Στο σκαμνί οι τρεις για τον φόνο της Φαίης!

Η άτυχη κοπέλα είχε υποστεί δεκάδες φορές ξυλοδαρμούς από μάνα, αδερφή, σπιτονοικοκυρά, που την οδήγησαν στο νοσοκομείο πολλές φορές

Η ώρα της Δικαιοσύνης για την κακοποίηση μέχρι θανάτου της 23χρονης Φαίης Μπακογιώργου, τον Οκτώβριο του 2021, μέσα στο διαμέρισμα-κολαστήριο επί της οδού Δροσοπούλου στην Κυψέλη έφτασε. Την ερχόμενη Δευτέρα οι τρεις κατηγορούμενες της υπόθεσης -η σπιτονοικοκυρά της άτυχης κοπέλας η διαβόητη Παγώνα, η μητέρα της και η αδελφή της- θα καθίσουν κανονικά στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, προκειμένου να δικαστούν για την άγρια κακοποίηση της νεαρής γυναίκας και μητέρας τριών παιδιών, με αποκορύφωνα τη δολοφονία της και τη ρίψη της σορού της σε ένα πεζοδρόμιο της Κυψέλης.

Η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση ξεκίνησε χθες, αλλά διεκόπη για τις 7 Οκτωβρίου, καθώς η κατηγορούμενη σπιτονοικοκυρά του θύματος δεν έδωσε το «παρών» στη δικαστική αίθουσα, αλλά εγγράφως αιτήθηκε στο δικαστήριο να της διορίσει συνήγορο. Αντίθετα, «πιασμένες» με τις ίδιες χειροπέδες οδηγήθηκαν στο ακροατήριο η μητέρα και η αδελφή της άτυχης Φαίης, οι οποίες βρίσκονται προσωρινά κρατούμενες για το στυγερό έγκλημα, όπως άλλωστε και η 57χρονη σπιτονοικοκυρά. Αίσθηση, ωστόσο, προκάλεσε η στάση των δύο γυναικών που κάθισαν χθες στο εδώλιο. Εδειχναν «χαλαρές» και άνετες, με την αδελφή μάλιστα του θύματος συχνά να χαμογελά!

Στη δίκη, παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας δήλωσε ο πατέρας της 23χρονης κοπέλας, ο οποίος διά της δικηγόρου του Βούλας Δημητριάδου ζήτησε τη μεταγωγή της κατηγορούμενης σπιτονοικοκυράς στο ακροατήριο, με το δικαστήριο να κάνει δεκτό το αίτημά του και να διατάζει τη μεταφορά της 57χρονης ενώπιόν του κατά την επόμενη δικάσιμο, την ερχόμενη Δευτέρα.

Επαιτεία

Οσα αναφέρονται στο παραπεμπτικό βούλευμα σχετικά με τη δολοφονία της 23χρονης προκαλούν σοκ. Η Φαίη Μπακογιώργου μαζί με τα τρία ανήλικα παιδιά της, τη μητέρα της και την αδελφή της «φιλοξενούνταν» από την 57χρονη στο διαμέρισμά της επί της Δροσοπούλου. Η κατηγορούμενη σπιτονοικοκυρά όμως την κακοποιούσε άγρια, προκειμένου η κοπέλα να επαιτεί, να εκπορνεύεται και να της φέρνει «έσοδα»! Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, η άτυχη Φαίη είχε υποστεί δεκάδες φορές ξυλοδαρμούς ακόμη και με σκουπόξυλο, που την οδήγησαν στο νοσοκομείο πολλές φορές, ακόμη και στο χειρουργικό κρεβάτι. Μάλιστα, η κοπέλα, από την άγρια κακοποίηση που είχε υποστεί, έχασε το παιδί που κυοφορούσε. Μάρτυρες, δε, την έβλεπαν συνεχώς να κυκλοφορεί επί της Φωκίωνος Νέγρη και να ζητιανεύει «πάντα χτυπημένη, με μαυρισμένα μάτια, μώλωπες στο πρόσωπο και κάποιες φορές με επίδεσμο στο χέρι ή στο πόδι».

Σύμφωνα με το βούλευμα, η 57χρονη σπιτονοικοκυρά θα δικαστεί για «ανθρωποκτονία με (ενδεχόμενο) δόλο, για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή, για διακοπή κύησης και για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος εγκύου». Σε ό,τι αφορά τη μητέρα και την αδελφή της κοπέλας, αυτές θα δώσουν εξηγήσεις κατά μεταβολή της αρχικής κατηγορίας για το αδίκημα της απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία με δόλο και όχι για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας τελεσθέν διά παραλείψεως, όπως είχαν διωχθεί.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα