Λάρισα: Σπείρα εκβιαστών «άρμεγε» κτηνοτρόφο!

Παρίσταναν τους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ και κατάφεραν μέσα σε τέσσερις ημέρες να αποσπάσουν 2.600 ευρώ από 47χρονο κάτοικο της Ανω Βούναινας

Στα πράσα πιάστηκε ένας 57χρονος, που παρίστανε τον υπάλληλο του ΣΔΟΕ για να… αρμέγει με τη βοήθεια των συνεργών του έναν 47χρονο Λαρισαίο κτηνοτρόφο, τον οποίο απειλούσαν ότι θα του βεβαιώσουν πρόστιμο για υποτιθέμενες παραβάσεις της κτηνοτροφικής μονάδας του, προκειμένου να του αποσπούν συστηματικά χρήματα!

Εκτός από τον 57χρονο δημόσιο υπάλληλο «μαϊμού» που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω τη στιγμή που παραλάμβανε 500 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, πιάστηκε στη φάκα της Αστυνομίας και ο 29χρονος γιος του, ο οποίος τον μετέφερε με το αυτοκίνητο στο ραντεβού για την παραλαβή των χρημάτων. Για την ίδια υπόθεση εκβιασμού κατηγορούνται ακόμη δύο άτομα, ηλικίας 59 και 67 χρόνων, που παρίσταναν επίσης τους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ για να αποσπούν εκβιαστικά χρήματα από τον 47χρονο κτηνοτρόφο, αν και στην πραγματικότητα δεν εργάζονται. Ο ένας εξ αυτών, ο 67χρονος συνταξιούχος, συνελήφθη στο χωριό του στον Δήμο Κιλελέρ, σε αντίθεση με τον 59χρονο συγκατηγορούμενό του από τον Βόλο, ο οποίος δεν συνελήφθη παρόλο που αναγνωρίστηκε, καθώς παρήλθε το Αυτόφωρο.

Σύμφωνα με όσα περιέγραψε το θύμα στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, η περιπέτειά του άρχισε το πρωί της 13ης Αυγούστου, όταν ο 57χρονος Λαρισαίος και ο 59χρονος Βολιώτης εμφανίστηκαν στην κτηνοτροφική μονάδα του στα Ανω Βούναινα και, παριστάνοντας τους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ, τον έπεισαν να τους δώσει 600 ευρώ για να μην του επιβάλουν πρόστιμο για υποτιθέμενες παραβάσεις.

«Ζεστά» χρήματα

Την επομένη εμφανίστηκε πάλι ο 57χρονος και με την πρόφαση ότι ο 67χρονος συγκατηγορούμενός του, που τον περίμενε στο αυτοκίνητο, ήταν δήθεν ο προϊστάμενός του, του απέσπασε 900 ευρώ. Τα «ζεστά» χρήματα άνοιξαν για τα καλά την όρεξη του 57χρονου, καθώς ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο επισκέφθηκε ακόμα μία φορά τον 47χρονο και απαίτησε άλλα 500 ευρώ με τη συνδρομή του 67χρονου συνταξιούχου! Καθώς, μάλιστα, ο κτηνοτρόφος δεν είχε μαζί του τα χρήματα, πήγε στο πλησιέστερο ΑΤΜ στον Παλαμά Καρδίτσας, όπου έκανε ανάληψη και, στη συνέχεια, στήθηκε έξω από την εκκλησία του χωριού Δοξαρά, όπου παρέδωσε στους δράστες τα χρήματα.

Το πρωί της επομένης ο 57χρονος και ο 67χρονος εμφανίστηκαν εκ νέου στην κτηνοτροφική μονάδα και ζήτησαν από τον κτηνοτρόφο να τους καταβάλει 1.000 ευρώ. Υστερα από αυτό, ο 47χρονος πήγε ξανά σε ΑΤΜ στον Παλαμά Καρδίτσας, όμως αυτή τη φορά προφασίστηκε υπέρβαση του ποσού ανάληψης στην τραπεζική κάρτα του και δεν κατέβαλε τα 1.000 ευρώ που απαίτησαν οι απατεώνες, παρά μόνο αργότερα τους παρέδωσε 600 ευρώ στη διασταύρωση της επαρχιακής οδού Ιτέας – Φύλλου Καρδίτσας. Μέσα σε τέσσερις ημέρες οι δράστες κατάφεραν να του αποσπάσουν το συνολικό ποσό των 2.600 ευρώ! Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη των δήθεν διωκτών του οικονομικού εγκλήματος, οι οποίοι είχαν ενημερώσει τον 47χρονο ότι θα επέστρεφαν το Σάββατο για να τους παραδώσει 1.000 ευρώ (!), άρχισε όταν ο 57χρονος έφτασε στην κτηνοτροφική μονάδα με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 29χρονος γιος του.

Εκεί, πατέρας και γιος συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, την ώρα που παραλάμβαναν 500 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Μάλιστα, ο 29χρονος επιχείρησε να διαφύγει τη σύλληψη και αντιστάθηκε, σπρώχνοντας τον έναν αστυνομικό. Πατέρας και γιος, καθώς και ο έτερος συλληφθείς από τον Βόλο, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, που τους άσκησε δίωξη για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εκβίασης κατά συναυτουργία κατ’ εξακολούθηση, τελεσθείσας και σε απόπειρα, της συνέργειας σε απόπειρα εκβίασης και της αντιποίησης κατά συναυτουργία, και τους παρέπεμψε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καρδίτσας, από το οποίο επρόκειτο να δικαστούν χθες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα