Σκηνές Φαρ Ουέστ σε beach bar της Χαλκιδικής!

Αγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς και μαχαιριές, με αφορμή μια παραγγελία που καθυστέρησε. Χειροπέδες σε οκτώ Βουλγάρους

Σε… Σικάγο μετατράπηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής το Achinos Tuti Beach, ένα από τα πιο γνωστά beach bars στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, μετά την άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς και μαχαιριές με αφορμή μια παραγγελία που καθυστέρησε, αλλά και βαθύτερες αιτίες που αφορούν το ξεκαθάρισμα λογαριασμών από μέλη αντίπαλων βουλγαρικών συμμοριών. Πρωταγωνιστές ήταν μια παρέα επτά Βουλγάρων, ο ομοεθνής ιδιοκτήτης του beach bar στην περιοχή Χανιώτη και τρεις «φουσκωτοί» του καταστήματος που έβγαλαν πιστόλια.

Η καθυστέρηση παράδοσης της παραγγελίας με ψάρια ήταν η αφορμή για να μετατραπεί το κέντρο διασκέδασης σε πεδίο μάχης, μπροστά στα έκπληκτα μάτια εκατοντάδων θαμώνων, καθώς εκείνη την ώρα ήταν σε εξέλιξη βραδιά με ζωντανή μουσική. Αρχικά, οι Βούλγαροι ζήτησαν εξηγήσεις από τον σερβιτόρο, τον οποίο ξυλοκόπησαν, και στη συνέχεια απευθύνθηκαν στον 55χρονο ομοεθνή ιδιοκτήτη του beach bar, χτυπώντας τον αλύπητα ακόμα και όταν ήταν πεσμένος στο έδαφος. Ο καταστηματάρχης νοσηλεύεται με σοβαρά χτυπήματα στο πρόσωπο και το κεφάλι.

Στη συνέχεια, τρεις άνδρες που εργάζονται ως σεκιούριτι του καταστήματος πυροβόλησαν τουλάχιστον πέντε φορές, ενώ έντρομοι οι πελάτες έτρεχαν για να βγουν από το κατάστημα. Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν τρεις Βούλγαροι. Ενας 40χρονος έχει τραύματα από πυροβόλο όπλο στο στέρνο και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, ένας τραυματίστηκε από μαχαίρι, ενώ ένας τρίτος υπέστη κακώσεις από ξυλοδαρμό. Οι τραυματίες νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Πολυγύρου. Σε βίντεο-ντοκουμέντο φαίνονται οι Βούλγαροι να ξεκινούν τη συμπλοκή, πετώντας καρέκλες και άλλα αντικείμενα. Μικρά παιδιά με τους γονείς τους έτρεχαν να φύγουν από το σημείο της επίθεσης.

«Ακούγονταν κλάματα, τσιρίδες και φωνές. Ο κόσμος άρχισε να τρέχει για να γλιτώσει. Εφευγαν όλοι από το μαγαζί. Βγήκαν μαχαίρια και ακούστηκαν πυροβολισμοί. Μικρά παιδιά έτρεχαν μαζί με τους γονείς τους. Επικράτησε πανικός» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πολυγύρου, σε συνεργασία με συναδέλφους τους στη Δίωξη Εκβιαστών Θεσσαλονίκης, αναζητούν τους τρεις «φουσκωτούς» που κατηγορούνται ότι πυροβόλησαν εναντίον της παρέας των Βουλγάρων. Οι δράστες αναζητούνται στους κύκλους των ελληνικών ομάδων προστασίας της νύχτας.

Tαυτοποιήθηκαν

Δύο από τους πιστολέρο ταυτοποιήθηκαν, καθώς αναγνωρίστηκαν από τις κάμερες των κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης κατά τη διαφυγή τους από το beach bar. Πρόκειται για Ελληνες υπηκόους, βουλγαρικής καταγωγής, οι οποίοι έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για εκβιασμούς και προστασία σε νυχτερινά κέντρα. Ο ένας είχε απασχολήσει το 2021 για πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο στη Θεσσαλονίκη και ο δεύτερος είχε συμμετοχή στη Χρυσή Αυγή. Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στους πέντε Βουλγάρους, μέλη της παρέας από την οποία ξεκίνησε η συμπλοκή.

Πρόκειται για πέντε άνδρες ηλικίας 30, 39, 40, 41 και 45 ετών. Στην κατοχή των συλληφθέντων εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων κλομπ, σπρέι πιπεριού και μαχαίρια. Ο 41χρονος φέρεται ότι έχει ισχυρές διασυνδέσεις στους κύκλους της μαφίας στη Βουλγαρία. Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία, με τις κατηγορίες της παράβασης του νόμου περί όπλων, της συμπλοκής και της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής. Οι έρευνες συνεχίστηκαν για τον εντοπισμό των τριών ανδρών σεκιούριτι που κλήθηκαν στο beach bar για «προστασία». Εκτός από τους πέντε Βούλγαρους θαμώνες, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 55χρονο Βούλγαρο ιδιοκτήτη, αλλά και τους δύο συμπατριώτες του, μέλη της παρέας, που τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς. Και οι τρεις νοσηλεύονται φρουρούμενοι στο Νοσοκομείο Πολυγύρου, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τις συνθήκες, τα αίτια και τους άλλους εμπλεκομένους στη συμπλοκή.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα