Συγκινεί ο λιμενικός που έσωσε τον «Ιωνά»

Απένειμε τα εύσημα στους δύο συναδέλφους του που μαζί έγιναν σανίδα σωτηρίας για την οικογένεια των προσφύγων

Ευαίσθητες χορδές άγγιξαν οι ευχαριστίες του Κρητικού λιμενικού Γιάννη Κουφάκη προς τους συναδέλφους του, με τους οποίους συμμετείχε στη διάσωση του 50 ημερών βρέφους που είχε εγκλωβιστεί σε βραχώδη περιοχή της Τήλου μαζί με τους πρόσφυγες γονείς του και το οποίο έπινε επί τρεις ημέρες γάλα με θαλασσινό νερό!

Σε ανάρτησή του στο facebook απένειμε τα εύσημα στους λιμενικούς Γιώργο Καμπουράκη και Νίκο Μουτσάκη, γράφοντας πως έγιναν σανίδα σωτηρίας για αυτούς τους ανθρώπους και, μάλιστα, κάτω από αντίξοες συνθήκες. «Το παν είναι να είσαι άνθρωπος με ενσυναίσθηση! Τουλάχιστον έτσι έμαθα εγώ» έγραψε ο κ. Κουφάκης, ενώ πρόσθεσε, αναφερόμενος στη φωτογραφία με τη διάσωση του μικρού «Ιωνά», όπως είναι το όνομα που έδωσαν οι ντόπιοι στον λιλιπούτειο μαχητή της ζωής, που έκανε τον γύρο του διαδικτύου:

«Οσον αφορά τη φωτό με τη διάσωση του μωρού, που απ’ ό,τι βλέπω κυκλοφορεί με μεγάλη ταχύτητα, να πω δυο πράγματα και από μέρους μου… Καταρχάς, σας ευχαριστώ όλους για τα υπέροχα λόγια σας! Με συγκινείτε και μου δίνετε δύναμη να συνεχίσω, γιατί δεν είναι καθόλου εύκολο να είσαι μακριά απ’ τα παιδιά σου και τους αγαπημένους σου τόσο καιρό». Η αδελφή του έκανε μια εξίσου συγκινητική ανάρτηση στο facebook, στην οποία έγραψε, μεταξύ άλλων: «Τον λένε Γιάννη και είναι λιμενικός. Δεν φορά στολή γιατί προφανώς δεν ήταν σε ώρα υπηρεσίας, εκεί είσαι υπηρεσία 24 ώρες το 24ωρο. Εχει και αυτός ένα μωρό που έχει να πει “μπαμπά” δύο μήνες τώρα… Εχει και μια μάνα που κάθε μέρα διαβάζει ότι οι λιμενικοί πνίγουν κόσμο στο Αιγαίο».

Τέλος, η δήμαρχος της Τήλου Μαρία Καμμά αποχαιρέτησε το μικρό προσφυγόπουλο με ανάρτηση στην οποία ανέφερε: «Ηρεμος, ασφαλής, στεγνός, καθαρός, με σωστή σίτιση, παρακολουθεί τους πάντες και τα πάντα γύρω του… Να είσαι καλότυχος, μικρέ μας, και η ζωή από εδώ και πέρα να μην είναι τόσο σκληρή και άδικη μαζί σου… Καλό ταξίδι, μικρέ μας Ιωνά, και ευχόμαστε αύριο (σ.σ.: χθες) να μην είναι η τελευταία σου ημέρα στο νησί μας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα