Στη «φάκα» σπείρες ναρκωτικών

Εξαρθρώθηκαν δύο κυκλώματα ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και επίμονη έρευνα των διωκτικών Αρχών σε Αργυρούπολη Αττικής και Τούμπα Θεσσαλονίκης

Ισχυρό χτύπημα σε ακόμη δύο αδίστακτα κυκλώματα ναρκωτικών κατάφεραν, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και επίμονη έρευνα, οι διωκτικές Αρχές σε Αργυρούπολη Αττικής και Τούμπα Θεσσαλονίκης. Στην πρώτη περίπτωση συνελήφθη ένας 41χρονος με περισσότερα από 33 κιλά κάνναβης, που, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα του απέφεραν πάνω από 200.000 ευρώ.

Αστυνομικοί από τη Σπάρτη ακολούθησαν τα ίχνη του 41χρονου αλλοδαπού και τον ακινητοποίησαν στην Αργυρούπολη, όπου στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 33 κιλά κάνναβης. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, έπειτα από την αξιοποίηση στοιχείων που είχαν συγκεντρώσει κατά τη διάρκεια των ερευνών τους οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας της Σπάρτης, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε αυτοκίνητο που επέβαινε ο 41χρονος. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου οι αστυνομικοί βρήκαν επτά συσκευασίες κάνναβης, συνολικού βάρους επτά κιλών και 930 γραμμαρίων, καθώς και πέντε δέματα κατεργασμένης κάνναβης, τύπου «σοκολάτα», συνολικού βάρους 25 κιλών και 790 γραμμαρίων. Επίσης, σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 41χρονου βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα πιστόλι κρότου και 41 φυσίγγια κρότου.

Εγκληματική δράση

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, όπως προέκυψε από τις έρευνες, ο 41χρονος διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών σε περιοχές της Αττικής, ενώ τα προσδοκώμενα κέρδη του συλληφθέντος από την εγκληματική του δράση εκτιμάται ότι θα έφταναν τα 200.000 ευρώ. Ο 41χρονος πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Σπάρτης συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.

Και στη Θεσσαλονίκη, στα δίχτυα των αστυνομικών πιάστηκε ένας 26χρονος στην Τούμπα που εισήγε ναρκωτικά μέσω ταχυδρομικών δεμάτων. Η σύλληψη του 26χρονου στη Θεσσαλονίκη έγινε ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών που έφτασαν στις διωκτικές Αρχές. Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του, εισήγε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών από την Ισπανία με ταχυδρομικά δέματα και έπειτα είτε διακινούσε τα ναρκωτικά στην ελληνική επικράτεια είτε τα εξήγε με τον ίδιο τρόπο σε χώρες της Ευρώπης και της Ασίας. Σε διαμέρισμα που χρησιμοποιούσε για την αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών εντοπίστηκαν -μεταξύ άλλων- πάνω από 20 κιλά ακατέργαστη και συνθετική κάνναβη.

Η σύλληψή του ήταν αποτέλεσμα έρευνας του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Εκτός από τις ποσότητες κάνναβης, στην κατοχή του βρέθηκαν -σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.- μικροποσότητα κοκαΐνης, δεκάδες εμποτισμένα χαρτάκια με LSD, συσκευές άτμισης που περιέχουν ναρκωτική ουσία, άγνωστη ουσία σε υγρή μορφή, έξι ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, μία ηλεκτρική συσκευή εκκένωσης (TASER), υλικά για τη συσκευασία και την αποστολή ναρκωτικών και το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ.

Επιπλέον, κατασχέθηκε ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, το οποίο χρησιμοποιούσε για την παράνομη δραστηριότητά του. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος του βαρύτατη ποινική δίωξη και τον παρέπεμψε σε ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα