Φοράει ακόμη τα ράσα ο ιερέας δυνάστης

Το εύρος της κακοποιητικής δράστης του ρασοφόρου ξεπήδησε μέσα από τις σελίδες του κρυφού ημερολογίου της 64χρονης γυναίκας

Ενας λύκος με ράσα ήταν ο ιερέας στα Χανιά, που βρίσκεται στο επίκεντρο της δικαστικής έρευνας για την επί δεκαετίες βάναυση συμπεριφορά του σε βάρος της πρεσβυτέρας, όπως φαίνεται από τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την υπόθεση. Την ίδια ώρα όμως οι πιστοί αναρωτιούνται πώς η Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό για όσα συνέβαιναν μέσα στο σπίτι του 74χρονου πολύτεκνου ιερέα που επί 50 χρόνια κακοποιούσε τη γυναίκα του.

Και μάλιστα λέγεται ότι πριν από δύο χρόνια τα παιδιά του παπά αλλά και η γυναίκα είχαν ενημερώσει τη μητρόπολη, όμως τίποτα δεν έγινε και συνέχισε να ιερουργεί και να κηρύττει τον Λόγο του Κυρίου. Πενήντα ολόκληρα χρόνια, από τα 14 που βρέθηκε στο πλευρό του ιερέα, η γυναίκα ανέβαινε γολγοθά με ξύλο, ύβρεις, εξευτελισμούς, απειλές, ζήλιες, ακόμα και βιασμούς. Ομως ακόμα και τώρα που έγινε γνωστή η σοκαριστική υπόθεση και ο ίδιος είναι αντιμέτωπος με κακουργηματικές κατηγορίες για ενδοοικογενειακή βία, βιασμούς, κακοποίηση και απειλές ενάντια τόσο στη σύζυγο όσο και τα παιδιά του ο 74χρονος τύραννος φορά ακόμη το ράσο.

Και παρότι με δικαστική απόφαση του έχει απαγορευτεί να πλησιάζει τη σύζυγό του. Για τη «σιωπή» της Μητρόπολης η ΕΡΤ Χανίων επικοινώνησε με τον μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο, ο οποίος δήλωσε ότι δεν υπάρχει ούτε δικαστική απόφαση σε βάρος του ηλικιωμένου ιερέα ούτε γραπτή ή άλλη καταγγελία στη μητρόπολη και ως εκ τούτου δεν τίθεται προς το παρόν θέμα παύσης του, που ούτως ή άλλως οδεύει προς συνταξιοδότηση. Ο ιερέας παρίστανε τον υποδειγματικό ιερέα και τελούσε και εξορκισμούς σε ενορίτες, όμως την ίδια ώρα έλεγε με αυταρχικό τρόπο στη γυναίκα του «θα με υπακούς, θα είμαι ο θεός σου».

Το εύρος της κακοποιητικής δράστης του ρασοφόρου ξεπήδησε μέσα από τις σελίδες του κρυφού ημερολογίου της 64χρονης γυναίκας. Ενα ημερολόγιο όπου κατέγραφε τα βασανιστήρια που είχε υποστεί σαν να ήθελε κάπου να τα αποκαλύψει. Οπως έγραφε, δεχόταν ακόμα και επειδή χαιρέτησε κάποιον γείτονα ακραία ξεσπάσματα βίας. Αυτό το ημερολόγιο εντόπισαν τυχαία τα δύο από τα τέσσερα παιδιά της, όταν έψαχναν στα προσωπικά της αντικείμενα για να της πάνε τα απαραίτητα στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Τότε ήταν που αποκάλυψε στα παιδιά της τα μαρτύρια και κινήθηκαν νομικά για να την προστατέψουν. Μάλιστα, όταν η κόρη μίλησε στον πατέρα για όσα έμαθε και ότι τον κατήγγειλαν, εκείνος απάντησε με ύβρεις και απειλές. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιερέας δεν συνελήφθη στο πλαίσιο του Αυτοφώρου. Και ενώ αναμένεται ο ορισμός τακτικής δικασίμου, το δικαστήριο του απαγόρευσε να πλησιάζει τη σύζυγό του. Σημειώνεται όμως πως δύο από τα τέσσερα παιδιά του ζευγαριού φαίνεται ότι στηρίζουν τον πατέρα τους, ενώ τα άλλα δύο βρίσκονται στο πλευρό της μητέρας τους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα