Κυνήγι θησαυρού για… χρυσό τζιπ στην Κοζάνη

Εκατοντάδες άτομα σπεύδουν στην περιοχή των Σερβίων αναζητώντας το κρυμμένο συμμαχικό όχημα που είναι γεμάτο με λίρες και κοσμήματα

Σύγχρονοι χρυσοθήρες εμφανίστηκαν στην Κοζάνη, όπου έχουν επιδοθεί σε ένα «κυνήγι θησαυρού» και συγκεκριμένα ενός… χρυσού τζιπ, το οποίο θάφτηκε σε απόκρημνο και απροσπέλαστο φαράγγι στα υψόμετρα Μπρουσιάνα και Μαύρη Ράχη, με το όνομα Χάβος, στα βορειοανατολικά του χωριού Προσήλιο, στην περιοχή των Σερβίων. Εδώ και χρόνια, όταν κυκλοφόρησαν οι πρώτες πληροφορίες ότι οι σύμμαχοι έκρυψαν το τζιπ με χρυσές λίρες και κοσμήματα στο φαράγγι, εκατοντάδες άτομα απ’ όλη τη Μακεδονία σπεύδουν στην περιοχή αναζητώντας τον κρυμμένο θησαυρό.

Μόνο φέτος οι Αρχές και συγκεκριμένα η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης έχει δώσει πάνω από 10 άδειες για αναζήτηση θησαυρού, με τελευταία αυτή που πήρε ένας επαγγελματίας από την Πιερία, με τα αρχικά Δ.Σ., για έρευνες σε συγκεκριμένο σημείο στην περιοχή Πλατανόρρευμα του Δήμου Σερβίων.Αν και δεν έχει γίνει γνωστό τι ακριβώς ψάχνει ο εν λόγω επαγγελματίας, έχει καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά και έχει εκδώσει όλες τις απαραίτητες άδειες, ενώ μέσα στο φθινόπωρο θα μπουν τα σκαπτικά μηχανήματα.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης ενέκρινε το αίτημά του στις αρχές Φεβρουαρίου 2024, ακολούθησε στο τέλος του ίδιου μήνα η απόφαση του γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας και έχει ήδη συγκροτηθεί επιτροπή παρακολούθησης και εποπτείας της έρευνας. Ο ενδιαφερόμενος παρέλαβε το έγγραφο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, περί απαλλαγής του έργου από την περιβαλλοντική διαδικασία. Επιπλέον, κατέθεσε αίτηση με τοπογραφικά διαγράμματα προς το Δασαρχείο Κοζάνης για έγκριση επέμβασης σε δασική έκταση, για την οποία πήρε έγκριση με τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης Δασών.

Στα μέσα Αυγούστου εκδόθηκε η άδεια της Επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, που υπάγεται στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για παρέμβαση (σ.σ.: εκσκαφή) σε δημόσια δασική έκταση 516,50 τ.μ. στην Τοπική Κοινότητα Πλατανορρεύματος του Δήμου Σερβίων, «το πολύ σε τέσσερα (4) σημεία εντός αυτής, που θα υποδειχθούν και θα οριοθετηθούν από τον ενδιαφερόμενο την ημέρα της επέμβασης ενώπιον των μελών της αρμόδιας επιτροπής». Οι εργασίες δεν έχουν αρχίσει ακόμη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επαγγελματίας έχει στη διάθεσή του χάρτες από την Google και έχει οριοθετήσει συγκεκριμένα σημεία, στα οποία οι πληροφορίες του λένε πως υπάρχει κρυμμένος θησαυρός.Από τις αρχές του χρόνου έχουν γίνει εκσκαφές σε 3-4 περιπτώσεις από ισάριθμα άτομα, αλλά… άνθρακας ο θησαυρός.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα