Η μαφία των Ρομά είχε εμμονή με τα χλιδάτα γούστα

Τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων που εξαρθρώθηκαν πριν από λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη ανέβαζαν βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα με την πολυτελή ζωή τους

Οργή προκαλεί η θρασύτατη επίδειξη πλούτου από τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων των Ρομά που εξαρθρώθηκαν πριν από λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη, τα οποία ανέβαζαν βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα, όπου τσαλαβουτούσαν σε πισίνες πεντάστερων ξενοδοχείων σε κοσμοπολίτικα νησιά, πετούσαν σαν χαρτοπετσέτες χαρτονομίσματα και οδηγούσαν supercars με τα χρήματα που άρπαζαν από τις ληστείες, τις διαρρήξεις και τις τοκογλυφίες.

Τα περισσότερα από τα μέλη των 14 εγκληματικών οργανώσεων που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. είχαν επιδοθεί σ’ ένα ρεσιτάλ επίδειξης πλούτου κι έκαναν dolce vita με τα χρήματα που άρπαζαν από τους πολίτες τους οποίους είχαν ρημάξει, την ώρα που δήλωναν ελάχιστα εισοδήματα, για να λαμβάνουν και τα σχετικά επιδόματα. Κάποιοι από τους 37 συλληφθέντες παρίσταναν τους… ινφλουένσερ στο TikTok και το Instagram, καμαρώνοντας για τα… πλούτη τους, ενώ στην πραγματικότητα ήταν η λεία από τις εκατοντάδες ληστείες, κλοπές οχημάτων και διαρρήξεις που συνολικά σε σχεδόν τέσσερα χρόνια δράσης υπολογίζεται στα 2,76 εκατομμύρια ευρώ! Αλλωστε, επιδίδονταν και σε τοκογλυφίες με επιτόκιο έως 40%, αλλά και σε εκβιασμούς και διακίνηση ναρκωτικών.

Ετσι, ανέβαζαν βίντεο στα οποία φαίνονταν να απολαμβάνουν χλιδάτες διακοπές σε πολυτελή καταλύματα της Σαντορίνης με πριβέ πισίνες, να φορούν κοσμήματα και καραβίσιες χρυσές αλυσίδες στον λαιμό, να καπνίζουν ναργιλέδες, να γλεντάνε και να οδηγούν πανάκριβα σπορ αυτοκίνητα. Οι περισσότεροι εκ των 37 κατηγορουμένων προφυλακίστηκαν, όμως στις απολογίες τους παρίσταναν τους… κακομοίρηδες Ρομά και αρνούνταν ότι είχαν ενεργό συμμετοχή στα εγκλήματα.

Ωστόσο, οι διάλογοι που κατέγραψε η ΕΛ.ΑΣ. αποτυπώνουν την ασυδοσία και την απληστία τους:

Α: Ξέρεις τι θέλω αύριο;

Β: Τι;

Α: Πάμε να ξεσκίσουμε όλα τα σπίτια.

Β: Οπου θες.

Ενας από τους διαλόγους μεταξύ των μελών της μαφίας σε άλλο σημείο αναφέρει:

Β: Το βράδυ να μπούμε σε κάνα σπίτι… Δεν πάω για αμάξια πάλι.

Α: Ναι;

Β: Ναι. Να πάρουμε λεφτά.

Α: Ε, κάνε κονέ.

Β: Κρύο κάνει, βροχή, πολύ καλά.

Α: Ναι. Πολύ καλά είναι ο καιρός.

Β: Γι’ αυτό, να δούμε τι θα κάνουμε.

Α: Καλά.

Β: Δες τι γίνεται, εορτολόγια, πράγματα, ποιος γιορτάζει… Βάλε ακριβείς ημερομηνίες πού να πάμε, πού να μην πάμε, ξύπνα. Γίνε χάρτης.

Τα χρήματα τα «ξέπλεναν» σε καταστήματα, καφετέριες, αυτοκίνητα, ακίνητα και πλήρωναν για τις εξαγορές ποινών που είχαν από άλλες υποθέσεις, καθώς σχεδόν όλοι είχαν «βιογραφικό» στην παρανομία.

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα