Στα άκρα ο εμφύλιος που αδικεί τους συγγενείς

Μετά το εξώδικο Καρυστιανού στα αδέρφια Πλακιά, θέση πήραν ακόμα 25 οικογένειες για το Καλλιμάρμαρο

Σε σίριαλ εξελίσσεται ο «εμφύλιος» ανάμεσα σε συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, προκαλώντας απογοήτευση στον κόσμο για το «ξεκατίνιασμα» των ανθρώπων που θέλουν να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για το σιδηροδρομικό δυστύχημα. Λίγες ώρες μετά το εξώδικο που έστειλε η Μαρία Καρυστιανού στα αδέρφια Πλακιά, που αντιδρούν στη διοργάνωση της συναυλίας στο Καλλιμάρμαρο στις 11 Οκτωβρίου, ήρθε η απάντηση από 26 οικογένειες θυμάτων που υπογράφουν κοινή ανακοίνωση, ζητώντας η συναυλία να γίνει αφιλοκερδώς.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι Νίκος και Δημήτρης Πλακιάς, Β. Κατσάρας και Ν. Ζήσης, Δ. Μπέζας, Θοδ. Ελευθεριάδης, Ελισάβετ Εγούτ, Χρήστος, Βαγγέλης και Σαμάνθα Βλάχου, Ν. Χατζηβασιλείου, Αγ. Μασσαλής, Δημήτρης και Αθανασία Μπουρνάζη, Δ. Κουτσόπουλος, Λάζαρος Πορφυρίδης, Διον. Γεωργιάδης, Αν. Ταχμαζίδης, Κ. Τσίντζας και Θεοδώρα Σεϊτανίδου, Σωτ. Μήτσκας, Γ. Καρακώστας, Diana’s Bozo, Μαρία Κυριακίδου, Βασιλική Χατζηχαραλάμπους-Γκέκα, Ρούλα Τζοβάρα, Ε. Τσιώμας, Ν. Ναλμπάντης, Ηλ. Παπαγγελής, Αλμα Λάτα και ο Αντώνης Ψαρόπουλος, πρώην σύζυγος της Μαρίας Καρυστιανού.

«Οσοι ενεργούν εξ ονόματος των οικογενειών των θυμάτων και απευθύνονται στο κοινό επιβάλλεται πρώτα να ενημερώνουν, να λαμβάνουν υπόψη τη γνώμη τους και να έχουν τη συναίνεσή τους όταν αναφέρονται σε αυτές» τονίζουν στην ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνουν: «Δεν χρειαζόμαστε την οικονομική στήριξη κανενός. Μας αρκεί η ηθική συμπαράσταση της ελληνικής κοινωνίας. Ο αγώνας μας, είτε μεμονωμένα είτε από κοινού, είναι τους τελευταίους 19 μήνες δίχως τυμπανοκρουσίες, διαρκής και ουσιαστικός από την πρώτη στιγμή που συντελέστηκε το έγκλημα».

Αντεπίθεση

Στο μεταξύ, στην αντεπίθεση πέρασε χθες η Μαρία Καρυστιανού, καταγγέλλοντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή «ο κ. Πλακιάς προσπάθησε να εμποδίσει την ομιλία μου στην Ευρωβουλή, λέγοντας ότι η κυρία Καρυστιανού εκπροσωπεί τον εαυτό της και 2-3 ακόμα οικογένειες», τηλεφωνώντας στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη για να μη γίνει η παρέμβασή της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Από την πλευρά του, ο ευρωβουλευτής Κ. Αρβανίτης και ο Ν. Πλακιάς διέψευσαν πως έγινε τέτοια παρέμβαση για να «μπλοκάρει» την ομιλία της κυρίας Καρυστιανού.

«Για μένα λέει ψέματα. Να βγει να ζητήσει συγγνώμη και μετά να συζητήσουμε ό,τι θέλει» τόνισε ο πατέρας που έχασε τις δίδυμες κόρες του στα Τέμπη, αφήνοντας μια… χαραμάδα συμβιβασμού. «Εάν γίνει η συναυλία, να είμαστε όλες οι οικογένειες εκεί» ανέφερε, σημειώνοντας πως από τα έσοδα της συναυλίας θα πρέπει να πληρωθούν όλοι όσοι θα εργαστούν γι’ αυτήν. Θέση στην κόντρα που έχει ξεσπάσει πήρε χθες ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας του 28χρονου Δημήτρη, που έχασε τη ζωή του στο τρένο, προσπαθώντας με δήλωσή του να ρίξει τους τόνους και καλώντας όλους να σταματήσει η δημόσια κόντρα.

«Είναι ντροπή όλο αυτό. Υπήρξε ένα λάθος από πλευράς μας, ότι έπρεπε να είχε βγει ένα δελτίο Τύπου, αλλά έγιναν όλα πολύ γρήγορα και την τελευταία στιγμή. Αυτό ήταν λάθος, αλλά μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου ήταν ακόμη μετέωρο αν θα γίνει η συναυλία» αναφέρει ο κ. Ασλανίδης, που είναι μέλος στον Σύλλογο Θυμάτων Τεμπών, διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος έχει μιλήσει με την οικογένεια Πλακιά, εξηγώντας τους πού θα διατεθούν τα έσοδα της συναυλίας. «Εγώ μίλησα με τον Νίκο Πλακιά και του εξήγησα. Αυτή η συναυλία αφορά όλους τους Ελληνες και όχι μόνο τους συγγενείς. Το αντίτιμο είναι για όλους. Τα έσοδα θα είναι για όλους. Θα βοηθηθούν όλοι. Αυτή η προσπάθεια που κάνει ο σύλλογος για τη συλλογή στοιχείων είναι προς όφελος όλων. Για τις 1.500.000 υπογραφές γιατί δεν είχαν πρόβλημα; Στην Ευρώπη τούς καλέσαμε όλους να έρθουν, και δεν ήρθαν» σημειώνει ο Παύλος Ασλανίδης, στέλνοντας ένα μήνυμα στη Μαρία Καρυστιανού και στον Νίκο Πλακιά.

«Γίνει – δεν γίνει η συναυλία, πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι. Να σταματήσουν να βγαίνουν και να ξεκατινιάζονται στα πρωινάδικα και να δίνουν τροφή. Γιατί αυτό επιδιώκει το σύστημα, να υπάρχει διχασμός. Να σταματήσουν όλοι και να σταματήσουν και τις αναρτήσεις και τις συνεντεύξεις. Να μείνουμε ενωμένοι μέχρι το τέλος» τονίζει ο κ. Ασλανίδης. «Ολο αυτό που γίνεται τώρα είναι βούτυρο στο ψωμί όσων θέλουν να συγκαλύψουν την υπόθεση» καταλήγει.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα