Εγραφαν με τις χούφτες «ναρκωτικά των φτωχών»

ΕΟΠΥΥ: Κεντρικό πρόσωπο του κυκλώματος ο «Ναπολιτάνος», που χρησιμοποιούσε για την παράνομη δράση του ακόμα και τα παιδιά του!

Το μεγάλο κόλπο με την απάτη-μαμούθ σε βάρος του ΕΟΠΥΥ είχε στήσει ο Κ.Ε., που είχε σπουδάσει ιατρική στη Λευκορωσία, ενώ είχε γεννηθεί στη Νάπολη της Ιταλίας από πατέρα Ελληνα και μητέρα Αμερικανίδα. Αυτό πάντως δεν εμπόδισε τον 50χρονο να συνταγογραφεί με τις χούφτες ακόμη και για όλα τα μέλη της οικογένειάς του, όπως και για τα δυο του παιδιά.

Και μάλιστα με σκεύασμα που περιέχει την ολανζαπίνη, δραστική ουσία που περιγράφεται ως «αντιψυχωτικός και αντιμανιακός παράγοντας». Επίσης, ο παθολόγος και η συμμορία του έδειχναν ιδιαίτερη σημασία και στα χάπια Lyrica, που ανήκουν στις ψυχοτρόπες ουσίες ως το «ναρκωτικό των φτωχών». Εκατομμύρια απ’ αυτά τα χάπια με προορισμό την Αλγερία κατασχέθηκαν τον περασμένο Μάρτιο σε ψαροκάικο στο Λαύριο απ’ το Λιμενικό, καθ’ υπόδειξη πληροφοριών της ΕΥΠ, και περιέχουν ακριβώς την ίδια χημική ουσία που τον Νοέμβριο του 2023 σκότωσε τη 16χρονη μαθήτρια στον Βύρωνα.

Για τη μανία του «Ναπολιτάνου», πάντως, να γράφει σωρηδόν φάρμακα για όλη την οικογένειά του η Οικονομική Αστυνομία αναφέρει τα εξής για την ουσία ολανζαπίνη: «Μεταξύ των συνταγογραφούμενων φαρμακευτικών σκευασμάτων, το OLAPINE εμφανίζεται ως αυτό με τη μεγαλύτερη συνταγογράφηση σε πλήθος και σε αξία συνταγών. Από το 2020 έως τις 22/1/2024 το εν λόγω φαρμακευτικό σκεύασμα συνταγογραφήθηκε από τον Κ.Ε. 3.679 φορές, με συνολική δαπάνη φορέα 591.824,91 €. Οι ΑΜΚΑ στους οποίους έχει συνταγογραφηθεί το προαναφερόμενο σκεύασμα ανέρχονται στους 3.687.

Στη μητέρα του!

Η εικονικότητα των ανωτέρω συνταγών επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι το OLAPINE ανήκει στην κατηγορία των αντιψυχωσικών-ψυχοτρόπων φαρμάκων, ενώ παράλληλα έχει συνταγογραφηθεί 69 φορές στη μητέρα του με συνολική δαπάνη φορέα 12.432,48 €, 56 φορές στον πατέρα του με συνολική δαπάνη φορέα 9.552,64 €, 31 φορές στη σύζυγό του με συνολική δαπάνη φορέα 6.251,36 €, 18 φορές στον υιό του με συνολική δαπάνη φορέα 3.605,65 € και 12 φορές στην κόρη του με συνολική δαπάνη φορέα 1.638,93 €».

Ψηλά στη λίστα του 50χρονου ήταν και το Ozempic, ενάντια στον σακχαρώδη διαβήτη, αλλά γνωστό και ως χάπι αδυνατίσματος των celebrities, που προτιμά για τις… αναλογίες της και η Καρντάσιαν. Από τη μέχρι τώρα έρευνα έχει διαπιστωθεί η παράνομη χρήση 3.516 ΑΜΚΑ, βάσει των οποίων εκδόθηκαν ψευδώς 90.186 συνταγές, με τη ζημία του ΕΟΠΥΥ να ξεπερνά τα 3.500.284,98 ευρώ. Εικονικές συνταγές έκανε και ο γυναικολόγος Β.Κ., με σπουδές στη Βουλγαρία και μεταπτυχιακό στην «κύηση υψηλού κινδύνου», όπως προδίδει και η «ανάγλυφη» εικόνα-αποτύπωμα μιας εγκυμονούσας πάνω στο ξύλινο γραφείο του.

Στις εικόνες-βίντεο των διωκτικών Αρχών φαίνονται μέλη των οργανώσεων να επισκέπτονται τα εμπλεκόμενα φαρμακεία, με κάποιους από αυτούς να εισέρχονται σε αυτά κρατώντας λίστες (προφανώς φαρμάκων) και να εξέρχονται κουβαλώντας χάρτινες κούτες. Οπως διαπιστώθηκε, η παράνομη δραστηριότητα των ομάδων ξεκίνησε τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2020, ενώ, όπως προέκυψε, διέθεταν παρόμοιο σκοπό, τρόπο δράσης, καθώς και κοινά κατά περίπτωση μέλη, που δραστηριοποιούνταν παράλληλα. Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη των δύο οργανώσεων, έχοντας διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, προέβαιναν αρχικά μέσω των γιατρών μελών τους στη συστηματική έκδοση ψευδών συνταγογραφήσεων σε ΑΜΚΑ -κυρίως αλλοδαπών- ατόμων. Τα άτομα αυτά είτε είχαν απομακρυνθεί από τη χώρα είτε βρίσκονταν έγκλειστα σε καταστήματα κράτησης ή φιλοξενούνταν σε διάφορες δομές, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να διαπιστώσουν την ψευδή συνταγογράφηση.

Μάλιστα, τα μέλη για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους χρησιμοποιούσαν και ΑΜΚΑ ανασφάλιστων ατόμων, καθώς η συμμετοχή τους στη δαπάνη του ΕΟΠΥΥ ήταν μηδενική. Στη συνέχεια, μέσω των εταιριών/φαρμακείων των μελών τους, προέβαιναν σε εικονικές εκτελέσεις των συνταγογραφήσεων, υπογράφοντας παραστατικά εκτέλεσης αντί των ασφαλισμένων, πλαστογραφώντας τις υπογραφές τους. Η περαιτέρω διάθεση των παρανόμως συνταγογραφημένων φαρμακευτικών σκευασμάτων πραγματοποιούνταν μέσω των φαρμακείων καθώς και των γιατρών σε πελάτες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Συνολικά έχουν συλληφθεί 16 άτομα. Πρόκειται για τέσσερις γιατρούς δημόσιων δομών υγείας σε Αττική και Βοιωτία, ιδιοκτήτες και υπαλλήλους οκτώ φαρμακείων στην Αττική, έναν ιατρικό επισκέπτη εταιρίας παραγωγής φαρμάκων και ένα άτομο που είχε τον ρόλο του μεσάζοντα.


Θα επιβεβαιώνεται με μήνυμα στο κινητό η ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Ενα νέο μέτρο ώστε να αποφευχθούν τα φαινόμενα παράνομης συνταγογράφησης φαρμάκων εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης στον απόηχο της σύλληψης των 16 ατόμων για απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ. Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι η ηλεκτρονική συνταγογράφηση θα γίνεται με ένα μήνυμα επιβεβαίωσης στα κινητά. Σημειώνεται πως για την απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ με τις παράνομες συνταγογραφήσεις έχουν συλληφθεί 16 άτομα, γιατροί, ιδιοκτήτες και υπάλληλοι φαρμακείων, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με οκτώ κακουργήματα και δύο πλημμελήματα, ενώ οι περιουσίες τους έχουν δεσμευτεί.

«Παρά την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τεχνικά δύναται, με ΑΜΚΑ ανθρώπου που δεν μπορεί να το δει και να σε καταγγείλει, να κάνεις εικονικές συνταγογραφήσεις» σημείωσε χθες ο υπουργός Υγείας και εξήγησε πως σχεδιάζεται ένα νέο σύστημα ασφαλείας, το οποίο αφορά ένα μήνυμα OTP (επιβεβαίωση), το οποίο θα έρχεται στο κινητό του ατόμου στου οποίου το ΑΜΚΑ γίνεται η συνταγογράφηση για άμεση συναίνεση. Παρόμοιο σύστημα έχουν οι τράπεζες. «Θα τους ελέγξουμε όλους» τόνισε ο υπουργός Υγείας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα