Κάηκε ένα εμβληματικό κτίριο στην Κυψέλη

Τυλίχθηκε στις φλόγες, στη συμβολή των οδών Δροσοπούλου και Ιμβρου, η άλλοτε βίλα της οικογένειας της Μαρίας Ελένης Μαμιδάκη

Στάχτη έγιναν οι δύο από τους τέσσερις ορόφους του άλλοτε εντυπωσιακού διατηρητέου κτιρίου της οικογένειας της Μαρίας Ελένης Μαμιδάκη, στη συμβολή των οδών Δροσοπούλου και Ιμβρου, στην Κυψέλη (είχε βγει σε πλειστηριασμό πριν από 15 μήνες), το οποίο τυλίχτηκε στις φλόγες έπειτα από φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε για πυρκαγιά από περιοίκους και εξαιτίας της έκτασης που έλαβαν οι φλόγες στο σημείο έσπευσε ισχυρή δύναμη με 18 πυροσβέστες, πέντε οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα, που έδιναν επί ώρες μάχη με τις φλόγες για να κατασβέσουν τη φωτιά που μαινόταν κυρίως στον δεύτερο και τον τρίτο όροφο. Ωστόσο, εξαιτίας της εγκατάλειψης του ακινήτου, ζητήθηκε από τους πολίτες να απομακρυνθούν από το σημείο, καθώς υπήρχαν φόβοι ακόμα και για κατάρρευση. Ταυτόχρονα, αστυνομικοί απέκλεισαν τόσο την οδό Δροσοπούλου όσο και την Ιμβρου για οχήματα αλλά και πεζούς.

Τελικά, έπειτα από επίμονη επιχείρηση των πυροσβεστών, η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο περίπου γύρω στις 2 χθες τα ξημερώματα, προκαλώντας, ωστόσο, σημαντικές φθορές στο διατηρητέο κτίριο. Το κάποτε εντυπωσιακό διατηρητέο στην Κυψέλη, όπου ξέσπασε η φωτιά, ανήκει στην οικογένεια της Μαρίας Ελένης Μαμιδάκη και είχε βρεθεί αντιμέτωπο με το «σφυρί» των πλειστηριασμών τον Ιούλιο του 2023, με τιμή πρώτης προσφοράς τα 900.000 ευρώ. Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης του 2022, η συνολική αγοραία αξία του τετραώροφου κτίσματος, το οποίο κατασκευάστηκε σε οικόπεδο επιφάνειας 316,19 τετραγωνικών μέτρων, ανέρχεται στο 1.000.000 ευρώ.

Ειδικότερα, η εν λόγω οικοδομή περιλαμβάνει ισόγειο (ημιυπόγειο), που αποτελείται από δύο καταστήματα επιφάνειας 139,2 τετραγωνικών μέτρων και 31 τετραγωνικών μέτρων, καθώς και από πρώτο, δεύτερο και τρίτο όροφο, που αποτελούνται από δύο κατοικίες ο καθένας, αλλά και κοινόχρηστους χώρους. Παρόλο που δεν είχε εμφανιστεί πλειοδότης για το άλλοτε στολίδι της Κυψέλης, που χαρακτηρίστηκε διατηρητέο το 1999, αλλά πλέον είναι ακατοίκητο και σε κακή κατάσταση, περιουσιακά στοιχεία μελών της οικογένειας Μαμιδάκη έχουν μπλεχτεί στη δίνη των πλειστηριασμών τα τελευταία χρόνια, ενώ και η Μαρία Ελένη Μαμιδάκη, κόρη του Γεωργίου Μαμιδάκη της Jet Oil, έχασε τον περασμένο Ιούλιο ένα ακίνητό της στο Καστρί, το οποίο άλλαξε χέρια με 1.015.138 ευρώ, δύο ευρώ υψηλότερα από την αρχική τιμή εκκίνησης.

Ας σημειωθεί ότι η Μαριλένα Μαμιδάκη είναι κύρια μέτοχος και διευθύνουσα σύμβουλος των εταιριών του Ομίλου Μ.Γ. Μαμιδάκη, ο οποίος αποτελείται από τον Πολυχώρο Πολιτισμού «Αθηναΐς» στο Γκάζι, που περιλαμβάνει θεατρική και μουσική σκηνή, αίθουσες για συνέδρια δυναμικότητας 2.500 συνέδρων, αίθουσες τέχνης και café-bar, την εταιρία παροχής υπηρεσιών «Mamidakis Catering» και τα «Athinais Tower Lofts», ένα σύμπλεγμα 70 πολυτελών κατοικιών τύπου loft με θέα την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα