Για 30 αδικήματα διώκονται τα μέλη της «πράσινης» Mafia

Αρχηγός της συμμορίας είναι ένας 59χρονος με το παρατσούκλι «Αρκούδος», ενώ σημαντικούς ρόλους είχαν ένας 36χρονος με το προσωνύμιο «Ντένις μολότοφ» και δύο Αλβανοί που είναι έγκλειστοι σε φυλακές

Σε νονούς της νύχτας είχαν μετατραπεί χούλιγκαν του Παναθηναϊκού, οι οποίοι είχαν συγκροτήσει την «πράσινη» Mafia, με αρχηγό έναν 59χρονο με το παρατσούκλι «Αρκούδος», ενώ σημαντικούς ρόλους είχαν ένας 36χρονος Ουκρανός ή Σλοβάκος, με το προσωνύμιο «Ντένις μολότοφ», και δύο Αλβανοί που είναι έγκλειστοι στις Φυλακές Κορυδαλλού και Ναυπλίου.

Τα μέλη της οργάνωσης πουλούσαν προστασία σε καταστήματα, ενώ κατόπιν… παραγγελίας έριχναν χειροβομβίδες, τοποθετούσαν αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς και προχωρούσαν σε ξυλοδαρμούς. Η υπόθεση εξαρθρώθηκε μετά το οπαδικό επεισόδιο με πυροβολισμούς κοντά στο γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας, στο οποίο συμμετείχαν τέσσερα από τα μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης, που διέπραττε εκβιασμούς καταστηματαρχών, εκρήξεις και αγοραπωλησίες ναρκωτικών σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ συμμετείχαν και σε επεισόδια μεταξύ οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Από την Αστυνομία συνελήφθησαν 14 άτομα, τρεις εμπλεκόμενοι είναι ήδη κρατούμενοι σε φυλακές της χώρας, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα 32 κατηγορούμενοι που δεν συνελήφθησαν, καθώς είχε παρέλθει η αυτόφωρη διαδικασία. Ενας 40χρονος έγκλειστος στις φυλακές εμπλέκεται και στη βόμβα σε πρατήριο καυσίμων στον Πειραιά που ανήκει σε έναν από τους αρχηγούς της λεγόμενης Greek Mafia. Σε βάρος των 11 Ελλήνων και 6 αλλοδαπών που οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Αθηνών ασκήθηκε ποινική δίωξη για περίπου 30 αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, κατά περίπτωση, μεταξύ των οποίων για εγκληματική οργάνωση, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, εκβίαση, πλαστογραφία πιστοποιητικών, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, σωματική βλάβη, κλοπή και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά.

Οι τέσσερις συλληφθέντες, που συμμετείχαν και στα επεισόδια το περασμένο Σάββατο έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού, έχουν λάβει προθεσμία και απολογούνται σήμερα, ενώ θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες οι απολογίες των συγκατηγορουμένων τους σε συνολικά τέσσερις ανακριτές. «Η μεθοδική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής οδήγησε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κατά περίπτωση εκβιάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εκρήξεις, εμπρησμούς, σωματικές βλάβες, πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, κλοπές και διακίνηση ναρκωτικών» περιέγραψε χθες σε συνέντευξη Τύπου προς τους αστυνομικούς συντάκτες ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Φώτης Ντουίτσης. Η εγκληματική οργάνωση εκβίαζε από τον περασμένο Σεπτέμβριο καταστηματάρχες με το πρόσχημα παροχής προστασίας και λάμβαναν χρηματικά ποσά σε εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.

Για να εκφοβίζουν τους καταστηματάρχες προχωρούσαν σε εμπρησμούς, εκρήξεις, ξυλοδαρμούς, κλοπές, ενώ διακινούσαν ναρκωτικά, στοχεύοντας στην επιβεβαίωση της κυριαρχίας τους στις περιοχές όπου δραστηριοποιούνταν. Επίσης, δρούσαν ως σωματοφύλακες, αλλά και «πρωταγωνιστές» σε οπαδικά επεισόδια. Οπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντία Δημογλίδου, «παρείχαν συστηματικά υπηρεσίες ασφαλείας σε φυσικά πρόσωπα ως σωματοφύλακες, επιλύοντας πολλές φορές προσωπικές διαφορές προσώπων με απειλή ή χρήση βίας υπέρ του εντολοδόχου τους.

Μάλιστα, είχαν διευρύνει τη δράση τους, συμμετέχοντας παράλληλα και σε επεισόδια μεταξύ φιλάθλων ομάδων, είτε έναντι αμοιβής είτε με σκοπό να προξενήσουν ζημιά σε μέλη άλλης εγκληματικής οργάνωσης που συμμετέχουν σε οπαδικά επεισόδια». Από τη μέχρι τώρα έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών έχουν εξιχνιαστεί 78 εκβιάσεις καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, πέντε εμπρησμοί, εκ των οποίων ένας σε όχημα, ένας με έκρηξη σε πρατήριο καυσίμων, ένας σε σπίτι και μία περίπτωση σωματικής βλάβης.

Οπλοστάσιο

Σε έφοδο που έγινε σε σπίτι στα Ανω Λιόσια βρέθηκε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο, ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και μεγάλα χρηματικά ποσά. Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1 καλάσνικοφ, 2 τυφέκια, 8 πιστόλια, 2 περίστροφα, 471 φυσίγγια πυροβόλων όπλων και 91 φυσίγγια κρότου λάμψης, 11 χειροβομβίδες, 3 εξαρτήματα περιστρόφου, αεροβόλο πιστόλι και πλήθος μεταλλικών σφαιριδίων, 2 πιστόλια κρότου λάμψης, πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων, με 9 φωτοβολίδες, 3 βεγγαλικά κροτίδες, 6 σιδερογροθιές, 2 ξύλινα ρόπαλα, μεταλλική ράβδο baseball, 3 πτυσσόμενα κλομπ, 2 λοστοί και βαριοπούλα, 14 κροτίδες πυροτεχνικής σύνθεσης με φιτίλι, 4 κροτίδες, 11 μαχαίρια, αναδιπλούμενα μαχαίρια μικρού μήκους, 2 αναδιπλούμενοι σουγιάδες, 3 σπαθιά τύπου «κατάνα», σπαθί, 2 μεταλλικά αστεράκια πολεμικών τεχνών, 6 ζυγαριές ακριβείας, 7 αυτοσχέδιες συσκευασίες με 800 γραμμάρια κοκαΐνη, 3 νάιλον συσκευασίες με 1.790 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη, 2 πλαστικές συσκευασίες με 428 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη σε βραχώδη μορφή, 24 αυτοσχέδιες συσκευασίες με 80,8 γραμ. χασίς, δεκάδες φιαλίδια με σκόνη ή υγρό, εσωτερική θήκη πιστολιού, θήκη μασχάλης όπλου, θήκη όπλου, 3 αλεξίσφαιρα γιλέκα, αντιανεμικό τζάκετ, ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, 2 full face, μάσκα σιλικόνης μεταμφίεσης, διάφορα κλειδιά, άδεια κυκλοφορίας, ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας, σημειωματάριο με αναγραφόμενες περιοχές, ονόματα και χρηματικά ποσά, φάρος για αυτοκίνητο, οχήματα και το χρηματικό ποσό των 248.090 ευρώ.


Εκβιασμοί, εμπρησμοί και βομβιστικές επιθέσεις στο ενεργητικό των γκάνγκστερ

Εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ και νυχτερινά κέντρα ήταν στο… στόχαστρο της «πράσινης» Mafia που συμμετείχε σε 78 εκβιάσεις καταστηματαρχών, πέντε εμπρησμούς καταστημάτων και οχήματος, τρεις εκρήξεις σε πρατήριο καυσίμων, σπίτι και κατάστημα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση έκρηξης χειροβομβίδας στις 5 Σεπτεμβρίου 2023 σε είσοδο πολυκατοικίας στην Αθήνα, στην οποία μένουν δύο οργανωμένοι οπαδοί ποδοσφαιρικής ομάδας. Επίσης, συμμετείχαν σε εκρήξεις και εμπρησμούς σε ψητοπωλεία με την ίδια επωνυμία στο Μαρούσι και τη Νέα Ιωνία στις 9 Σεπτεμβρίου 2023.

Στο Μαρούσι δύο χούλιγκαν γκάγκστερ έσπασαν την τζαμαρία του ψητοπωλείου και έριξαν στο εσωτερικό του αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος εξερράγη, με αποτέλεσμα να προκληθούν πυρκαγιά και σοβαρές υλικές ζημιές στο κατάστημα. Με πανομοιότυπο τρόπο, άλλο μέλος της οργάνωσης έριξε πέτρα, σπάζοντας τη γυάλινη τζαμαρία του ψητοπωλείου στη Νέα Ιωνία και ρίχνοντας στο εσωτερικό του αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος εξερράγη, με αποτέλεσμα να σημειωθούν πυρκαγιά και σοβαρές υλικές ζημιές, ενώ συνεργός του ακινητοποίησε υπάλληλο του καταστήματος, προτάσσοντάς του πυροβόλο όπλο.

Τέσσερις ημέρες αργότερα δύο άτομα φορώντας κράνη μοτοσικλετιστή εισήλθαν στο ψητοπωλείο στο Μαρούσι, περιέλουσαν με εύφλεκτο υλικό το πάτωμα και τα τραπεζοκαθίσματα του καταστήματος, προκαλώντας εκτεταμένη πυρκαγιά και σοβαρές υλικές ζημιές. Αλλα μέλη της σπείρας εμπλέκονται σε εμπρησμούς σε καντίνα στα Ανω Λιόσια στις 16/11/2023 και σε φορτηγό στη Νέα Ιωνία στις 9/3/2024, σε έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε πρατήριο καυσίμων στον Πειραιά στις 8/3/2024, σε σωματικές βλάβες σε δύο θαμώνες καταστήματος στη Νέα Σμύρνη στις 18/5/2024, με αποτέλεσμα ο ένας από αυτούς να χάσει τις αισθήσεις του, και σε έκρηξη σε κατάστημα εστίασης στην Αρτέμιδα στις 4/6/2024.

Η πλειονότητα των μελών της οργάνωσης έχει απασχολήσει τις Αρχές κατά το παρελθόν για διάφορα αδικήματα, όπως εγκληματική οργάνωση, ναρκωτικά, εκβίαση, κλοπές, πλαστογραφίες και άλλα αδικήματα. Ο 59χρονος αρχηγός της ομάδας, ο επονομαζόμενος «Αρκούδος», ανήκε στο παρελθόν στην ομάδα των νονών της νύχτας των επονομαζόμενων «Μπιλ», «Μπούμπι», «Καράφλα» ή «Σαμπρέλα». Οταν δολοφονήθηκαν, πέρασε στην ομάδα του επονομαζόμενου «Ζαμπόν», που σκοτώθηκε πρόσφατα στον Νέο Κόσμο. Υπαρχηγοί της οργάνωσης του «Αρκούδου» είναι τέσσερις χούλιγκαν του Παναθηναϊκού που εμπλέκονται σε έκρηξη χειροβομβίδας στις 5 Σεπτεμβρίου σε πολυκατοικία στην Κυψέλη, όπου έμεναν αντίπαλοι χούλιγκαν, που συμμετείχαν σε άλλη εκβιαστική ομάδα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα