Στις 6.000 έφτασαν ήδη οι αποβολές για κινητά!

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Πιερρακάκη, η εφαρμογή του μέτρου είναι θεαματικά καλή, με την εκπαιδευτική κοινότητα να το έχει αγκαλιάσει

Η αποβολή… πάει σύννεφο για τους μαθητές που δεν συμμορφώνονται με το νέο μέτρο της απαγόρευσης των τηλεφώνων μέσα στα σχολεία. Οπως έκανε γνωστό ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης, η εφαρμογή του μέτρου είναι θεαματικά καλή και το έχει αγκαλιάσει η κοινότητα του σχολείου, αναφέροντας πως μέχρι τώρα οι αποβολές είναι 6.043! Ο ίδιος υπογράμμισε ότι τα κινητά τηλέφωνα πρέπει να τα χρησιμοποιεί λίγο ένα νέο παιδί, γιατί φαίνεται ότι έχουν επίδραση.

«Το πολύ σημαντικό ότι το πλαίσιο συνεπειών που προβλέψαμε επιτρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι τα κινητά πρέπει να τα χρησιμοποιεί ένα νέο παιδί λίγο. Υπάρχει και βιβλίο που περιγράφει πως, από τότε που μπήκαν τα κινητά στη ζωή μας, βλέπουμε μεγάλη και προβληματική επίδραση ειδικά στα παιδιά, κι ένα μόνο κομμάτι αυτού του προβλήματος αφορά το σχολείο. Υπάρχουν κι άλλες συστάσεις, όπως τι πρέπει να κάνει η οικογένεια, και αυτό που κάναμε στο σχολείο δίνει πάτημα στους γονείς να μην αφήνουν τα παιδιά να χρησιμοποιούν πολύ τα κινητά, αλλά με μέτρο. Είναι ένα μέτρο όχι απλώς θετικό, αλλά χάρηκα πολύ μια δημοσκόπηση που έδειξε ότι το 86% είναι υπέρ. Εχει αγκαλιαστεί κι είναι όχι απλά θετικό μέτρο, αλλά αναγκαίο» τόνισε ο κ. Πιερρακάκης.

Για το εξίσου σημαντικό πρόβλημα του μπούλινγκ, ο υπουργός είπε στη ραδιοφωνική του συνέντευξη: «Συνειδητοποιήσαμε ότι έπρεπε να φτιάξουμε νέο κανονισμό σχολείων. Π.χ., βιντεοσκοπεί κάποιος ένα παιδί. Αν παραβιάζει ευαίσθητα δεδομένα ο μαθητής που το κάνει αποβάλλεται από το σχολείο. Από την άλλη, χρειάζονται ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί, και εμείς ενισχύσαμε τα σχολεία με προσλήψεις. Και η πλατφόρμα κατά του μπούλινγκ ήρθε για να σπάσει η αλυσίδα της σιωπής. Εχουμε 501 αναφορές στην πλατφόρμα από την έναρξη και 213 από τη φετινή χρονιά».

Για τους «αιώνιους» φοιτητές χαρακτήρισε «πλήρεις» τις προβλέψεις της σχετικής διάταξης του νόμου που ψηφίστηκε το 2022 -γνωστός και ως «νόμος Κεραμέως» για τα ΑΕΙ-, κάνοντας λόγο για ένα θέμα που πρέπει να λυθεί χωρίς να λαμβάνονται υπόψη πιθανές αντιδράσεις ή φόβοι. Συμπλήρωσε επίσης πως δεν υπάρχει κουλτούρα κάποιος να πηγαίνει και να διαγράφεται, και πως είναι ένα θέμα που πρέπει να λυθεί.

Παράλληλα, ο κ. Πιερρακάκης δήλωσε πως η κυβέρνηση έχει αναλάβει ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα οικοδόμησης φοιτητικών εστιών και πως στόχος είναι να διπλασιαστούν και να φτάσουν τις 20.000 οι κλίνες, ενώ γίνεται προσπάθεια να βελτιωθούν οι υφιστάμενες. Οσον αφορά την ασφάλεια των πανεπιστημίων, ανέφερε πως η πολιτική βούληση υπάρχει και η κατάσταση είναι διαφορετική από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια. Είναι «βελτιωμένη η εικόνα της ασφάλειας» είπε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα