Πρωταθλήτρια μηνύει προπονητή για ασέλγεια!

Η καταγγελία αφορά σεξουαλική κακοποίηση το 2017 και παρενόχληση, που άρχισαν το 2012, όταν το κορίτσι, μέλος της Εθνικής ομάδας της ενόργανης, ήταν μόλις 14 ετών!

Σοκ προκαλεί, λίγες ώρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, η αποκάλυψη ότι πρώην πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής καταγγέλλει ομοσπονδιακό προπονητή για ασέλγεια και απόπειρα βιασμού. Η Α.Α., που είναι σήμερα 26 ετών, υπέβαλε μήνυση εναντίον του πρώην προπονητή της Κ.Σ. για σεξουαλική κακοποίησή της το 2017 αλλά και για περιστατικά παρενόχλησης που είχαν αρχίσει από το 2012, όταν ήταν μόλις 14 ετών!

Η κοπέλα ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας και προπονούνταν μαζί του στο Αθλητικό Κέντρο του Αγίου Κοσμά. Στη μήνυση που κατέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Παλαιού Φαλήρου για τα αδικήματα της απόπειρας βιασμού, της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας και των γενετήσιων πράξεων με ανηλίκους ή ενώπιόν τους, η αθλήτρια περιγράφει τα εφιαλτικά χρόνια που έζησε με τον τότε προπονητή της, με αποκορύφωμα όταν ξάπλωσε πάνω στην πρωταθλήτρια της ενόργανης -ενώ εκείνη ήταν γυμνή- και τη ρωτούσε «αν νιώθει κάτι»! Η τότε 18χρονη αθλήτρια της ενόργανης κρατούσε σφιχτά κλειστά τα πόδια της, αρνούμενη να υποκύψει στις ορέξεις του.

Η περιγραφή της κοπέλας, που βρήκε το θάρρος να τον καταγγείλει έπειτα από επτά χρόνια, είναι συγκλονιστική: «Το χειρότερο για μένα συνέβη τον Ιούνιο του 2017, όταν στο τέλος μιας προπόνησης με πήγε στα αποδυτήρια της ρυθμικής, δίπλα από την αίθουσα της ενόργανης (με πήγαινε σχεδόν καθημερινά εκεί, με τη δικαιολογία ότι είχε ζυγαριά και με έγδυνε και με έπιανε παντού στο σώμα μου για να δει αν είχα παχύνει). Εκείνη την ημέρα, λοιπόν, αφού είχαν φύγει όλοι από το γυμναστήριο, με πήγε δίπλα, μου έβγαλε το αθλητικό μου μπουστάκι και με ξεγύμνωσε από τη μέση και πάνω. Mε ξάπλωσε ανάσκελα στο κρεβάτι του μασάζ, που είχε εκεί, ανέβηκε πάνω μου, άρχισε να με φιλάει στο στήθος και στον λαιμό μου, ενώ με το χέρι του έπιανε τα γεννητικά μου όργανα».

Και συνεχίζει η αθλήτρια στη μήνυσή της: «Εγώ πάγωσα, σαν να ήμουν νεκρή, δεν μιλούσα και κυριολεκτικά παρέλυσα. Επειτα από λίγο με ρώτησε αν ένιωθα κάτι με αυτό που έκανε και εγώ κατάφερα να βρω τη φωνή μου και να του πω απλώς “όχι”, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούσα να βάζω δύναμη στα πόδια μου για να παραμείνουν όσο πιο κλειστά γίνεται. Τότε εκείνος ξαναλέει ότι “δεν μπορεί, κάτι θα αισθάνεσαι” και του απαντάω ξανά: “Οχι, τίποτα”. Τότε έφυγε από πάνω μου, μου είπε να ντυθώ, φύγαμε από τα αποδυτήρια και με γύρισε στο σπίτι μου». Εξάλλου, ένα δεύτερο περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης σημειώθηκε έξι μήνες αργότερα.

Η πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής διηγείται: «Τον Δεκέμβριο του έτους 2017 ήμαστε στην Ουκρανία για προπόνηση (εγώ ήμουν εκεί κοντά μήνα και μετά ήρθε ο… και το πρώτο βράδυ που ήρθε μου είπε να πάω στο δωμάτιο προκειμένου να τον ενημερώσω για τις προπονήσεις και εκείνος με έγδυσε εντελώς από πάνω και από κάτω ήμουν μόνο με το εσώρουχο, και άρχισε να με χαϊδεύει και να με πιάνει παντού – δήθεν για να δει αν είχα πάρει κιλά. Στην πραγματικότητα με χάιδευε στο στήθος, στους γλουτούς και γύρω από το γεννητικό μου όργανο. Οταν κατάλαβε ότι δυσανασχετούσα ξεφυσώντας, σταμάτησε να με ακουμπάει και να με χαϊδεύει και μου λέει: “Εχεις παχύνει πολύ, χάλια έχεις γίνει, πώς είσαι έτσι; Ντύσου, σήκω και φύγε, και θα τα πούμε αύριο στην προπόνηση”. Λίγες μέρες μετά επιστρέψαμε στην Ελλάδα και δεν κάναμε ξανά προπόνηση μαζί ποτέ, γιατί τον είχαν διώξει από την ομοσπονδία».

Η δικογραφία που σχηματίστηκε παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, η οποία πλέον έχει αναλάβει την έρευνα για όσα καταγγέλλει η πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής σε βάρος του πρώην προπονητή της. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος ομοσπονδιακός προπονητής είχε βρεθεί στο επίκεντρο παρόμοιων καταγγελιών, που είχαν κάνει άλλες αθλήτριες τα προηγούμενα χρόνια, αλλά δεν δικάστηκε, καθώς τα αδικήματα είχαν παραγραφεί.


Σοκ: «Επέμενε ότι είναι άντρας μου και γκόμενός μου, κι εγώ έλεγα “όχι”»

Σε κόλαση είχε μετατρέψει τη ζωή της αθλήτριας της ενόργανης γυμναστικής Α.Α. ο τότε ομοσπονδιακός προπονητής Κ.Σ., φτάνοντας στο σημείο να της ζητήσει να προχωρήσουν σε «σχέση», παρά τη θέληση του κοριτσιού. «Εκείνος μού έλεγε συνέχεια ότι δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει άλλος άντρας στη ζωή μου πέρα από αυτόν και τώρα, που ενηλικιώθηκα, είναι καιρός να προχωρήσουμε τη “σχέση” μας (γιατί όταν ήμουν ακόμα ανήλικη, μου έλεγε συχνά ότι όταν θα κλείσω τα 18, θα πρέπει να κάνουμε σεξ και εγώ του έλεγα “όχι”). Εγώ του απαντούσα ότι “όχι, δεν θα κάνω τίποτα μαζί σας, εσείς είστε ο προπονητής μου, τίποτα άλλο” κι εκείνος επέμενε ότι εκτός από προπονητής, είναι και άντρας μου και γκόμενός μου και εγώ ξαναέλεγα “όχι”» περιγράφει στη μήνυσή της η 26χρονη αθλήτρια.

Ο προπονητής επέμεινε, παρά την άρνησή της, η κοπέλα να υποκύψει στις ορέξεις του. «Η σεξουαλική παρενόχληση δεν σταμάτησε. Προσποιούμενος ότι μου κάνει διατάσεις και μασάζ, τριβόταν πάνω μου ακουμπώντας τα γεννητικά του όργανα, προσπαθώντας να μου ανοίξει τα πόδια, γυρνώντας με πότε μπρούμυτα και πότε ανάσκελα, και με ρωτούσε αν ένιωθα κάτι σκληρό και ηδονικό. Παράλληλα με ρωτούσε συνέχεια αν κατάλαβα τι του είχα κάνει και πόσο είχε ερεθιστεί. Αυτά γίνονταν επανειλημμένα πολλές φορές και στους αγώνες του εξωτερικού και στα αποδυτήρια του γυμναστηρίου στο Εθνικό Κέντρο του Αγίου Κοσμά, παρά τις προσπάθειές μου να τον αποφύγω με διάφορες δικαιολογίες και, κυρίως, επιδιώκοντας πάντοτε να συναναστρέφομαι με άλλες συναθλήτριες, ώστε να μη μένω μόνη μαζί του».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα