Εκτός σχολικών βιβλίων ο π. Αντώνιος

Το υπ. Παιδείας, μετά τις κατηγορίες εναντίον του, διαγράφει φωτογραφίες και κείμενα για την «Κιβωτό του Κόσμου» από τα εγχειρίδια των Θρησκευτικών γυμνασίου και λυκείου

Μετά όσα αποκαλύφθηκαν για τη δράση του και τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο πατήρ Αντώνιος από την «Κιβωτό του Κόσμου», το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να αφαιρέσει όλες τις φωτογραφίες και τις αναφορές που γίνονται προς το πρόσωπό του στα σχολικά βιβλία των Θρησκευτικών του γυμνασίου και του λυκείου.

Ειδικότερα, με τη συγκεκριμένη απόφαση διαγράφεται οτιδήποτε αφορά τον πατέρα Αντώνιο και την «Κιβωτό του Κόσμου» από τα σχολικά βιβλία των Θρησκευτικών της γ’ γυμνασίου και των τριών τάξεων του λυκείου. Αφαιρούνται, επίσης, όλες οι φωτογραφίες.

Συγκεκριμένα: Στο βιβλίο «Η μαρτυρία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στον σύγχρονο κόσμο» της γ’ γυμνασίου, στη σελίδα 19, διαγράφεται η φωτογραφία στο πάνω μέρος της σελίδας και το κείμενο με τίτλο: «Η Κιβωτός του Κόσμου». Στη σελίδα 23 του ίδιου βιβλίου διαγράφεται η δραστηριότητα «7. Καταγράψτε… Κόσμου». Στο βιβλίο «Ορθόδοξη πίστη και λατρεία» της α’ λυκείου, στη σελίδα 152 αφαιρούνται η εικόνα και η λεζάντα που τη συνοδεύει: «4. «Κιβωτός του Κόσμου», π. Αντώνιος Παπανικολάου». Στο βιβλίο «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΑ» της β’ λυκείου, στη σελίδα 76, αφαιρείται η πρόταση «Ας επιχειρήσουμε να συνδέσουμε τα μηνύματα των δύο παρακάτω εικόνων».

Αφαιρείται, επίσης, η εικόνα μαζί με τη λεζάντα που τη συνοδεύει «Κορυφαία ΜΚΟ στην Ελλάδα για το 2016 αναδείχθηκε η “Κιβωτός του Κόσμου”». Στο βιβλίο «Χριστιανισμός και σύγχρονος κόσμος» της γ’ λυκείου στη σελίδα 29 αφαιρείται η παράγραφος «Ο ρόλος της Εκκλησίας… κοινωνικών καταστάσεων».

Υπενθυμίζεται ότι ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα βρεθεί ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» πατήρ Αντώνιος, για την υπόθεση σεξουαλικών πράξεων σε βάρος δύο φιλοξενούμενων σε δομές της οργάνωσης αγοριών, με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών. Με βούλευμά του (αριθμός 2432/ 2024), το δικαστικό Συμβούλιο διατάσσει την παραπομπή σε δίκη του κληρικού για κατηγορίες που αφορούν «κατάχρηση ανηλίκων με παθόντα που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη και με παθόντα που είχε συμπληρώσει τα 14 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση». Η υπόθεση αφορά τις καταγγελίες ενός 19χρονου, ο οποίος ήταν στο παρελθόν τρόφιμος σε δομή, και ενός 15χρονου, που συνεχίζει να φιλοξενείται στην «Κιβωτό του Κόσμου», οι οποίοι κατέθεσαν στις εισαγγελικές Αρχές συγκεκριμένα περιστατικά.

Η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου είναι σύμφωνη με την πρόταση του εισαγγελέα Δημήτρη Νομικού, ο οποίος ζήτησε την παραπομπή του κληρικού σε δίκη, κρίνοντας ότι «προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής ικανές να στηρίξουν δημόσια στο ακροατήριο κατηγορία κατά του κατηγορουμένου».

Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, οι πράξεις για τις οποίες θα δικαστεί ο πατήρ Αντώνιος αφορούν για τον 19χρονο το διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Αύγουστο του 2022, έχοντας συμπληρώσει τα 14 έτη του, ενώ για τον 15χρονο το καλοκαίρι του 2022, όταν ο παθών ήταν 13 ετών.

Παράλληλα, ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του πατρός Αντώνιου και της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή για απιστία, υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος άσκησε ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης, ολοκληρώνοντας την έρευνα για τα οικονομικά της «Κιβωτού του Κόσμου».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα