Δικηγόρος-αράχνη σε «μαφία» τοκογλύφων

Ηράκλειο: Ο ξυλοδαρμός 69χρονου επιχειρηματία από 49χρονο φίλο της 31χρονης έγινε η αιτία να αποκαλυφθεί το κύκλωμα

Μια επίθεση σε βάρος 69χρονου επιχειρηματία στο Ηράκλειο στάθηκε η αφορμή να αποκαλυφθεί κύκλωμα τοκογλυφίας, με τις Αρχές να περνούν χειροπέδες σε μια δικηγόρο, ενώ ταυτόχρονα συγκεντρώνουν στοιχεία ώστε να φτάσουν στα ίχνη και των υπόλοιπων μελών. Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν ο ιδιοκτήτης εργοστασίου, στην περιοχή του Γαζίου, δέχτηκε τις μανιασμένες γροθιές ενός 49χρονου. Σύντομα, διαπιστώθηκε πως πίσω από την επίθεση κρυβόταν ο τοκογλύφος στον οποίο είχε καταφύγει ο 40χρονος γιος του επιχειρηματία, ενώ η δικηγόρος της οικογένειας συνελήφθη κατηγορούμενη για απιστία και συνέργεια σε εκβίαση, καθώς φέρεται ότι του έδινε πληροφορίες.

Το δάνειο

Οπως προκύπτει από όσα έχουν καταγγείλει πατέρας και γιος, τα τελευταία χρόνια ο 40χρονος, λόγω οικονομικών προβλημάτων, είχε αναγκαστεί να καταφύγει σε δανεισμό με τοκογλυφικούς όρους. Ο άνδρας υποστηρίζει πως για ένα ποσό ύψους 350.000 ευρώ είχε αναγκαστεί να πληρώσει 1,8 εκατ. ευρώ, ενώ στην πορεία τα χρέη τον «έπνιξαν» και ο ίδιος περιήλθε σε αδιέξοδο. Τον περασμένο Ιανουάριο, ο 40χρονος φέρεται ότι γνώρισε την 31χρονη δικηγόρο που έχει συλληφθεί, η οποία, πληροφορούμενη όσα του είχαν συμβεί με το ζήτημα του δανεισμού, τον καθησύχασε και προθυμοποιήθηκε να τον… βοηθήσει ώστε να μην απειλείται.

Η ίδια τον έφερε σε επαφή με τον 49χρονο δράστη της επίθεσης για την παροχή υπηρεσιών ιδιωτικής φύλαξης αντί 20.000 ευρώ τον μήνα. Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες, ο 40χρονος αδυνατούσε να πληρώσει και τον 49χρονο, με αποτέλεσμα να αρχίσουν οι πιέσεις. Τελικά, ο δεύτερος είπε στον γιο του επιχειρηματία να του φτιάξει ένα σπίτι στο Καλαμάκι, αξίας 100.000 ευρώ, προτρέποντάς τον να το προχωρήσει, «αλλιώς δεν θα τα πάμε καλά», ενώ εξαπέλυσε ευθέως απειλές και για τα παιδιά του. Παράλληλα, η δικηγόρος -που κατέθεσε πως έχει ερωτική σχέση με τον 49χρονο- προέτρεπε τον εντολέα της να του δώσει έστω ένα ρολόι μάρκας Rolex, προκειμένου να τον ξεχρεώσει, ή άλλα αντικείμενα αξίας. Τελικά, η δικηγόρος συνελήφθη και πλέον βρίσκεται αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη, ενώ ο 49χρονος αναζητείται από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., που προσπαθούν να συγκεντρώσουν όλα τα κομμάτια του παζλ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα