Ο Χάρος καραδοκεί στις ράγες των τρένων

Παραλίγο νέα τραγωδία όταν δέντρο μπήκε στην καμπίνα του μηχανοδηγού στις Αφίδνες! Ξέφραγο αμπέλι οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες της χώρας

Στο έλεος του Θεού παραμένουν οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες της χώρας, καθώς, μετά την τραγωδία των Τεμπών και την πρόσφατη παραλίγο σύγκρουση των τρένων στους Αγίους Αναργύρους, ακόμη ένα περιστατικό σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο, όταν δέντρο μπήκε στην καμπίνα μηχανοδηγού στις Αφίδνες. Αν και έχουμε ήδη θρηνήσει 57 ανθρώπους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, ενάμιση χρόνο μετά ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει για την ασφάλεια των συγκοινωνιών στα τρένα της Hellenic Train.

Μια νέα τραγωδία αποφεύχθηκε όταν η αμαξοστοιχία 1531 που εκτελούσε το δρομολόγιο Χαλκίδα – Αθήνα προσέκρουσε προχθές το πρωί σε πεσμένα δέντρα μεταξύ των σταθμών Σφενδάλης και Αφιδνών, με αποτέλεσμα να σημειωθούν σοβαρές υλικές ζημιές και να ακινητοποιηθεί το τρένο. Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί των 35 επιβατών ή του προσωπικού. Η κυκλοφορία των τρένων διακόπηκε προσωρινά λόγω των πεσμένων δέντρων και των ζημιών, και γινόταν επί ώρες με λεωφορεία.

Οι μηχανοδηγοί καταγγέλλουν ότι το ατύχημα θα μπορούσε να είχε πολύ πιο σοβαρές

συνέπειες και ότι η αποφυγή τραυματισμών οφείλεται μόνο στην τύχη.
Οι φωτογραφίες από το σημείο που δημοσίευσε η Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Ελξης δείχνουν πως από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα και δεν τραυματίστηκε ο οδηγός του τρένου… Ενας κορμός δέντρου μπήκε στο βαγόνι του μηχανοδηγού, ενώ τεράστια κλαδιά έσπασαν το παρμπρίζ στον θάλαμο οδήγησης, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του. «Να βγουν τώρα εκτός υπηρεσίας οι μηχανοδηγοί, κύριοι της Hellenic Train. Σαν μέτρο πρόληψης, αντί να απαιτήσετε να κόψει τα δέντρα ο ΟΣΕ, να προσλάβετε και άλλους συνταξιούχους, σαν αυτούς που περιύβρισαν νεκρούς μηχανοδηγούς. Ευτυχώς, προσωπικό και επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Ελξης.

Οι συνδικαλιστές καταγγέλλουν πως οι υπεύθυνοι του ΟΣΕ δεν έχουν φροντίσει να καθαρίσουν σημεία όπου είναι κομμένα ή καμένα δέντρα δίπλα σε σιδηροδρομικές γραμμές. Ας σημειωθεί πως πρόκειται για το τέταρτο ατύχημα με πεσμένο κορμό δέντρου μέσα στο 2024.

Από την πλευρά του ΟΣΕ λένε ότι έχουν έρθει σε επικοινωνία με το τοπικό Δασαρχείο για τον καθαρισμό, αλλά οι υπεύθυνοι της Δασικής Υπηρεσίας επιστρέφουν το «μπαλάκι» των ευθυνών, επισημαίνοντας πως δεν έχουν λάβει σχετικό αίτημα…

Eiσαγγελική έρευνα

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι η εισαγγελική έρευνα για την παραλίγο μετωπική σύγκρουση δύο τρένων του προαστιακού την περασμένη Παρασκευή, στους Αγίους Αναργύρους. Τα δύο τρένα γεμάτα κόσμο κινούνταν αντίθετα στην ίδια μονή γραμμή, με ταχύτητα 60 χιλιομέτρων την ώρα, από λάθος του ρυθμιστή κίνησης του ΟΣΕ στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών (ΣΚΑ). Ενα λάθος το οποίο αντιλήφθηκε εγκαίρως ο μηχανοδηγός του ενός τρένου πριν γίνει το μοιραίο!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα