεση να συνεχιστεί, η ασυνέπεια πληρωμών όσων οφείλουν στο Δημόσιο να μεγαλώνει και η αγορά να βουλιάξει.
Πόσο μυαλό, δηλαδή, χρειάζεται για να καταλάβουν το αυτονόητο οι φωστήρες της πλατείας Συντάγματος! Τόσο ξένοι είναι με την πραγματικότητα ή τόσο επικίνδυνοι; Οποιο και να διαλέξετε, το συμπέρασμα παραμένει το ίδιο. Οι άνθρωποι ζουν αλλού, αφού δεν έχουν βγάλει ποτέ τους μεροκάματο στην πραγματική οικονομία.