Χάκερ ετών 13 είχε σπάσει τους κωδικούς όλων των υπουργείων

Τον χάκερ-ήρωα της γνωστής αμερικανικής σειράς «Mr Robot», που «έσπαγε» τους κωδικούς εταιριών, φαίνεται πως ζήλεψε ένας έφηβος στην Ελλάδα, ο οποίος κατάφερε στην ηλικία των 13 ετών να «σπάσει» τους κωδικούς όλων των υπουργείων.

Την ιστορία του έφηβου χάκερ έφερε χθες στο φως ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, με αφορμή τον άγριο ξυλοδαρμό 14χρονης στη Γλυφάδα και την έκρηξη κρουσμάτων ανήλικης παραβατικότητας. Σχολιάζοντας την ανάγκη αλλαγών στο νομικό πλαίσιο, ο κ. Φλωρίδης αναφέρθηκε σε πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης που αφορά τον σωφρονισμό παιδιών με παραβατική συμπεριφορά, ανάμεσα στα οποία ενός 13χρονου χάκερ που είχε… εισβάλει στους σέρβερ των υπουργείων, τον οποίο αναζήτησαν οι Ισραηλινοί, ενώ τώρα διαπρέπει σε μεγάλη εταιρία.

Σε μεγάλη εταιρία

«Με βάση το συγκεκριμένο πρόγραμμα, παιδιά που ήταν παραβάτες και είχαν δεχθεί αναμορφωτικά μέτρα αναλαμβάνουν να είναι μέντορες σε παιδιά που είναι τώρα παραβάτες. Να λειτουργούν ως παράδειγμα. Είναι κάτι που το είδα μπροστά μου. Ενας καταπληκτικός χάκερ, 13 ετών, χωρίς σπουδές, είχε σπάσει τα ηλεκτρονικά συστήματα όλων των υπουργείων μας. Και επειδή δεν είχε συναίσθηση του τι κάνει, ενημέρωνε και τα υπουργεία ότι τους έσπασε τον κώδικα. Κάποια στιγμή τον έπιασαν. Αυτό το παιδί είναι μέντορας τώρα πια. Ετυχε να πέσει σε καλούς δικαστές, οι οποίοι είδαν μπροστά τους έναν genius τύπο και του έδωσαν μία δυνατότητα να εξελιχθεί» σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Στα 16 του έτη ήρθαν οι Ισραηλινοί να τον πάρουν για τις δικές τους εταιρίες, αλλά επειδή ήταν ανήλικος δεν μπορούσε να πάει. Τώρα δουλεύει σε μια μεγάλη εταιρία στην Ελλάδα» πρόσθεσε ο Γιώργος Φλωρίδης, προαναγγέλλοντας μέτρα για την αυστηροποίηση της ποινικής αντιμετώπισης των γονιών που παραμελούν την επιμέλεια των παιδιών τους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα