Πέταξαν στον δρόμο 27χρονο με αυτισμό!

Θεσσαλονίκη: Ιδιωτικό κέντρο δημιουργικής απασχόλησης του… έκλεισε την πόρτα την τελευταία στιγμή, με τη δικαιολογία ότι είναι υπερπλήρες

Μόνο ντροπή προκαλεί η είδηση ότι έδιωξαν από ένα ιδιωτικό κέντρο δημιουργικής απασχόλησης της Θεσσαλονίκης (ΚΔΑΠ ΑμεΑ) έναν 27χρονο με αυτισμό, ενώ οι γονείς του αισθάνονται οργή και απόγνωση. Οι υπεύθυνοι του ΚΔΑΠ δήλωσαν στην οικογένεια του 27χρονου ότι είναι υπερπλήρεις και δεν υπάρχει διαθέσιμη θέση. Ο νεαρός φιλοξενούνταν δωρεάν στη δομή, η οποία είναι από τις μεγαλύτερες στην ανατολική Θεσσαλονίκη, στην περιοχή του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, από τα τέλη του 2022, ενώ φέτος ολοκλήρωσε τις επισκέψεις του, τον περασμένο Ιούλιο.

Το voucher

Η μητέρα του 27χρονου Μ.Μ., όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος υπέβαλε τα χαρτιά της στο πρόγραμμα της δωρεάν φιλοξενίας στα ΚΔΑΠ ΑμεΑ στις 9 Ιουλίου 2024, και πριν από λίγες μέρες την ενημέρωσαν ότι εγκρίθηκε η αίτηση του παιδιού της και ότι θα παραλάβει το voucher, για να κάνει στη συνέχεια την εγγραφή στη δομή που θα επέλεγε. Η μητέρα τόνισε ότι, εφόσον το παιδί της είχε εξασφαλίσει δωρεάν θέση φιλοξενίας, στο πλαίσιο του προγράμματος της ΕΕΤΤΑ, θα συνέχιζε να το πηγαίνει στο συγκεκριμένο ΚΔΑΠ κοντά στο Ιπποκράτειο, αφού το γνώριζαν και υπήρχε κατοχυρωμένο το voucher.

«Ολο τον Αύγουστο το κέντρο ήταν κλειστό και, όταν τηλεφώνησα προχθές, τη Δευτέρα, λέγοντας στην υπεύθυνη ότι είμαστε έτοιμοι και το παιδί μπορεί να αρχίσει τις επισκέψεις, μου απάντησαν “λυπούμαστε, δεν μπορούμε να τον δεχτούμε, είμαστε υπερπλήρεις”» ανέφερε η μητέρα, καταγγέλλοντας για ανευθυνότητα τους υπευθύνους που την ενημέρωσαν τελευταία στιγμή, δένοντάς της τα χέρια. Αυτή τη στιγμή, όπως είπε η κυρία Μ.Μ., το παιδί της παραμένει στο σπίτι, χωρίς άλλη εναλλακτική, αφού δεν μπορεί εύκολα να αλλάξει περιβάλλον και όλες οι δομές δεν δέχονται δύσκολες περιπτώσεις. «Μας πέταξαν στον δρόμο και τώρα δεν ξέρω τι μπορούμε να κάνουμε, αφού ο γιος μου τα τελευταία χρόνια είχε συνηθίσει το περιβάλλον του κέντρου, περνούσε καλά, ήταν χαρούμενος και μάθαινε πολλά πράγματα. Είναι εξοργιστικό να έχουμε εξασφαλίσει το voucher και να μην υπάρχει θέση για το παιδί» επεσήμανε η μητέρα του 27χρονου.

Εξίσου εξοργιστικό είναι το γεγονός, όπως συνέχισε η ίδια, ότι οι υπεύθυνοι δεν μπήκαν καν στον κόπο να τους ενημερώσουν έγκαιρα πως δεν υπήρχε δυνατότητα φιλοξενίας για τη νέα περίοδο, ώστε να φροντίσουν να αναζητήσουν μια άλλη δομή που θα μπορούσε να δεχτεί το παιδί τους. Εξήγησε, μάλιστα, πως το πρόβλημα δεν είναι η αναζήτηση άλλου ΚΔΑΠ ΑμεΑ στη Θεσσαλονίκη, αλλά το ίδιο το παιδί, που όταν αλλάζει περιβάλλον γίνεται με έναν τρόπο επιθετικό, βγάζει αντιδράσεις και δεν συνεργάζεται εύκολα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα