Βροχή τα λουκέτα στην αγορά της Θεσσαλονίκης

Τα λουκέτα συνεχίζουν να μπαίνουν σε καταστήματα της αγοράς της Θεσσαλονίκης που δεν αντέχουν τα έξοδα και δεν έχουν… έσοδα από πωλήσεις, ενώ δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να ακολουθήσει «τσουνάμι λουκέτων» στην πόλη.

Από σήμερα Δευτέρα αρχίζουν οι θερινές εκπτώσεις στην αγορά, προσφέροντας στους καταναλωτές την ευκαιρία να επωφεληθούν από σημαντικές μειώσεις τιμών, σε μια ευρεία γκάμα προϊόντων, ενώ οι έμποροι, από την πλευρά τους, προσβλέπουν σε αυτή την περίοδο με αισιοδοξία, ελπίζοντας να τονώσουν τον τζίρο τους ύστερα από μια μακρά περίοδο «χειμερίας νάρκης».

Εκπτώσεις

«Προσδοκούμε να ανέβει ο τζίρος, μήπως και γίνει βιώσιμος» δηλώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης αναφορικά με τις προσδοκίες που γεννούν οι θερινές εκπτώσεις, επισημαίνοντας ότι εδώ και πάρα πολύ καιρό η αγορά βρίσκεται σε τραγική κατάσταση και τα πράγματα «είναι πάρα πολύ δύσκολα, ο κόσμος δεν έχει λεφτά για ψώνια, αλλά για το πώς θα βγάλει τον μήνα με τα πολλά έξοδα και δεν ξέρουμε πού θα πάει αυτό…».

Παράλληλα, υπάρχουν πλέον πάρα πολλά κενά καταστήματα σε καθέτους κύριων εμπορικών δρόμων, οι οποίες παλαιότερα ήταν γεμάτες μαγαζιά και, ενώ συμβαίνει αυτό, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων που βρίσκονται κοντά σε στάσεις μετρό ανεβάζουν τα ενοίκια, υπό την προσδοκία της αύξησης της κίνησης λόγω της λειτουργίας του μετρό (όταν λειτουργήσει, φυσικά). Η οδός Μητροπόλεως έχει αυτή τη στιγμή 12 κλειστά μαγαζιά,ομοίως και η Προξένου Κορομηλά, κάτι που προκαλεί ανησυχία για το μέλλον του εμπορικού κόσμου της Θεσσαλονίκης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα