Έγκλημα «Blue Horizon»: Στις 20 Ιανουαρίου η δίκη

Ο πλοίαρχος και τρία μέλη του πληρώματος θα καθίσουν στο σκαμνί για ανθρωποκτονία από πρόθεση, με ενδεχόμενο δόλο, με θύμα τον 36χρονο Αντώνη Καρυώτη

Στο εδώλιο πρόκειται να καθίσουν σε λίγους μήνες ο πλοίαρχος και τρία μέλη του πληρώματος του πλοίου «Blue Horizon» για την υπόθεση του τραγικού θανάτου του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη, τον Σεπτέμβριο του 2023, που είχε μουδιάσει όχι μόνο το πανελλήνιο, αλλά και τη διεθνή κοινότητα!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δίκη θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιανουαρίου 2025, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά, μόλις δύο μήνες προτού εκπνεύσει το ανώτατο όριο προφυλάκισης των 18 μηνών για τους δύο από τους τέσσερις κατηγορουμένους που είναι προφυλακισμένοι, συγκεκριμένα τον πλοίαρχο και τον ύπαρχο. Ο υποπλοίαρχος και ο ναύκληρος έχουν ήδη αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι παραπέμπονται να δικαστούν για ανθρωποκτονία από πρόθεση, με ενδεχόμενο δόλο. Παράλληλα, κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για έκθεση που προκάλεσε τον θάνατο του παθόντος και για υπόθαλψη κατά συρροή από ιεραρχικά ανωτέρους, κατάχρηση εξουσίας με άσκηση βίας χωρίς να απαιτείται η συμπεριφορά που επέδειξαν για την προστασία των επιβαινόντων ή του πλοίου και διατάραξη ασφαλούς συγκοινωνίας πλοίου με επικίνδυνη για την ασφάλεια της υδάτινης συγκοινωνίας πράξη, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 36χρονου.

Σε ό,τι αφορά την κατηγορία της υπόθαλψης, έχουν έρθει στο φως ηχητικά ντοκουμέντα από το σύστημα καταγραφής ήχου του πλοίου, στα οποία φέρεται ότι ακούγονται οδηγίες σχετικά με το τι θα πουν στις Αρχές κατά τη διάρκεια της ανάκρισης «για να μην τους απολύσουν». Οπως έγινε γνωστό, την υποστήριξη της κατηγορίας έχει αναλάβει αφιλοκερδώς ο Δικηγορικός Σύλλογος Λασιθίου, που στάθηκε από την αρχή στο πλευρό της οικογένειας του θύματος, αναλαμβάνοντας σχετική πρωτοβουλία.

Υπενθυμίζεται πως ο αδικοχαμένος Αντώνης επιχείρησε να ανέβει στο πλοίο την τελευταία στιγμή πριν από τον απόπλου, ωστόσο μέλος του πληρώματος φέρεται ότι τον έσπρωξε, με συνέπεια να χάσει την ισορροπία του, να βρεθεί στη θάλασσα και να βρει φρικτό θάνατο. Από τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση των δικαστικών Αρχών προκύπτει το γεγονός ότι ο 36χρονος είχε επιβιβαστεί στο πλοίο νωρίτερα, διαθέτοντας εισιτήριο, ωστόσο κατέβηκε προς στιγμήν, όταν ήταν σε εξέλιξη η επιβίβαση οχημάτων, και όταν προσπάθησε να επιβιβαστεί εκ νέου απωθήθηκε βίαια και πνίγηκε αβοήθητος! Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι μερικές ημέρες πριν από το αδιανόητο έγκλημα είχε φύγει από τη ζωή και η μητέρα του Αντώνη, με τη δεκαμελή οικογένεια να αδυνατεί να πιστέψει το παιχνίδι της μοίρας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα