Χειροπέδες σε ομογενή για εμπορία ναρκωτικών

Την προσοχή των αστυνομικών τράβηξαν 1.860 γραμμάρια κεταμίνη, που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια της κατ’ οίκον έρευνας, αλλά και ένα σετ… πετσετών!

Aπό μικρό παιδί ένας 53χρονος ομογενής από την Ουκρανία άκουγε ιστορίες από τον πατέρα του για το εργοστάσιο κατασκευής αεροπλάνων και διαστημόπλοιων που διατηρούσαν στη χώρα της ανατολικής Ευρώπης, την οποία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει με την οικογένειά του, εξαιτίας του πολέμου με τη Ρωσία, και να έρθει στην Ελλάδα. Το πάθος του για τα… σιδερένια πουλιά ενδεχομένως δικαιολογεί και την απόφασή του να φέρει αεροπορικώς στη χώρα μας πριν από λίγες ημέρες ένα δέμα με ναρκωτικά!

Δεν είχε υπολογίσει, όμως, ότι το δέμα θα κατέληγε στον… 11ο όροφο της Ασφάλειας Αττικής και συγκεκριμένα στη Δίωξη Ναρκωτικών, αντί στο πολυτελές σπίτι του με πισίνα στα νότια προάστια, με συνέπεια να βρεθεί με χειροπέδες. Οι αστυνομικοί, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν πληροφορίες για να τον συλλάβουν το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης, την ώρα που ετοιμαζόταν να παραλάβει το δέμα που είχε εισαγάγει στην ελληνική επικράτεια στις 28 Ιουνίου, βρήκαν τρεις νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 3.010 γραμμαρίων. Σε έρευνα που ακολούθησε στο χλιδάτο σπίτι του συλληφθέντος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 12 κιλά και 61,2 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη, 1,7 γραμμάρια κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), 28 ναρκωτικά δισκία, 0,2 γραμμάρια ροζ κοκαΐνη, 35 γραμμάρια παραισθησιογόνα μανιτάρια, ένα πιστόλι, 53 φυσίγγια, δύο μαχαίρια, μία σιδερογροθιά, τρεις ζυγαριές ακριβείας και τρία κινητά τηλέφωνα. Επίσης, κατασχέθηκαν μηχανήματα πλαστικοποίησης και σφράγισης συσκευασιών, καθώς και εκτύπωσης ετικετών.

Ωστόσο, την προσοχή των αστυνομικών τράβηξαν 1.860 γραμμάρια κεταμίνη, που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια της κατ’ οίκον έρευνας, καθώς «ξύπνησαν» μνήμες από την υπόθεση της Πάτρας με τα τρία νεκρά παιδιά, αλλά και ένα σετ… πετσετών! Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, που μένει να γίνουν αποδείξεις από το Γενικό Χημείο του Κράτους, ήταν εμποτισμένες με MDMA, βάρους 5.880 γραμμαρίων. «Είναι ένας τρόπος μεταφοράς και αποθήκευσης ναρκωτικών που δεν τον συναντάμε συχνά. Θέλουμε να βρούμε τον τρόπο που θα έβγαινε η κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη από τις πετσέτες και θα έφτανε στους χρήστες» εξήγησε αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών, ο οποίος ασχολήθηκε με την υπόθεση. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 53χρονος, ο οποίος δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για κάποιο σημαντικό αδίκημα, διακινούσε ναρκωτικές ουσίες σε μπαρ της παραλιακής, τα οποία σφύζουν από κίνηση κατά τους θερινούς μήνες. Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα