Συνοριοφύλακας ξάφριζε συναδέλφους

Ανδρες από το κλιμάκιο των «Αδιάφθορων» βρήκαν στην κατοχή του προσημειωμένο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ και τον συνέλαβαν

Τον εθισμό του στον τζόγο και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει επικαλέστηκε ένας 28χρονος συνοριοφύλακας, ο οποίος κατηγορείται ότι «έβαζε χέρι» στα χρήματα και σε προσωπικά αντικείμενα των συναδέλφων του στο ΠΡΟΚΕΚΑ Ορεστιάδας, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τις πράξεις του στους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι του πέρασαν χειροπέδες πριν από μερικές ημέρες!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη του κλεπτομανούς συνοριοφύλακα ξεκίνησε στις 30 Ιουλίου, όταν άνδρες του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος ενημερώθηκαν πως είχαν κάνει «φτερά» μικροποσά από τα προσωπικά αντικείμενα αστυνομικών, οι οποίοι είχαν διατεθεί σε υπηρεσία στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Ορεστιάδας. Οπως κατέθεσε συνοριοφύλακας, ενώ εκτελούσε καθήκοντα αξιωματικού υπηρεσίας, διαπίστωσε ότι κάποιος είχε αφαιρέσει 20 ευρώ από το πορτοφόλι του. Πρόσθεσε, δε, ότι το περιστατικό συνέβη το διάστημα του ενός τετάρτου που βρισκόταν εκτός γραφείου, έχοντας ζητήσει από τον κατηγορούμενο συνάδελφό του, που εκείνη την ώρα εκτελούσε καθήκοντα σκοπού κρατητηρίων, να τον αντικαταστήσει για λίγο, με συνέπεια οι υποψίες του να στραφούν αμέσως σε εκείνον.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στις 18 Ιουλίου είχε τοποθετήσει το σακίδιό του μέσα στο γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας και έφυγε για περίπου 10 λεπτά, αφήνοντας μόνο του τον ίδιο συνοριοφύλακα. Οταν, όμως, επέστρεψε αντιλήφθηκε ότι το σακίδιό του είχε ανοιχτεί και είχε ερευνηθεί, πλην όμως, για άγνωστο λόγο, δεν είχαν αφαιρεθεί χρήματα από αυτό. Υστερα από όλα αυτά, ο 28χρονος συνοριοφύλακας τέθηκε υπό παρακολούθηση, ενώ προσημειώθηκε και το χρηματικό ποσό των 95 ευρώ, σε διάφορα χαρτονομίσματα, το οποίο παραδόθηκε στον αρχιφύλακα, ο οποίος θα εκτελούσε καθήκοντα αξιωματικού υπηρεσίας.

Ανυποψίαστος για την παγίδα που του είχαν στήσει, ο 28χρονος «τρύπωσε» λίγο πριν από τις 8 προχθές το πρωί στο γραφείο του συναδέλφου του και, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι εκείνος βρισκόταν σε άλλον χώρο του ΠΡΟΚΕΚΑ για υπηρεσιακούς λόγους, αφαίρεσε από τα προσωπικά αντικείμενά του ένα προσημειωμένο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ. Εν συνεχεία, ο ίδιος φέρεται ότι πήγε σε άλλον χώρο του ΠΡΟΚΕΚΑ και αποπειράθηκε να αφαιρέσει άγνωστο χρηματικό ποσό από το ιδιωτικό σακίδιο άλλου συναδέλφου του.

«Μακριά χέρια»

Η δράση του έλαβε τέλος όταν άνδρες από το κλιμάκιο των «Αδιάφθορων» τον ακινητοποίησαν και σε σωματική έρευνα βρέθηκε στην κατοχή του το προσημειωμένο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ, με συνέπεια να συλληφθεί. Από την προανάκριση που διενεργήθηκε προέκυψε ότι ο νεαρός συνοριοφύλακας με τα… μακριά χέρια είχε κλέψει άλλα 50 ευρώ από την τσάντα συναδέλφου του.

Στην προανακριτική απολογία του ο ίδιος αναγκάστηκε να παραδεχτεί τις κατηγορίες σε βάρος του, ωστόσο προσπάθησε να δικαιολογηθεί, λέγοντας πως αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα από τον περασμένο Οκτώβριο, εξαιτίας του εθισμού του στον στοιχηματισμό μέσω διαδικτύου. Υστερα από πίεση αναγκάστηκε επίσης να παραδεχτεί ότι όλο αυτό το διάστημα έχει ερευνήσει σακίδια συναδέλφων του περίπου 30 φορές, ενώ σε περίπου 15 περιπτώσεις αφαίρεσε μικροποσά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα