Συλλήψεις για εμπρησμό κατά αστυνομικού

Ενας 26χρονος Αλβανός, έμπορος ναρκωτικών, φέρεται ότι είναι ο ηθικός αυτουργός και φυσικός ένας 27χρονος Ηρακλειώτης

Μόλις 12 ημέρες χρειάστηκαν ώστε να φτάσουν οι Αρχές στα ίχνη των ανδρών που ευθύνονται για τη διπλή εμπρηστική επίθεση σε βάρος αστυνομικού της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, τα ξημερώματα της 5ης Αυγούστου. Η Ασφάλεια Ηρακλείου σε στενή συνεργασία με τη Δίωξη Ναρκωτικών και το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος κατάφεραν να εξιχνιάσουν την υπόθεση, στέλνοντας παράλληλα σαφές μήνυμα στα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών, που έχουν βάλει στο «μάτι» τις τοπικές Αρχές. Για την υπόθεση συνελήφθησαν ένας 26χρονος Αλβανός, που μένει και δραστηριοποιείται στην περιοχή της Χερσονήσου και φέρεται ως ηθικός αυτουργός, αλλά και ένας 27χρονος Ηρακλειώτης, ως ηθικός αυτουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία σε βάρος του φυσικού αυτουργού, που έκαψε τα δύο οχήματα του αστυνομικού, είναι αδιάσειστα, και για τις Αρχές δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την εμπλοκή του. O νεαρός, που απασχολεί συστηματικά τις Αρχές από την εφηβεία του, φέρεται ότι τη μοιραία νύχτα εντόπισε στην οδό Μονής Γωνιάς, στο Ηράκλειο, μηχανή την οποία έκλεψε για να χρησιμοποιήσει για την εκτέλεση του εμπρηστικού σχεδίου του. Ακολούθως, μετέβη στη γειτονιά του αστυνομικού, στις Πατέλες, τσέκαρε ότι τα οχήματα της οικογένειας ήταν κανονικά σταθμευμένα σε ακάλυπτο χώρο και μετέβη στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης, προκειμένου να κλέψει ποσότητα βενζίνης από άλλη μηχανή με σκοπό να τη χρησιμοποιήσει ως εύφλεκτη ύλη για τον εμπρησμό. Τέλος, επέστρεψε στη γειτονιά του αστυνομικού και έβαλε φωτιά στα δύο οχήματα.

Υπό το βάρος αυτών των στοιχείων, ο 27χρονος κατά την προανάκριση κατονόμασε ως ηθικό αυτουργό τον 26χρονο Αλβανό, υποστηρίζοντας πως του έδωσε 500 ευρώ για να πυρπολήσει τα οχήματα. Από την πλευρά του, ο Αλβανός παραμένει «σφίγγα», αφού δεν έχει τοποθετηθεί για όσα του αποδίδονται. Ωστόσο, στην έρευνα που έγινε στο σπίτι του αστυνομικοί βρήκαν 100 γραμμάρια κοκαΐνη, ποσότητα χασίς και ζυγαριά ακριβείας. Τα στοιχεία αυτά, σε συνδυασμό με τις πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές, οδηγούν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για μέλος κυκλώματος που έχει δεχθεί κατ’ επανάληψη καίρια χτυπήματα από την ΕΛ.ΑΣ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα