Συνδέεται με πέντε θανάτους μωρών

Εισαγγελική έρευνα για τον μυστηριώδη θάνατο των δύο βρεφών 24χρονης και ενός ακόμα που «έσβησε» στα χέρια της. Η γυναίκα συσχετίζεται με την απώλεια άλλων δύο μωρών!

Στο «μικροσκόπιο» των εισαγγελικών Αρχών έχουν μπει οι θάνατοι τριών βρεφών που «έσβησαν» κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, και, μάλιστα, όλα υπό την επίβλεψη μιας 24χρονης, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο μιας σειράς από… τραγικές συμπτώσεις. Την ίδια ώρα, διαστάσεις θρίλερ δίνει στην υπόθεση η αποκάλυψη ότι στα χέρια της νεαρής γυναίκας είχε ξεψυχήσει άλλο ένα βρέφος, ενώ το 2014 η οικογένειά της είχε θρηνήσει την απώλεια ενός κοριτσιού ενάμισι έτους! Με αφορμή την υπόθεση με τα τρία νεκρά μωρά στην Ηλεία και την Αχαΐα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών Νικόλαος Νικολάου ζήτησε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, διαβιβάζοντας το σχετικό αίτημα στους προϊσταμένους της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αχαΐας Κωνσταντούλα Αθανασοπούλου και Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλείας Δημήτριο Λιανόπουλο.

Η περίεργη ιστορία που κινητοποίησε τις δικαστικές Αρχές επανήλθε στην επικαιρότητα μετά τον θάνατο του τελευταίου βρέφους, ενός αγοριού 15 μηνών, που έφυγε από τη ζωή στις 5 Αυγούστου. Το κοινό πρόσωπο στους θανάτους των τριών βρεφών είναι η 24χρονη Ειρήνη, που έχασε μέσα σε δύο χρόνια τα δύο παιδιά της, ηλικίας 20 ημερών και δύο μηνών, και η οποία ήταν συγκάτοικος και φίλη της μητέρας του 15 μηνών αγοριού που άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Πρόβλημα υγείας

Ειδικότερα, η νεαρή γυναίκα έχασε το δύο μηνών μωρό της έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου είχε μεταφερθεί με σπασμούς τον Οκτώβριο του 2023. Καθώς οι εξετάσεις που έγιναν στο κοριτσάκι δεν εντόπισαν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, αλλά ούτε και η κλινική κατάστασή του υποδήλωνε κάτι ανησυχητικό, η μητέρα του βρέφους ενημέρωσε τους γιατρούς πως πριν από 15 μήνες, και συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2022, είχε χάσει ακόμα ένα παιδί, μόλις 20 ημερών τότε! Μάλιστα, οι συνθήκες θανάτου του μωρού παραμένουν αδιευκρίνιστες, καθώς από τη νεκροψία – νεκροτομή που διενεργήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών δεν εξήχθησαν συμπεράσματα για τις συνθήκες και τα αίτια του θανάτου του, με συνέπεια στην ιατροδικαστική έκθεση να μη γίνεται αναφορά σε αυτά.

Το μυστήριο γύρω από τους αιφνίδιους θανάτους των δύο κοριτσιών και του 15 μηνών αγοριού εντείνει ακόμα περισσότερο η αποκάλυψη ότι το 2014 η οικογένεια της 24χρονης Ειρήνης είχε θρηνήσει την απώλεια ενός μικρού κοριτσιού και ότι στις 4 Φεβρουαρίου 2021 έφυγε από τη ζωή εντελώς ανεξήγητα το έξι μηνών παιδί τής -τότε- επιστήθιας φίλης της νεαρής γυναίκας που βρίσκεται στη μέση ενός κυκεώνα συνταρακτικών αποκαλύψεων! Συγκεκριμένα, το 2014 η μητέρα της 24χρονης είχε χάσει τη μικρότερη κόρη της, ηλικίας -τότε- ενάμισι έτους, η οποία είχε μεταφερθεί στο «Αγία Σοφία» έπειτα από εκδήλωση σπασμών και, αφού έλαβε εξιτήριο, είχε βρεθεί νεκρή μέσα στην κούνια της, σε περιοχή του Ναυπλίου, όπου διέμενε τότε η οικογένεια! Με βάση τη νεκροψία που διενεργήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κορίνθου, ο θάνατος του παιδιού είχε αποδοθεί σε λοίμωξη του αναπνευστικού.

Kουμπάρες

«Με την Ειρήνη γνωριζόμαστε χρόνια, είμαστε κουμπάρες. Της είπα να μου κρατήσει το παιδί να πάω μια βόλτα με τον σύντροφό μου. Μου είπε “εννοείται ότι μπορώ”» δήλωσε η μητέρα του έξι μηνών βρέφους που έφυγε από τη ζωή το 2021 και πρόσθεσε: «Παίρνει κάποια στιγμή η Ειρήνη τηλέφωνο κάποιον που δεν θέλω να πω ποιον και λέει “το παιδί πέθανε” και παίρνει κατευθείαν ο σύζυγός μου την Ειρήνη τηλέφωνο και του λέει “το παιδί είναι μια χαρά”, ενώ ήταν πεθαμένο… Εγώ ως μάνα που έχω χάσει το παιδί μου μέσα από τα χέρια της Ειρήνης θα το ψάξω και νομικά και θα το φτάσω μέχρι όπου χρειαστεί… Ερχομαι και να ρωτήσω: Πώς γίνεται; Είναι και τα τέσσερα σύμπτωση; Εχει κάνει κάτι; Εγώ έρχομαι να ρωτήσω σαν μάνα μόνο ένα γιατί».

Η μητέρα του 15 μηνών αγοριού που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Αύγουστο από την πλευρά της υποστήριξε πως, λίγο προτού το παιδάκι καταλήξει, αντιμετώπισε ξαφνικά αναπνευστικό πρόβλημα. Το άφησε στην αγκαλιά της φίλης της Ειρήνης, που είχε χάσει τα δύο της παιδιά πριν από δύο χρόνια, και ειδοποίησε για βοήθεια. «Οσο το είχε η Ειρήνη, το παιδί ήταν μια χαρά, ανέπνεε, αλλά όχι πολύ καλά. Πήρα κατευθείαν τηλέφωνο για να έρθει αμάξι. Μέχρι τότε το είχε στα χέρια της η Ειρήνη. Δεν καλέσαμε το ασθενοφόρο για να μη χάσουμε χρόνο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα