Οι συλληφθέντες τώρα δηλώνουν περαστικοί!

Ο ιδιοκτήτης του beach bar και η παρέα των 7 Βούλγαρων θαμώνων προσπαθούν τώρα να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις

Να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από τη μαφιόζικη επίθεση στο γνωστό beach bar στη Χανιώτη Χαλκιδικής επιχείρησαν χθες ο ιδιοκτήτης του καταστήματος και η παρέα των επτά Βούλγαρων θαμώνων για την άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς και μαχαιρώματα, ενώ την ίδια ώρα οι ελληνικές και οι βουλγαρικές Αρχές εξετάζουν την υπόθεση ως ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες νονών της νύχτας στη γειτονική χώρα.

Τόσο ο 55χρονος Βούλγαρος ιδιοκτήτης του Achinos Tuti Beach Halkidiki όσο και οι συλληφθέντες συμπατριώτες του απέφυγαν να αναφέρουν στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση οτιδήποτε σχετικά με την αντιπαλότητα συμμοριών που δρουν στη Βουλγαρία. Υπενθυμίζεται πως η άγρια συμπλοκή σημειώθηκε όταν η παρέα των επτά Βουλγάρων επιτέθηκε σε σερβιτόρο για καθυστέρηση παραγγελίας και στη συνέχεια στον συμπατριώτη τους, ιδιοκτήτη του καταστήματος, τον οποίο χτυπούσαν αλύπητα, ακόμα και όταν αυτός ήταν στο πάτωμα, ανήμπορος να αντιδράσει. Ακολούθησαν οι πυροβολισμοί από τρεις «φουσκωτούς» του καταστήματος, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του ενός Βούλγαρου θαμώνα από σφαίρα στο στέρνο.

Οι τρεις πιστολέρο διαφεύγουν τη σύλληψη. Οι δύο από αυτούς έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται. Πρόκειται για 32χρονο ομογενή από τη Γεωργία και έναν 29χρονο Ελληνα, που έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές. Προχθές οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και αφέθηκαν ελεύθεροι οι πέντε συλληφθέντες, ανάμεσα στους οποίους και ο 55χρονος ιδιοκτήτης του beach bar, ο οποίος απέφυγε να δώσει συνέχεια με τους Βούλγαρους που προκάλεσαν τη συμπλοκή. Από την πλευρά τους, απολογούμενοι οι Βούλγαροι θαμώνες υποστήριξαν ότι απλώς ζήτησαν εξηγήσεις για την καθυστέρηση της παραγγελίας τους και δεν είχαν διαφορές με τον ιδιοκτήτη του beach bar. Σε δηλώσεις ο δικηγόρος των κατηγορουμένων Λάζαρος Μηνασίδης επεσήμανε πως την προηγούμενη ημέρα από τα επεισόδια ο καταστηματάρχης και η παρέα των συμπατριωτών του ήταν στο ίδιο τραπέζι…

Για το κλομπ και το σπρέι πιπεριού που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του ενός, ο κατηγορούμενος είπε ότι ανήκουν σε εταιρία στην οποία εργάζεται. Ο δεύτερος, που κατηγορείται περί όπλων, ισχυρίστηκε ότι είχε στις αποσκευές ένα κλομπ, αλλά δεν ήξερε ότι δεν επιτρέπεται στην Ελλάδα. Και οι δύο, που κατηγορούνται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, υποστηρίζουν ότι ήταν σε άμυνα. Ομως τόσο οι ελληνικές όσο και οι βουλγαρικές Αρχές εκτιμούν πως η συμπλοκή ήταν ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε ανθρώπους του υποκόσμου της γειτονικής χώρας. Ο αρχηγός της παρέας των πελατών που προκάλεσε το επεισόδιο, σύμφωνα με βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, είναι γνωστός έμπορος ναρκωτικών στη Σόφια και αναμένεται η έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του για σωρεία ποινικών αδικημάτων από τις δικαστικές Αρχές στη Βουλγαρία.

Παράλληλα, οι ελληνικές Αρχές έχουν διαπιστώσει πως ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης είναι στην πραγματικότητα «αχυράνθρωπος» ενός νονού της νύχτας στη Βουλγαρία, με τον οποίο φέρεται ότι έχει αντιπαλότητα ο φερόμενος έμπορος ναρκωτικών. Τέλος, ο Δήμος Κασσάνδρας αποφάσισε να βάλει λουκέτο στο beach bar. Σε έκτακτη συνεδρίασή της, η δημαρχιακή επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα την οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας και τη σφράγισή του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα