Στην ανακρίτρια οι δύο νταήδες για τον ξυλοδαρμό

Κατηγορούνται για το επεισόδιο με τον Ελληνοκαναδό στο Ηράκλειο, τον οποίο είχαν χτυπήσει βάναυσα στις 16 Ιουλίου. Πήραν προθεσμία και απολογούνται το Σάββατο

Το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου πέρασαν χθες το μεσημέρι οι δύο Κρητικοί που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό του 49χρονου Ελληνοκαναδού χρηματιστή Μανώλη Κακουλάκη σε μπαρ, στην «καρδιά» του Ηρακλείου, που λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή. Οι νταήδες, από το Γάζι και τα Ζωνιανά, που έφτασαν στα δικαστήρια λίγο πριν από τις 12.00, ζήτησαν κι έλαβαν από την ανακρίτρια προθεσμία, ώστε να απολογηθούν το Σάββατο.

Είχε προηγηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση που «πάγωσε» το πανελλήνιο, αφού οι Κρητικοί είχαν παραδοθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου, συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να υποστηρίξουν ενώπιον της ανακρίτριας το Σάββατο ότι υπήρξε διαπληκτισμός και συμπλοκή, ωστόσο δεν αποδέχονται τη βαρύτητα των πράξεων που τους αποδίδεται περί απόπειρας ανθρωποκτονίας.

«Τα πραγματικά περιστατικά φαίνονται να μην είναι σε βάρος τους ή τουλάχιστον στον βαθμό στον οποίο αποδίδεται» ανέφερε σε δηλώσεις του ο συνήγορος υπεράσπισης του ενός εκ των δύο, Διονύσης Βέρρας, κάνοντας παράλληλα λόγο για παιδιάστικη μετεφηβική ανοησία. «Ελπίζω να μην τους βλάψει στην περαιτέρω μεταχείρισή τους» συμπλήρωσε, ενώ έκανε γνωστό πως υπάρχουν κάποια βίντεο στα οποία φαίνεται πως εμπλέκονται και τρίτα άτομα -εκτός από τους συλληφθέντες-, που έχουν ενεργό δράση στο όλο συμβάν που οδήγησε στην πολυήμερη νοσηλεία του Ελληνοκαναδού χρηματιστή. Υπενθυμίζεται ότι η αιματηρή επίθεση εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης 16 Ιουλίου, όταν ο 49χρονος, με καταγωγή από τα Ανώγεια, βρισκόταν μαζί με την 41χρονη σύντροφό του και τα δύο παιδιά τους, ηλικίας 18 και 21 ετών, σε μπαρ του Ηρακλείου, απολαμβάνοντας το ποτό τους.

Βαρύτατα τραύματα

Οπως προκύπτει από τις καταθέσεις των θυμάτων, η οικογένεια των τουριστών είχε πληρώσει τον λογαριασμό κι αναχωρούσε από το κατάστημα εστίασης, όταν προκλήθηκε ένα συμβάν με την παρέα των Κρητικών, καθώς ένας από εκείνους κατά λάθος έκαψε τον 49χρονο με το τσιγάρο. Ο τουρίστας τούς έκανε παρατήρηση, γεγονός που φαίνεται πως εξαγρίωσε τους νταήδες, που τον ξυλοφόρτωσαν ανηλεώς, προκαλώντας του βαρύτατα τραύματα. Ενδεικτικό της μανίας με την οποία τον χτυπούσαν είναι το γεγονός ότι το πρόσωπό του παραμορφώθηκε από τις γροθιές τους. Μάλιστα, οι δράστες δεν δίστασαν να επιτεθούν στα παιδιά και στη σύζυγό του, που προσπάθησαν να τον σώσουν.

Στο σημείο επικράτησε πανικός και μόλις μερικές στιγμές αφότου οι Κρητικοί τράπηκαν σε φυγή, έφτασαν στο μπαρ δυνάμεις της Αστυνομίας, αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που μετέφερε τον χρηματιστή στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Ο 49χρονος χρειάστηκε να υποβληθεί σε 6ωρη χειρουργική επέμβαση, με τους γιατρούς να του κάνουν 60 ράμματα στο κεφάλι, αφού είχε υποστεί διάσειση μεσαίας βαρύτητας και κατάγματα στα ζυγωματικά, καθώς και σοβαρά τραύματα στην περιοχή του κεφαλιού. Τελικά, έπειτα από δύο εβδομάδες νοσηλείας, με σειρά εξετάσεων και βαριά αγωγή, οι γιατροί διαπίστωσαν πως η κατάσταση της υγείας του είχε βελτιωθεί κι έτσι του έδωσαν εξιτήριο. «Οσοι έζησαν το περιστατικό έμειναν άναυδοι από τη βαρβαρότητα της αναίτιας επίθεσης που δέχτηκε ο Ελληνοκαναδός πατέρας με καταγωγή από την Κρήτη για ασήμαντη αφορμή και μάλιστα μπροστά στα παιδιά του.

Από τη βάναυση επίθεση της αγέλης των νταήδων κινδύνευσε η ζωή του, ενώ όταν διαπίστωσαν ότι το θύμα τους είναι πλέον αναίσθητο και αιμόφυρτο τράπηκαν σε φυγή για να αποφύγουν τις συνέπειες, αδιαφορώντας για την κατάστασή του» είχε δηλώσει μετά την επίθεση ο δικηγόρος του 49χρονου Μανώλης Τρούλης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα