Στη φυλακή δύο για τον φόνο του Νάσου

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους κατηγορουμένους για τη δολοφονία του 24χρονου Κύπριου οπαδού του ΠΑΟΚ τον Απρίλιο του 2017 στη Θεσσαλονίκη

Με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης θα οδηγηθούν στη φυλακή οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι για τον θάνατο του 24χρονου οπαδού του ΠΑΟΚ Νάσου Κωνσταντίνου, ο οποίος έπεσε θύμα τυφλής οπαδικής βίας τον Απρίλιο του 2017 στη Θεσσαλονίκη. Το δικαστήριο έκρινε τους κατηγορουμένους ένοχους για θανατηφόρα έκθεση από κοινού και απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού, επιβάλλοντας στον καθένα συνολική ποινή κάθειρξης πέντε ετών και τριών μηνών.

Με την ίδια ετυμηγορία, απορρίφθηκε το αίτημα της υπεράσπισης για μετατροπή των ποινών και αποφασίστηκε η έκτισή τους σε καθεστώς εγκλεισμού. Υστερα από αυτό, ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων, που παρέστη στη δίκη, πήρε τον δρόμο για τη φυλακή, ενώ ο συγκατηγορούμενός του, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο, θεωρείται πλέον φυγόποινος και θα οδηγηθεί και αυτός σε σωφρονιστικό κατάστημα, εφόσον συλληφθεί. Σε πρώτο βαθμό, αμφότεροι είχαν καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης εννέα ετών και οκτώ μηνών, αλλά είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ως την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο.

Νωρίτερα, με μία αγόρευση-καταπέλτη, η εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την ενοχή των κατηγορουμένων, ηλικίας 26 και 27 ετών, για την πράξη της θανατηφόρας έκθεσης, όπως επίσης για απλή σωματική βλάβη (κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου από επικίνδυνη σωματική βλάβη), κατηγορία που συνδέεται με τα χτυπήματα που δέχθηκε ο φίλος του Νάσου. «Τα δύο θύματα οδηγήθηκαν στο να διαφύγουν από την ασφαλή θέση του πεζοδρομίου στην ανασφαλή θέση του οδοστρώματος» είπε και πρόσθεσε ότι οι δράστες δεν είχαν προβλέψει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, αλλά το αποδέχθηκαν.

«Πού θα πήγαιναν οι άνθρωποι; Να καθίσουν να φάνε ξύλο; Το πιο “λογικό” που σκέφτηκαν ήταν να κινηθούν προς το οδόστρωμα» τόνισε η εισαγγελική λειτουργός. Παράλληλα, απέρριψε τον ισχυρισμό των νεαρών ότι δεν βρίσκονταν την επίμαχη ώρα στον τόπο του συμβάντος, σχολιάζοντας ότι αναγνωρίστηκαν από τον φίλο του 24χρονου. Ηταν 27 Απριλίου του 2017, όταν ο 24χρονος Νάσος Κωνσταντίνου έφυγε από τον τόπο καταγωγής του, την Πάφο της Κύπρου, και ταξίδεψε μέχρι τη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει αγώνα της αγαπημένης του ομάδας κόντρα στον Παναθηναϊκό για τον θεσμό του Κυπέλλου.

Επιστρέφοντας, όμως, από το γήπεδο της Τούμπας, στο ύψος της Οδοντιατρικής Σχολής, δέχθηκε επίθεση από κουκουλοφόρους. Στην προσπάθειά του να ξεφύγει, επιχείρησε να διασχίσει κάθετα την οδό Αγίου Δημητρίου, αλλά παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα. Εν συνεχεία νοσηλεύτηκε με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και στις 4 Μαΐου υπέκυψε στα τραύματά του, χάνοντας τη μάχη για τη ζωή.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα