Ισόβια στον δολοφόνο του παρκαδόρου

Πειραιάς: Ο 68χρονος τον είχε πυροβολήσει με καραμπίνα δύο φορές «για ασήμαντη αφορμή» σε υπαίθριο πάρκινγκ

Να λιντσάρουν τον δολοφόνο του 39χρονου παρκαδόρου, πατέρα τριών ανήλικων παιδιών, προσπάθησαν προχθές συγγενείς του άτυχου οικογενειάρχη έξω από τα δικαστήρια του Πειραιά. Με τη συμπλήρωση σχεδόν ενός έτους από το έγκλημα στις 15 Σεπτεμβρίου 2023 σε υπαίθριο πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης, κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο 68χρονος που σκότωσε τον παρκαδόρο για ασήμαντη αφορμή, πυροβολώντας τον με καραμπίνα από κοντινή απόσταση δύο φορές.

Αφορμή είχε αποτελέσει ένας διαπληκτισμός του άτυχου άνδρα με τον δράστη, ο οποίος πήγε στο σπίτι του, πήρε το κυνηγετικό του όπλο και επέστρεψε στο πάρκινγκ. Πλησίασε το θύμα από πίσω, έχοντας παρατεταμένο προς το μέρος του το δίκαννο και όταν βρέθηκε σε πολύ κοντινή απόσταση από αυτόν, περίπου στα τρία μέτρα, τον στόχευσε και τον πυροβόλησε μία φορά. Ενώ ο 39χρονος φώναζε για βοήθεια, σήκωσε ξανά το όπλο και τον πυροβόλησε δεύτερη φορά. Στη συνέχεια ο 68χρονος έφυγε με ήρεμο βηματισμό, πήγε στο σπίτι του, όπου κάλεσε την Αστυνομία, αναφέροντας ότι θέλει να παραδοθεί.

Το έγκλημα είχε καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας. Το δικαστήριο τον καταδίκασε για ανθρωποκτονία με δόλο, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία σε ισόβια κάθειρξη χωρίς κανένα ελαφρυντικό και επέστρεψε στη φυλακή, όπου ήταν προφυλακισμένος. Κατά τη διάρκεια της μεταγωγής του από τα δικαστήρια του Πειραιά συγγενείς του άτυχου παρκαδόρου επιτέθηκαν στον κατηγορούμενο, προσπαθώντας να τον λιντσάρουν. Στο σημείο βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που απομάκρυναν τους εξαγριωμένους συγγενείς. Ομως ακόμα και όταν τον έβαλαν μέσα στην κλούβα της Αστυνομίας, συγκεντρωμένοι δεν σταμάτησαν να τον αποδοκιμάζουν, χτυπώντας το όχημα και εκτοξεύοντας μπουκάλια.

«Μόνο τα ισόβια του άξιζαν και είναι πάρα πολύ λίγο… Την ψυχή του άντρα μου ελπίζω να την απαλύναμε λίγο» δήλωσε η σύζυγος του άτυχου οικογενειάρχη. Σε όλη τη διάρκεια της δίκης ο κατηγορούμενος ήταν ψυχρός και αμετανόητος. Στην απολογία του, που διήρκησε περίπου μία ώρα, δεν έδειξε κανένα ίχνος μεταμέλειας. «Με είχε προκαλέσει. Πάρκαρε τα αυτοκίνητα του πάρκινγκ στο πεζοδρόμιο και δεν μπορούσα να περάσω» υποστήριξε, επαναλαμβάνοντας όσα είχε πει και κατά τη σύλληψή του πριν από έναν χρόνο. Ας σημειωθεί πως ο 68χρονος, που έμενε κοντά στο υπαίθριο πάρκινγκ, προκαλούσε σοβαρά προβλήματα, καθώς τον ενοχλούσαν ακόμα και τα κλιματιστικά της γειτονιάς.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα