Στο εδώλιο για βιασμό ο Αλέξης Γεωργούλης

Η δίκη είχε οριστεί για τον Ιούνιο, αλλά αναβλήθηκε κατόπιν αίτησης του κατηγορουμένου. Θα γίνει εντός του 2024

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου στα βελγικά δικαστήρια αναμένεται να καθίσει ο ηθοποιός και πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Γεωργούλης για την υπόθεση σεξουαλικής και σωματικής κακοποίησης, ύστερα από καταγγελία της δικηγόρου και στελέχους του ΠΑΣΟΚ Ελένης Χρονοπούλου τον Μάιο του 2020. Ο πρώην ευρωβουλευτής, που είχε κατέβει στις πρόσφατες ευρωεκλογές με το Πράσινο Κίνημα, είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες του βιασμού και της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Η Εισαγγελία Βρυξελλών είχε προσδιορίσει για τις 27 Ιουνίου το ποινικό δικαστήριο.

Ομως, η πλευρά του πρώην ευρωβουλευτή κατέθεσε αίτημα αναβολής και η εκδίκαση αναμένεται να προσδιοριστεί μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η εισήγηση της ποινικής δίωξης κατά του Αλέξη Γεωργούλη για τα δύο αδικήματα και ο προσδιορισμός της δίκης είχε γίνει πριν από την προεκλογική περίοδο του περασμένου Ιουνίου. Ωστόσο, ο ηθοποιός δήλωνε πως, από τη στιγμή που δεν υπήρχε κάποια ποινική δίωξη, ήταν «ελεύθερος ηθικά και νομικά» να κατέλθει στις εκλογές με το κίνημα των Πρασίνων. «Οι κατηγορίες είναι πάρα πολύ βαριές. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσε κάποιος να με κατηγορήσει για κάτι πιο βαρύ. Δεν έχω κάποια ποινική δίωξη, δεν εκκρεμεί κάποια δίκη. Εχει σταματήσει στην καταγγελία από τις βελγικές Αρχές… Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να περιμένω και να εμπιστεύομαι τις βελγικές Αρχές ότι θα δράσουν και θα κάνουν αυτό που είναι και νόμιμο και σωστό» είχε δηλώσει.

Αρση ασυλίας

Υπενθυμίζεται πως από τον Ιούνιο του 2023 έχει αρθεί η τότε βουλευτική του ασυλία, με απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου, ύστερα από αίτημα της Εισαγγελίας των Βρυξελλών, η οποία διεξήγαγε έρευνα για την καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου. Την άρση της ασυλίας επιθυμούσε και ο ίδιος ο κ. Γεωργούλης, όπως είχαν δηλώσει οι συνήγοροι υπεράσπισής του.

Μετά τη δημοσιοποίηση της παραπομπής του σε δίκη προχθές από το site της «Εφημερίδας των Συντακτών», ο Αλέξης Γεωργούλης εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ότι το σχετικό άρθρο «ψευδώς και συκοφαντικά ανέφερε ότι έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον μου από την Εισαγγελία των Βρυξελλών για τα αδικήματα του βιασμού και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και ότι, μάλιστα, έχει οριστεί ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης την 27η Ιουνίου 2024, κατά την οποία εγώ αιτήθηκα αναβολή της ποινικής δίκης μου.  Το περιεχόμενο αυτό ήταν παντελώς ψευδές και κατόπιν επικοινωνίας της πληρεξούσιας δικηγόρου μου Σταματίας Μαλλά με τη συντάκτρια και υπογράφουσα ανασκευάστηκε μερικώς, εξακολουθώντας ωστόσο να αναγράφει ψεύδη, ισχυριζόμενη μάλιστα ότι δήθεν εγώ είχα ενημέρωση για την εισήγηση της Εισαγγελίας των Βρυξελλών για άσκηση ποινικής δίωξης πριν από τις ευρωεκλογές, κάτι το οποίο απέκρυψα για να εξαπατήσω το εκλογικό σώμα».

Και συνεχίζει ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: «Επειδή η ψευδής είδηση αυτή έχει αναπαραχθεί από το σύνολο σχεδόν των ειδησεογραφικών sites και προς αποκατάσταση της αλήθειας, καθώς πλήττεται δημόσια για ακόμα μία φορά η προσωπικότητα, η τιμή και η υπόληψή μου, δηλώνω ότι στην παρούσα χρονική στιγμή δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος μου από τις Αρχές και δεν φέρω την ιδιότητα του κατηγορουμένου για κάποιο αδίκημα, και σας καλώ να σεβαστείτε την αλήθεια και το τεκμήριο αθωότητας, καθώς η αναπαραγωγή ανακριβών ειδήσεων έχει ανεπανόρθωτες συνέπειες για την προσωπικότητά μου».

Η καταγγέλλουσα δικηγόρος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Ελένη Χρονοπούλου εργαζόταν στη νομική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όταν έκανε την καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη, προσκομίζοντας στις αρμόδιες Αρχές τις γνωματεύσεις των ιατροδικαστών που την εξέτασαν. Ομως, η υπόθεση λίμναζε μέχρι τις 19 Απριλίου 2023, όταν η κυρία Χρονοπούλου τοποθετήθηκε δημόσια με ανάρτησή της στα social media, με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί το όνομα του ευρωβουλευτή και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες από τη βελγική Δικαιοσύνη και το Ευρωκοινοβούλιο, που ήρε την ασυλία του. Η καταγγελία αυτή άνοιξε στόματα και για άλλες κακοποιητικές συμπεριφορές του ευρωβουλευτή. Ανάμεσα στους καταγγέλλοντες είναι δύο πρόσωπα που εργάζονταν τα προηγούμενα χρόνια στο γραφείο του τότε ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον Αλέξη Γεωργούλη για κακοποιητική συμπεριφορά, χωρίς να απευθυνθούν στη βελγική Δικαιοσύνη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα