Μάνα, γιος στη φυλακή για τους εμπρησμούς

Νέα Μάκρη: Ελεύθερος αφέθηκε ο 61χρονος ορθοπεδικός, σύντροφος της 50χρονης, χωρίς καν να του επιβληθούν περιοριστικοί όροι!

Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν χθες, έπειτα από πολύωρη διαδικασία απολογιών ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας, η 50χρονη από τη Νέα Μάκρη και ο 17χρονος γιος της, οι οποίο έδωσαν εξηγήσεις στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων για σειρά εμπρησμών που σημειώθηκαν στη Νέα Μάκρη. Αντίθετα, ελεύθερος -και, μάλιστα, χωρίς να του επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος- αφέθηκε ο 61χρονος ορθοπεδικός σύντροφος της 50χρονης γυναίκας, ο οποίος επίσης έχει συλληφθεί για την ίδια υπόθεση.

Μάλιστα, ο 17χρονος, ενώ καταζητούνταν από τις Αρχές από την περασμένη Δευτέρα, εμφανίστηκε τελικά χθες στην ανακρίτρια και παραδόθηκε. Στη συνέχεια απολογήθηκε και εκείνος στην ανακρίτρια, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, εμπλέκεται στην πρόκληση των πυρκαγιών ως φυσικός αυτουργός. Ειδικότερα, οι τρεις κατηγορούμενοι έδωσαν εξηγήσεις για το κακούργημα του εμπρησμού από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση που αφορά έξι συνολικά πυρκαγιές, οι οποίες ξέσπασαν στη Νέα Μάκρη του Δήμου Μαραθώνα Αττικής από τον περασμένο Μάιο έως τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Προανακριτικά, πάντως, τόσο ο 61χρονος γιατρός όσο και η σύντροφός του είχαν αρνηθεί το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν ιδέα για όσα τούς καταλογίζονται. Τους είχε μάλιστα καταλογιστεί ότι, ενώ γνώριζαν ότι ο 17χρονος είναι ο φυσικός δράστης των εμπρησμών, δεν έκαναν το παραμικρό για να τον αποτρέψουν. Μάλιστα, γείτονες της οικογένειας φέρεται ότι έχουν καταθέσει πως είχαν δει τον γιο της 50χρονης να βάζει φωτιά σε ξερά χόρτα. Οπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, οι τρεις κατηγορούμενοι προκάλεσαν πυρκαγιά στις 12/05/2024, στις 24/06/2024, στις 10/07/2024 και στις 08/08/2024. Παράλληλα, κατηγορούνται και για δύο φωτιές στις 01/09/2024, καθώς και για δύο απόπειρες εμπρησμών στις 8 και στις 31/08/2024 στην περιοχή της Νέας Μάκρης. Μάλιστα, στον κατηγορούμενο γιατρό και στη σύντροφο του επιβλήθηκε ήδη και διοικητικό πρόστιμο ύψους 2.320 ευρώ.

Την ίδια στιγμή στη δικογραφία περιλαμβάνεται βίντεο στο οποίο φαίνεται ότι ο 61χρονος γιατρός τουλάχιστον δύο φορές που εκδηλώθηκε φωτιά μετακίνησε το όχημά του, το οποίο βρισκόταν έξω από το σπίτι του, προκειμένου αυτό να μην καταστραφεί. Ωστόσο, ο κατηγορούμενος είχε αντικρούσει αυτό το στοιχειό της δικογραφίας, λέγοντας ότι μετακίνησε το όχημά του δύο φορές, την πρώτη φορά γιατί είχε μια διένεξη με τη σύντροφό του και τη δεύτερη φορά επειδή γίνονταν έργα οδοποιίας. Ακόμη, φέρεται ότι υποστήριξε πως την ώρα των εμπρησμών ο ίδιος βρισκόταν στο σπίτι του και κοιμόταν. Ο κατηγορούμενος γιατρός κατάφερε, όπως φάνηκε, να πείσει ανακρίτρια και εισαγγελέα, οι οποίοι τον άφησαν ελεύθερο χωρίς καν να του επιβάλουν περιοριστικούς όρους, σε αντίθεση με την 50χρονη σύντροφό του και τον γιο της, που πήραν τον δρόμο για τις φυλακές.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα