Λύτρας: Στον δρόμο της αποφυλάκισης

Την παραπομπή του δικηγόρου για την κακοποίηση της συζύγου, αλλά σε βαθμό πλημμελήματος, ζητά ο εισαγγελέας

Την παραπομπή του Απόστολου Λύτρα για την υπόθεση κακοποίησης της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου, αλλά για κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος και όχι κακουργήματος, ζητά ο αρμόδιος εισαγγελέας, από το Δικαστικό Συμβούλιο. Ο εισαγγελικός λειτουργός κρίνει πως ο προσωρινά κρατούμενος δικηγόρος πρέπει να παραπεμφθεί όχι για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, όπως του απαγγέλθηκε μετά τη σύλληψή του, αλλά κατά μετατροπή της κατηγορίας στο πλημμέλημα της «επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ήτοι απλής σωματικής βλάβης».

Μάλιστα, με την πρότασή του ο εισαγγελέας ζητά να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση του Απόστολου Λύτρα με τους περιοριστικούς όρους της απομάκρυνσης από την οικογενειακή εστία, της απαγόρευσης προσέγγισης και συναναστροφής με το θύμα, της συμμετοχής του σε ειδικό θεραπευτικό πρόγραμμα και της εμφάνισής του δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Την τελική απόφαση για την ποινική μεταχείριση του δικηγόρου αναμένεται να λάβει το επόμενο διάστημα το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο.

Την ίδια ώρα, εκτός από τον εισαγγελικό λειτουργό, την αποφυλάκιση του κατηγορουμένου ζητά και η εν διαστάσει σύζυγός του και θύμα της επίθεσης Σοφία Πολυζωγοπούλου. «Η παράταση της προσωρινής κράτησης του εν διαστάσει συζύγου μου είναι δεδομένο ότι επιδρά αρνητικά στην ψυχολογία της θυγατέρας μας, η προστασία της οποίας αποτελεί για μένα ύψιστη προτεραιότητα», αναφέρει στο σχετικό υπόμνημα που κατέθεσε η 37χρονη ποινικολόγος, ωστόσο διευκρινίζει ότι δεν υπαναχωρεί από την υποστήριξη της κακουργηματικής κατηγορίας. Το εν λόγω υπόμνημα κατατέθηκε πριν από μερικές εβδομάδες, αφού είχε προηγηθεί η συμφωνία με τον Απόστολο Λύτρα ώστε να έχει εκείνη την αποκλειστική επιμέλεια της κόρης τους, ενώ ρύθμισαν και τις ώρες επικοινωνίας του δικηγόρου με το παιδί τους. Σκοπός τους είναι το παιδί να έχει καθημερινή επαφή με τον πατέρα του και να μην αποκοπεί από εκείνον.

Στο υπόμνημά της η Σοφία Πολυζωγοπούλου καταλήγει αναφέροντας πως την παρουσία του πατέρα τους έχουν ανάγκη και οι δύο μεγαλύτερες κόρες του από τον πρώτο του γάμο, οι οποίες με όσα έχουν συμβεί δεν βρίσκονται σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Υπενθυμίζεται πως ο γνωστός ποινικολόγος ήταν προφυλακισμένος από τις 20 Ιουνίου, μετά την παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί. Αρχικά, οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, όμως τον τελευταίο έναν μήνα μεταφέρθηκε στο κατάστημα κράτησης της Κορίνθου, έπειτα από απόφαση των Αρχών. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σαφής ο λόγος για τον οποίο πραγματοποιήθηκε η αλλαγή σωφρονιστικού καταστήματος. Εικάζεται πως είτε είχε προκύψει κάποιο θέμα με τους συγκρατουμένους του είτε προέκυψαν λόγοι πληρότητας των φυλακών όπου κρατείτο αρχικά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα