Γαλαζοαίματος γάμος με πολλά ευτράπελα

Με υψηλές παρουσίες αλλά και ηχηρές απουσίες παντρεύτηκε, με βασιλικό πρωτόκολλο, η πριγκίπισσα Θεοδώρα τον εκλεκτό της καρδιάς της Μάθιου Κουμάρ

Ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας, δευτερότοκης κόρης του αείμνηστου τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και της τέως βασίλισσας Αννας Μαρίας, μπορεί να τελέστηκε με βασιλικό πρωτόκολλο και βυζαντινό τυπικό το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στις 5.30 μ.μ., στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, που είχε στολιστεί τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά με χιλιάδες λευκά τριαντάφυλλα και ορχιδέες, αλλά παρέπεμπε περισσότερο σε κοσμικό γεγονός παρά σε βασιλική φιέστα. Το όνειρο, πάντως, μετά τις τρεις αναβολές του γάμου της Θεοδώρας να παντρευτεί στον καθεδρικό ναό της Αθήνας έγινε πραγματικότητα, όπως άλλωστε ήταν και η επιθυμία του αείμνηστου πατέρα της.

Στιγμές δόξας

Εκεί ακριβώς όπου 60 χρόνια πριν, στις 18 Σεπτεμβρίου 1964, είχαν τελεστεί οι γάμοι του βασιλιά Κωνσταντίνου με την πριγκίπισσα της Δανίας Αννα Μαρία. Τότε βέβαια ήταν ο πρώτος επίσημος γάμος εν ενεργεία βασιλιά που έγινε στην Ελλάδα και έμεινε στην ιστορία ως ο μοναδικός βασιλικός γάμος! Οι καιροί άλλαξαν και οι μοναδικές στιγμές δόξας και περασμένου μεγαλείου ήταν η Cartier τιάρα κειμήλιο που φορούσε στον γάμο της η Αννα Μαρία, και οι βαριές, χρυσοποίκιλτες κορόνες των Ρομανόφ, που κρατούσαν πάνω από τα κεφάλια των νεονύμφων οι κουμπάροι, μεταξύ των οποίων οι πρίγκιπες Παύλος, Νικόλαος, Φίλιππος, η πριγκίπισσα Μαρία Ολυμπία με τον αδερφό της, πρίγκιπα Αχιλλέα Ανδρέα, και η Arrietta Morales de Grecia.

Στο ιερό μυστήριο που τέλεσε ο μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Ανδρου, Κέας και Μήλου Δωρόθεος Β’, παρουσία δεκάδων ιερέων, όπως ο π. Θωμάς Συνοδινός -και όχι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β’, λόγω άλλης, προγραμματισμένης, υποχρέωσής του-, αίσθηση προκάλεσε και η απουσία βασιλέων και γαλαζοαίματων, όπως τα ξαδέρφια της νύφης, οι βασιλείς της Ισπανίας και της Δανίας, η βασιλομήτωρ της Δανίας -αδελφή της Αννας Μαρίας και νονά της Θεοδώρας-, αλλά και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας, καθώς νονά της νύφης ήταν η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας.

Πρώτος στην εκκλησία έφτασε ο γαμπρός Μάθιου Κουμάρ συνοδευόμενος από τον πατέρα του και την οικογένειά του. Στη συνέχεια άρχισαν να φτάνουν τα αδέλφια της νύφης, η πριγκίπισσα Αλεξία με τον Κάρλος Μοράλες και τα παιδιά της, ο πρίγκιπας Φίλιππος με τη σύζυγό του Νίνα Φλορ. Ακολούθησε η κομψότατη Μαρί Σαντάλ με τα παιδιά της. Η jet setter κόρη της Μαρία Ολυμπία έφτασε μαζί με τις υπόλοιπες παρανύμφους του γάμου. Ακολούθησε η άφιξη με Βentley της τέως βασίλισσας, συνοδευόμενης από τον γιο της, πρίγκιπα Νικόλαο. Για την ιστορία, η πρώην σύζυγός του Τατιάνα Μπλάτνικ δεν εμφανίστηκε ποτέ στον γάμο. Από τις 17.00 άρχισαν να καταφθάνουν στη Μητρόπολη οι υψηλοί προσκεκλημένοι.

Μεταξύ άλλων, η πριγκίπισσα της Δανίας και αδελφή της Αννας Μαρίας, Benedikte, η πριγκίπισσα Μαρίνα Καρέλλα με την κόρη της και τον γαμπρό της, ο πρίγκιπας Αλέξανδρος και νονός της νύφης με τη σύζυγό του, πριγκίπισσα Αικατερίνη, η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα, ο πρίγκιπας Gustav και η πριγκίπισσα Carina, η πριγκίπισσα Sassa de Osma με τον σύζυγό της, πρίγκιπα Christian of Hannover, ο εφοπλιστής Μιχάλης Χανδρής, ο Νίκος Τσάκος με τη Σήλια Κριθαριώτη, που σχεδίασε το νυφικό αλλά και το φόρεμα της τέως βασίλισσας Αννας Μαρίας, ο Απόστολος και η Μαρία Δοξιάδη, ο Σπύρος Ροσσόλυμος με τη σύζυγό του, το ζεύγος Κυριάκου και Ελένης Κουκουλομάτη, ο Γιώργος Κόβας, ο Κώστας και η Χριστιάννα Καίσαρη, ο Βασίλης και η Χαρά Καίσαρη, ο shipbroker Χρήστος Παπαζής, η Αννα Ανδρεάδη, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος με τη σύντροφό του, ηθοποιό Τζένη Οικονόμου, τα ζεύγη Ιάσονα Στράτου, Γιώργου και Αλεξάνδρας Προκοπίου, η Ειρήνη Λαιμού, ο Σταύρος Λιβανός με τη σύζυγό του Μαριέλα Τσαβλίρη.


Με ελληνικούς μεζέδες και… λάθος τραγούδι

Στο pre-wedding party, στο Βυζαντινό Μουσείο, της Θεοδώρας και του Μάθιου Κουμάρ, με τους 250 εκλεκτούς προσκεκλημένους κυριάρχησαν οι ελληνικοί μεζέδες και τα ζεϊμπέκικα, με τον Παύλο να ρίχνει τις φιγούρες του χορεύοντας «Το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας».

Ακολούθησε ο χορός του ζευγαριού με τη «Δραπετσώνα» του Μίκη Θεοδωράκη, ένα από τα πιο διάσημα ζεϊμπέκικα της φτωχολογιάς, που οι «γαλαζοαίματοι» χόρεψαν ως… συρτό, όπως οι αδαείς τουρίστες στο Μοναστηράκι! Φυσικά επρόκειτο για εντελώς αταίριαστο τραγούδι για… βασιλείς που ζουν μέσα στη χλιδή, με σαφή πολιτικά μηνύματα που μάλλον οι νεόνυμφοι ούτε που κατάλαβαν… Εξω από το Βυζαντινό Μουσείο συγκεντρωμένοι -ανάμεσά τους η Σεμίνα Διγενή και η Ελενα Ακρίτα- εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο πάρτι της οικογένειας Γλίξμπουργκ στους κήπους του μουσείου, ενώ στη Μητρόπολη των Αθηνών οι παρέες των τουριστών το καταχάρηκαν!

Κινέζοι, Γιαπωνέζοι, Αμερικανοί και Ευρωπαίοι με τα κινητά ανά χείρας κατέγραφαν το… θέαμα! Μετά το τέλος της τελετής πολλοί έτρεξαν να πάρουν για το σπίτι τους τα λουλούδια από τη γαμήλια διακόσμηση! Κάποιοι μάλιστα με τη βοήθεια των παιδιών τους σκαρφάλωσαν στις γιρλάντες για να φτιάξουν το μπουκέτο τους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα