Θλίψη! Φουντώνει ο καβγάς μεταξύ των συγγενών

Με εξώδικα απάντησε η Μαρία Καρυστιανού στο «κατηγορώ» Πλακιά. «Λάδι στη φωτιά» και από τον πρώην σύζυγό της. Τι λένε οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα ανάμεσα στη Μαρία Καρυστιανού και στα αδέρφια Πλακιά, που αντιδρούν στη διοργάνωση της συναυλίας για τα Τέμπη στις 11 Οκτωβρίου, στο Καλλιμάρμαρο, με την πρόεδρο του συλλόγου «Τέμπη 2023» να απαντά στέλνοντάς τους εξώδικο.

«Από την πρώτη στιγμή που εμφανιστήκατε στο προσκήνιο, εσείς και η μικρή ομάδα που φαίνεται να ταυτίζεται με τις απόψεις σας έως σήμερα προκαλέσατε διχασμό, αμφιβολίες για τις πραγματικές προθέσεις όλων και την τάση να νεμηθείτε τη συλλογική δράση, κατά τρόπο που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να κατανοήσετε και να υπηρετήσετε τους στόχους που έχουμε θέσει δημιουργώντας τον Σύλλογο Θυμάτων Τεμπών» αναφέρει μεταξύ άλλων η Μαρία Καρυστιανού, με τον Νίκο Πλακιά να απαντά μέσω των social media. «Ευχαριστώ, Μαρία Καρυστιανού. Η Μάνα των Τεμπών έστειλε εξώδικα στην οικογένεια που έχασε τρία παιδιά. Ντρέπομαι. Πώς θα βρεθείς με τη Σοφία και τη Μάρθα στα δικαστήρια; Πώς θα τις αντικρίσεις;» αναρωτιέται. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι αντιδράσεις, αυτή τη φορά από τον πρώην σύζυγο της Μαρίας Καρυστιανού, ο οποίος ρίχνει «λάδι στη φωτιά».

«Ολες οι υπόλοιπες οικογένειες δεν θέλουμε να εξαργυρώσουμε την ευαισθητοποίηση του κόσμου για αυτό το θέμα. Θέλουμε τη συμπαράσταση του κόσμου, δεν έχουμε ανάγκη την οικονομική στήριξη. Ποιον ρώτησαν; Ρώτησαν εμάς, αν έχουμε ανάγκη οικονομική στήριξη για δικαστήρια στο εξωτερικό; Κανείς δεν ρωτήθηκε, επειδή ήξεραν ότι θα προκληθούν αντιδράσεις» δήλωσε χθες ο Αντώνης Ψαρόπουλος, αφήνοντας αιχμές κατά του συλλόγου. «Οι περισσότερες οικογένειες δεν συμμετέχουν σε αυτόν τον σύλλογο, ο οποίος έχει συσταθεί εδώ και ενάμιση χρόνο. Αυτό δεν σας προκαλεί κάποια εντύπωση; Μήπως κάποιοι απέτυχαν να πείσουν τη συντριπτική πλειοψηφία των οικογενειών ότι οι προθέσεις και οι δράσεις του συλλόγου είναι προς τη σωστή κατεύθυνση;» διερωτάται ο πρώην σύζυγος.

«Δεν μας εκπροσωπεί»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σωκράτης Μπόζο, ο οποίος έχασε τον πατέρα του στα Τέμπη. «Εχουμε δηλώσει πολλές οικογένειες και δημόσια και ιδιωτικά και με κάθε τρόπο την αντίρρησή μας για τέτοιες κινήσεις, και αυτές συνεχίζονται» αναφέρει σε ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι έμαθε για τη συναυλία από το διαδίκτυο. «Είμαστε αντίθετοι με την κίνηση αυτή. Το εισιτήριο που είναι 15 ευρώ προς τον σύλλογο των Τεμπών (στον οποίο είναι 4 οικογένειες) δεν μας εκπροσωπεί και μας προσβάλλει με τις κινήσεις αυτές» σημειώνουν σε ανάρτησή τους ο αδερφός και ο σύζυγος της Αθηνάς Κατσάρα, που έχασε τη ζωή της στο δυστύχημα. «Μέχρι τώρα δεν γνωρίζουμε τίποτα, ούτε ποιος είναι ο διοργανωτής ούτε ποιος ο επιχειρηματίας που επενδύει στην απώλεια των αγαπημένων μας που χάθηκαν άδικα» αναφέρει σε ανάρτησή του ο Ηλίας Παπαγγελής, που έχασε την κόρη του, Αναστασία. «Δεν δέχομαι κανείς να πατάει στο όνομα των νεκρών ανθρώπων μου με ένα εισιτήριο των 15 ευρώ» επισημαίνει σε δική της ανάρτηση η Αθανασία Μπουρνάζη, που έχασε στο τρένο τον αδερφό και τον πατέρα της.

Πάντως, οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στη συναυλία στηρίζουν με δηλώσεις τους τη Μαρία Καρυστιανού. «Τους έχω απόλυτη εμπιστοσύνη -το γεγονός είναι πολύ φορτισμένο για να έχει κανείς αμφιβολίες- και θα συνεχίζω να τους στηρίζω, είτε είναι όλοι μαζί είτε μείνει έστω και μία μόνο οικογένεια. Είτε στο Καλλιμάρμαρο είτε οπουδήποτε αλλού» δήλωσε ο τραγουδοποιός Θανάσης Παπακωνσταντίνου. «Πηγαίνω στη συναυλία για τα Τέμπη χωρίς ούτε μία δεύτερη σκέψη. Πηγαίνω για να στηρίξω όσες οικογένειες αποφάσισαν τον δύσκολο και πολυέξοδο δρόμο της νομικής διεκδίκησης και εδώ και στην Ευρώπη.

Αγόρασα μάλιστα κι ο ίδιος έναν αριθμό εισιτηρίων για να υποστηριχθεί ο σύλλογος» έγραψε σε ανάρτηση στο facebook o Φοίβος Δεληβοριάς, ενώ με τη δήλωσή του ευθυγραμμίζεται και η Τάνια Τσανακλίδου συμπληρώνοντας: «Θα τραγουδούσα και για έναν, απλά περιμένω να βγει και το γραφείο παραγωγής να δώσει κάποια στοιχεία, ούτως ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά σε αυτή την ιστορία, γιατί εγώ είμαι πεπεισμένη ότι δεν υπάρχει σκιά». «Η συμπαράστασή μας είναι επίσης απόλυτη για την εξεύρεση της αλήθειας που έχει αλλοιωθεί – αποκρυβεί με τόση επιμέλεια κάτω από περίεργα σχεδιάσματα – τεχνάσματα και νομικά κόλπα. Είναι υπόθεση όλων μας, και γι’ αυτό συμμετέχω με κάθε τρόπο σ’ αυτή τη συναυλία» δήλωσε ο Σωκράτης Μάλαμας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα