Τα τρία σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. για την εκτέλεση

Εχουν χαρτογραφήσει όλες σχεδόν τις διαδρομές του πληρωμένου δολοφόνου του τοπογράφου, αφού η φιγούρα του έχει καταγραφεί σε πολλά βίντεο πριν, κατά τη διάρκεια της επίθεσης και έπειτα από αυτή

Την άκρη του αιματοβαμμένου κουβαριού της άγριας εκτέλεσης του 54χρονου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό προσπαθούν να βρουν οι διωκτικές Aρχές, προκειμένου να φτάσουν και να… ξεδοντιάσουν τη Mykonos Mafia, που στρατολόγησε τον πληρωμένο δολοφόνο για να τον βγάλει από τα «πόδια» της. Οπως αποκαλύπτει σήμερα η «δημοκρατία», ο «μοναχικός λύκος» είχε κάνει και πρόβα θανάτου την παραμονή της εκτέλεσης του Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό.

Η φιγούρα του, μάλιστα, ταιριάζει με τη δολοφονία μπράβου της νύχτας το 2020. Οι κάμερες ασφαλείας τον «έπιασαν» με το ίδιο μαύρο σκούτερ στις 7 το πρωί της 1ης Ιουλίου, με μαύρο μπουφάν, μαύρα γάντια, καφέ-μπεζ παντελόνι και άσπρο κράνος, να βρίσκεται κοντά στο σπίτι του 54χρονου στο Χαλάνδρι. Το ίδιο όμως έκανε και ένα 24ωρο αργότερα, την ίδια ώρα, στο ίδιο σημείο με τα ίδια χαρακτηριστικά, ακολουθώντας τον τοπογράφο έως την οδό Κρήτης στο Ψυχικό, όπου του άδειασε δύο γεμιστήρες με το εννιάρι πιστόλι του.

Εξω από το σπίτι

Οι αστυνομικοί έχουν χαρτογραφήσει όλες σχεδόν τις διαδρομές του πληρωμένου δολοφόνου, αφού η φιγούρα του έχει καταγραφεί σε πολλά βίντεο πριν, κατά τη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης και ύστερα από αυτήν. Παράλληλα, θα αιτηθούν την άρση τηλεφωνικού και τραπεζικού απορρήτου του θύματος, αναζητώντας επικοινωνίες και δοσοληψίες που μπορεί να βοηθήσουν τις έρευνες. Ο δολοφόνος είχε πάει έξω από το σπίτι του 54χρονου στο Χαλάνδρι στις 7 προχθές το πρωί. Ακολούθησε το θύμα του έως τη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Κρήτης στο Ψυχικό. Τη στιγμή που το θύμα επιχειρούσε να σταθμεύσει το όχημα του συνεταίρου του, τον προσέγγισε και άρχισε καταιγισμό πυρών.

Στην Ασφάλεια Αττικής έχουν φτάσει πληροφορίες για τρία ανοιχτά μέτωπα που είχε ο 54χρονος τοπογράφος. Το ένα με επιχειρηματία και εργολάβο στη Μύκονο, το δεύτερο με επιχειρηματία που ασχολείται με το real estate στο νησί των ανέμων, ενώ ένα ακόμη μέτωπο φαίνεται πως είχε ανοίξει με επιχειρηματία στην Πάρο. Το 54χρονο θύμα, λόγω της ιδιότητας και της επαγγελματικής του δραστηριότητας στη Μύκονο, είχε επαφές με τον αρχαιολόγο Μανώλη Ψαρρό, που τον Μάρτιο του 2023 είχε πέσει θύμα δολοφονικής επίθεσης στην περιοχή του ΚΑΤ στην Αθήνα, όπως και με άλλους επιχειρηματίες που τα τελευταία 5 χρόνια είχαν πέσει θύματα παρόμοιων επιθέσεων.

Ο ίδιος το 2020 είχε πέσει θύμα επίθεσης στο νησί της Μυκόνου, χωρίς να τις καταγγείλει τότε. Στις 27 Σεπτεμβρίου 2021 είχε υποβάλει μήνυση κατά αγνώστων για απλές σωματικές βλάβες από επίθεση κοντά στο σπίτι του στο Χαλάνδρι. Η μήνυση ήταν κατά αγνώστων, ωστόσο φαίνεται ότι υπήρξαν σοβαρές αναφορές, χωρίς επίσημη καταγγελία, για επιχειρηματία του νησιού που και εκείνος είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού έναν χρόνο νωρίτερα, το 2020, από τον 34χρονο Αλβανό βαρυποινίτη Νότσι, που δολοφονήθηκε πρόσφατα στις φυλακές Κορυδαλλού από συμπατριώτη του.

Στο real estate

Ο 54χρονος τοπογράφος μηχανικός είχε μεταπηδήσει από τις τοπογραφικές εκθέσεις και αυτοψίες έργων στο real estate, στις αγοραπωλησίες και τακτοποιήσεις ακινήτων και στις κατασκευές σε Μύκονο, Ιο, Πάρο, Αντίπαρο, Σέριφο, Σύρο, ακόμη και στη Ρουμανία. Οι Αρχές πάντως είναι βέβαιες πως πίσω απ’ το έγκλημα κρύβεται η μαφία της οικοδομής στη Μύκονο, με αιτία έναν αποχαρακτηρισμό γης που έπεσε στην κατοχή του 54χρονου, μια απλή καταπάτηση, μια αγοραπωλησία, μια τακτοποίηση και ασφαλώς μια αλλαγή χρήσης γεωργικής έκτασης σε οικόπεδο-φιλέτο.

Το θύμα και ο συνεταίρος του συμμετείχαν στη χαρτογράφηση του Κτηματολογίου της Μυκόνου, ενώ ήταν άριστος γνώστης της σχετικής νομοθεσίας. Ηταν συνιδιοκτήτης τεχνικού γραφείου με έδρα το Ψυχικό, με το 80% της δραστηριότητας να αφορά το νησί της Μυκόνου και στη συνέχεια και άλλα κυκλαδίτικα νησιά. Είχε κάνει τοπογραφικά για μεγάλα έργα στο νησί, καθώς δραστηριοποιείτο εκεί από το 2000.

2.000.000 ευρώ

Την πρώτη μεγάλη αγορά ακινήτου στη Μύκονο φαίνεται ότι την έκανε ο 54χρονος όταν κέρδισε 2.000.000 ευρώ σε γνωστό τυχερό παιχνίδι. Από εκεί ξεκίνησε η επέκταση των δραστηριοτήτων του από τα τοπογραφικά στα επιχειρηματικά. Από το 2006, ο ίδιος, ο συνεταίρος του και οι σύζυγοί τους φαίνεται ότι είχαν αρκετά ακίνητα σε νησιά και Αττική. Μεταξύ άλλων, φαίνεται ότι κατέχουν οικόπεδο 1.016 τ.μ. στον Αζόλιμνο Σύρου, οικόπεδο 4.992 τ.μ. στα Χουλάκια-Τυροκομείο, Πανόραμα, Αγίου Στεφάνου Μυκόνου, άλλο οικόπεδο 6.328 τ.μ. στον Αγιο Στέφανο Μυκόνου, 4.006 τ.μ. στο Διακόφτι Μυκόνου, 6.489 τ.μ. στον Κόρφο-Ανω Διακόφτι Μυκόνου, δύο οικόπεδα 1.548 και 1.420 τ.μ. στο Μαρούσι Αττικής και ένα ακίνητο στο Χαλάνδρι, που φαίνεται ότι ήταν η κατοικία του 54χρονου θύματος, της συζύγου του και των δύο παιδιών τους. Δύο τουλάχιστον από αυτά τα ακίνητα, με αξία 50 εκατομμύρια ευρώ, φέρεται ότι είχαν μεταπωληθεί σε 37χρονο Ιρανό με διαμονή στο Ντουμπάι και σε εταιρία στην Κύπρο.


Ο δράστης έριξε και τις χαριστικές βολές

Λίγο πριν από τις 8.30 το πρωί της Τρίτης 2 Ιουλίου ο Παναγιώτης Στάθης δολοφονήθηκε στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Κρήτης, στην περιοχή του Ψυχικού. Μόλις είχε παρκάρει το μαύρο BMW Ι.X., το οποίο, όμως, δεν ήταν δικό του, αλλά ανήκε στον συνέταιρό του Θωμά Κεχρολόγο. Τότε, εμφανίστηκε ένα σκούτερ μεγάλου κυβισμού, ο οδηγός του οποίου φορούσε λευκό κράνος, μαύρα ρούχα. Σταμάτησε δίπλα στον Παναγιώτη Στάθη και με ένα 9άρι όπλο άρχισε να πυροβολεί εναντίον του. Συνολικά έριξε πάνω από 20 φορές. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης είναι δεξιόχειρας, ενώ κατά τους πυροβολισμούς άλλαξε γεμιστήρα, πλησίασε περισσότερο το αυτοκίνητο και έριξε
τις χαριστικές βολές.


Ο 54χρονος συμμετείχε και στην ομάδα που είχε αναλάβει το νέο πολεοδομικό σχέδιο της Μυκόνου

Ο 54χρονος τοπογράφος Παναγιώτης Στάθης συμμετείχε και στην ομάδα μηχανικών και τοπογράφων οι οποίοι είχαν αναλάβει τη β’ φάση εκπόνησης και υλοποίησης του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Μυκόνου. Η πρώτη φάση, στην οποία είχε ενεργό ρόλο, ολοκληρώθηκε το 2004, επί δημαρχίας Χρήστου Βερώνη. Ο τελευταίος διαγωνισμός για το πολεοδομικό σχέδιο του νησιού είχε προκηρυχθεί το 2022, επί δημαρχίας Κωνσταντίνου Κουκά, ο οποίος όμως έχασε τις εκλογές, και την ολοκλήρωσή του ανέλαβε πάλι ο σημερινός δήμαρχος Χρήστος Βερώνης.

Η παρουσίαση μάλιστα θα γινόταν αύριο Παρασκευή 5 Ιουλίου, στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στο δημαρχείο του νησιού, αλλά μετά τη δολοφονία αναβλήθηκε, καθώς εισηγητής θα ήταν ο 54χρονος τοπογράφος. Σημειώνεται πως μαζί με τον συνεταίρο του είχαν ακίνητα στη Μύκονο και την Ιο. Στην Ιο μάλιστα είχαν οικόπεδο το οποίο ήταν δίπλα σε ρέμα, τον αποχαρακτηρισμό του οποίου λέγεται πως ανέλαβε ο ίδιος. Με τον συνεταίρο του, μάλιστα, είχε αγοράσει και μια μεγάλη έκταση στον Αγιο Στέφανο της Μυκόνου, πάνω από την ταβέρνα Παπαϊωάννου, στην οποία έχτισε ακίνητο μεγάλης αξίας με υπόσκαφες πισίνες και άλλες πολυτέλειες, το οποίο πούλησε σε πολύ υψηλή τιμή.

Ο κουμπάρος του 54χρονου Παναγιώτη Στάθη, ο πανίσχυρος εργολάβος Ν.Σ., είναι ο άνθρωπος που έχει χτίσει και συνεχίζει να χτίζει τη Μύκονο. Για περίπου τέσσερις δεκαετίες ασχολείται με δημόσια και ιδιωτικά έργα κάθε είδους, και είναι ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της κατασκευαστικής Α.Ε. Ακόμη, η εταιρία δραστηριοποιείται στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, διαθέτοντας τρία φωτοβολταϊκά πάρκα. Παράλληλα, ο ίδιος λειτουργεί το μοναδικό ΚΤΕΟ στο νησί, καθώς και ξενοδοχείο και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Η σύζυγος του θύματος είπε στους αστυνομικούς προφορικά ότι ο άνδρας της και πατέρας των δύο παιδιών της δεν δεχόταν απειλές, δεν είχε εχθρούς και δεν μπορεί να καταλάβει ποιοι τον ήθελαν νεκρό. Η χήρα του τοπογράφου έχει κληθεί για κατάθεση…

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα