Μασούτης: Γιατί δεν δαμάζεται η ακρίβεια

Πρόταση για μείωση του ΦΠΑ κατά 5% έχει καταθέσει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος • Πυροβολεί την κυβέρνηση

Σταθερή τιμή για την ενέργεια, μείωση στις προμήθειες των τραπεζών, μείωση ΦΠΑ και αυτάρκεια παραγωγής προτείνει ο Ιωάννης Μασούτης. «Το πιο βασικό για το ενεργειακό κόστος είναι να υπάρχει μια σταθερή τιμή στην ενέργεια, ένα όριο τιμής στην τιμή του ρεύματος. Μου φαίνεται πολύ περίεργο, από τη μια, να ακούμε ότι το ρεύμα έχει κάποιες ώρες μηδέν χρηματιστηριακή τιμή, αλλά ταυτόχρονα αυτό δεν το βιώνουμε στους λογαριασμούς μας ούτε τα νοικοκυριά ούτε οι επιχειρήσεις. Αρα, πρέπει να υπάρξει άλλος τρόπος κοστολόγησης της τιμής του ρεύματος» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στη Βεργίνα Τηλεόραση και στον δημοσιογράφο Στέργιο Καλόγηρο, υποστήριξε ότι έχει καταθέσει πρόταση για μείωση του ΦΠΑ κατά 5%, κάτι που θα μπορούσε να ελαφρύνει άμεσα τα νοικοκυριά. Παράλληλα πρέπει να αυξηθεί η τοπική παραγωγή και να υπάρχει αυτονομία σε όλα τα αγαθά που μπορεί να παράξει η Ελλάδα. «Είναι δυνατόν η Ελλάδα να παίρνει φασόλια ή λάδι ή ρύζια εισαγωγής; Δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος. Ακόμη και τυριά. Αυτό, βέβαια, ξεκινάει από τις συνήθειες των καταναλωτών. Οι άνω των 50 δεν ξέραμε όταν μιλούσαμε για τυρί τίποτε, πέρα από φέτα, κασέρι κ.λπ., π.χ., ούτε ένταμ ούτε γκούντα ξέραμε… Γιατί να μην υποστηρίξουμε τα ελληνικά προϊόντα;» είπε ο κ. Μασούτης. Αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη να μειωθούν οι προμήθειες των τραπεζών.

«Με τα Μνημόνια περάσαμε σε μεγάλο ποσοστό στη χρήση καρτών για πληρωμές, κάτι που έχει πολλά πλεονεκτήματα αλλά και ένα σοβαρό μειονέκτημα: Τις κρατήσεις που πληρώνουν οι εταιρίες σε κάθε συναλλαγή. Είναι καλά όλα αυτά για τάξη και οργάνωση, αλλά οι χρεώσεις είναι πολύ υψηλές και πρέπει να μειωθούν. Εχουμε ως ΚΕΕΕ κάνει διάφορα αιτήματα, κάποια εισακούστηκαν, αλλά χρειάζεται πολλά ακόμη. Οταν βλέπουμε τα υπερκέρδη κάποιων τραπεζών, που θα μπορούσαν να είναι λιγότερα κατά το ήμισυ… Σε κάποιες από αυτές τα κέρδη υπερβαίνουν το 1 δισ., το οποίο αντιστοιχεί στο 10% της ετήσιας αγοράς των σούπερ μάρκετ. Δηλαδή, αν δεν υπήρχε αυτό το δισ. της μίας τράπεζας, θα ήταν 10% φθηνότερα όλα τα σούπερ μάρκετ» τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.

Ανακοίνωσε, δε, ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές για την προεδρία του ΕΒΕΘ, ενώ σχετικά με την εταιρία Μασούτης, ξεκαθάρισε ότι ήταν, είναι και θα είναι οικογενειακή επιχείρηση. «Θα παλεύουμε όσο καιρό μπορούμε να συνεχίσουμε και να ενισχύσουμε αυτό που παραλάβαμε. Ούτε το Χρηματιστήριο μας ενδιαφέρει, που ακουγόταν ότι θα μπούμε… Μας ενδιαφέρει να συνεχίσουμε ως οικογενειακή επιχείρηση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα