Σοκ! Ελεύθεροι 2 απατεώνες που έκλεψαν ηλικιωμένους

Παριστάνοντας τους αστυνομικούς, αφαίρεσαν μετρητά και χρυσές λίρες αξίας 120.000€ και το δικαστήριο τους αθώωσε επειδή έδωσαν πίσω τα κλοπιμαία στα θύματά τους

Με μια πρωτοφανή για τα ελληνικά δικαστικά χρονικά απόφαση αφέθηκαν ελεύθεροι δύο κακοποιοί, οι οποίοι μπήκαν στο σπίτι μιας 67χρονης στα Κρέστενα Ηλείας τον περασμένο Απρίλιο, παριστάνοντας τους αστυνομικούς και έκλεψαν μετρητά και χρυσές λίρες αξίας 120.000 ευρώ! Κατά πληροφορίες, το δικαστήριο οδηγήθηκε στην παραπάνω κρίση, που δεν πρέπει να έχει προηγούμενο, δεχόμενο διάταξη του Ποινικού Κώδικα που επικαλέστηκαν οι συνήγοροι των δραστών και η οποία προβλέπει αποφυλάκιση σε περίπτωση αποζημίωσης του θύματος.

Συγκεκριμένα, οι δύο κατηγορούμενοι, ηλικίας 28 και 29 χρόνων, αποζημίωσαν την 67χρονη και τον σύζυγό της, επιστρέφοντας τη συνολική αξία των κλοπιμαίων, δηλαδή τα 75.000 ευρώ που αφαίρεσαν και το ποσό που αντιστοιχεί σε 20 χρυσές λίρες Αγγλίας. Σύμφωνα με όσα υποστήριξαν οι συνήγοροί τους, δεν υπήρξε ληστεία, με την έννοια ότι δεν ασκήθηκε βία, αλλά κλοπή, μέσα από την εξαπάτηση του θύματος. Να σημειωθεί ότι ο ένας εκ των δυο κατηγορουμένων, που αναγνωρίστηκαν από την παθούσα, είχε συλληφθεί από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Φυλής με ένταλμα που είχε εκδοθεί από την ανακρίτρια Ηλείας, ενώ ο δεύτερος είχε προσέλθει οικειοθελώς και απολογήθηκε για την υπόθεση.

Ολα έγιναν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της 15ης Απριλίου 2024, όταν οι δύο κατηγορούμενοι, μαζί με ακόμα δύο άτομα, προσέγγισαν το σπίτι του ζευγαριού στα Κρέστενα. Στη συνέχεια ο 28χρονος και ο 29χρονος χτύπησαν το κουδούνι και όταν η 67χρονη τούς άνοιξε την πόρτα τής είπαν ότι είναι αστυνομικοί και πως ο σύζυγός της κρατείται στο τμήμα ως εμπλεκόμενος σε ποινική υπόθεση. Κατόπιν, όση ώρα ο 28χρονος αστυνομικός-μαϊμού απασχολούσε τη γυναίκα, ζητώντας δήθεν πληροφορίες, ο 29χρονος βρήκε την ευκαιρία και τρύπωσε στο διαμέρισμα, ψάχνοντας για χρήματα και κοσμήματα. Ωσπου μπήκε τελικά και στο δωμάτιο όπου υπήρχε το χρηματοκιβώτιο του ζευγαριού, το οποίο φόρτωσε πιθανότατα πάνω σε κάποιο χαλί ή κουβέρτα και με πολύ προσεκτικές κινήσεις το έριξε κατευθείαν στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου, το οποίο είχαν παρκάρει οι συνεργοί τους, με την πίσω πλευρά του προς τις σκάλες του σπιτιού!

«Είναι από τις λίγες φορές που ως δικηγόροι αντιμετωπίσαμε μια τόσο άρτια, δομημένη, εμπεριστατωμένη και ανεπίδεκτη αντεπιχειρημάτων δικογραφία. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου χειρίστηκε αυτή την υπόθεση με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα που ταιριάζει στις πιο φημισμένες αστυνομίες του κόσμου (FBI, Scotland Yard). Εμείς, από την πλευρά μας, φροντίσαμε να αποζημιώσουμε μέχρι και το τελευταίο ευρώ τους παθόντες, κάτι που συντέλεσε αποφασιστικά στο να παραμείνουν ελεύθεροι, κάνοντας χρήση της διάταξης του άρθρου 381, παρ. 2 του Ποινικού Κώδικα, που ορίζει ότι, όταν υπάρχει πλήρης αποζημίωση των παθόντων σε περίπτωση κλοπής, μπορεί ακόμα και να παυθεί η ποινική δίωξη των δραστών» ανέφεραν σε κοινή τους δήλωση στην εφημερίδα «Πατρίς» οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων Θοδωρής Αντωνόπουλος και Γιάννης Γεωργουλόπουλος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα