Διώχνουν και από τα Χανιά τον «άγιο της showbiz»

Η Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου έδειξε στον αμφιλεγόμενο ιερέα Δημήτρη Λουπασάκη την πόρτα της εξόδου από την πρώην Εκκλησιαστική Σχολή του Αγίου Ματθαίου

Την πόρτα της εξόδου από την πρώην Εκκλησιαστική Σχολή του Αγίου Ματθαίου «έδειξε» εμμέσως η Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου στον αμφιλεγόμενο ιερέα Δημήτρη Λουπασάκη, ο οποίος είχε κατηγορηθεί από ιεράρχες ότι εμπορευματοποιεί το σύμβολο του Σταυρού, χαρακτηρίζοντάς τον αγύρτη και θαυματοποιό!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ekklisiaonline.gr, ο «άγιος της showbiz» που, μετά τον «διωγμό» του από το ναό των Αγίων Ισιδώρων στο Λυκαβηττό, λειτουργούσε μαζί με κάποια από τα πνευματικά παιδιά του στην πρώην Εκκλησιαστική Σχολή, θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν και τα Χανιά, όπου και εκεί φέρεται ότι συνέχιζε την πρακτική να «σταυρώνει» πιστούς! Και αυτό γιατί η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου προκήρυξε εκ νέου διαγωνισμό, προκειμένου να δώσει προς ενοικίαση το ακίνητο στον Αγιο Ματθαίο, έκτασης εννέα στρεμμάτων, όπου βρίσκεται το κτίριο της σχολής.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το Μητροπολιτικό Συμβούλιο έλαβε την εν λόγω απόφαση έπειτα από συνεδρίαση που συγκάλεσε την περασμένη εβδομάδα, παρά τις οξύτατες αντιδράσεις που είχαν εκφραστεί από πλήθος φορέων. Πριν από μερικούς μήνες, όταν είχε προκηρυχθεί ο πρώτος διαγωνισμός, υπήρξε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της μητρόπολης και του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων. Ο δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης είχε αναφέρει, μάλιστα, ότι η τοπική Εκκλησία λειτουργεί σαν παράγοντας real estate, αποκλείοντας κάθε δημόσιο οργανισμό από τη δυνατότητα έστω να διεκδικήσει να μισθώσει το ακίνητο αυτό.

Βαριές κατηγορίες

Ο πατέρας Δημήτριος Λουπασάκης είχε απομακρυνθεί ήσυχα και αθόρυβα από τον ναό των Αγίων Ισιδώρων τον Νοέμβριο του 2022, με ορισμένους από τους «οπαδούς» του να κατηγορούν τότε τη Διοικούσα Εκκλησία και τους ιεράρχες ότι γκρεμίζουν όσα με κόπο είχε φτιάξει ο ιερέας στον λόφο του Λυκαβηττού. Είχε προηγηθεί διορία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου στον «θαυματουργό» ιερέα και στα πνευματικά παιδιά του να αποχωρήσουν εντός πέντε ημερών από το εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων. Η συγκεκριμένη απόφαση είχε βασιστεί στο πόρισμα του τότε γραμματέα του Επισκοπικού Δικαστηρίου της Αρχιεπισκοπής και νυν μητροπολίτη Λαρίσης Ιερωνύμου, στο οποίο αναφέρονταν, μεταξύ άλλων, βαρύτατες κατηγορίες και υπήρχε η πρόταση να διερευνηθεί από ψυχιάτρους η ικανότητα του πατρός Δημητρίου, μια πρόταση που είχε προκαλέσει έντονα το ενδιαφέρον όλων. Επίσης, ο τότε γραμματέας του Συνοδικού Δικαστηρίου είχε καλέσει, μεταξύ άλλων, την Αρχιεπισκοπή να διερευνήσει περαιτέρω τις κατηγορίες για αγυρτεία, αλλά και για αλλοίωση των ιερών κανόνων.

«Δυστυχώς, κάποιοι μέσα στον χώρο της Εκκλησίας εκμεταλλεύονται τις δυσκολίες των ανθρώπων και παριστάνουν τους προφήτες και τους αγίους» είχε δηλώσει από την πλευρά του ο μητροπολίτης Αργολίδος, αποκαλύπτοντας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι έχουν γίνει επίσημες καταγγελίες από την Εκκλησία, αλλά όλες μπήκαν στο συρτάρι με άνωθεν εντολή. Είχε χαρακτηρίσει, δε, «μεγάλη πληγή» το εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων, όπου μαζευόταν πολύς κόσμος επειδή δήθεν γίνονταν θαύματα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα