Συγκίνησε η μάνα του Καραϊβάζ

Η κυρία Παναγιώτα προσήλθε στη δίκη των κατηγορουμένων για την εκτέλεση του γιου της συνοδευόμενη από την κόρη της και με την παρουσία και τις δηλώσεις της ράγισε καρδιές

«Το μόνο που θέλω είναι να βρεθούν οι δολοφόνοι του παιδιού μου, όχι μόνο εκείνοι που το σκότωσαν, αλλά και εκείνοι που έδωσαν τις εντολές». Συγκλόνισε χθες με τα λόγια της η μητέρα του αδικοχαμένου δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, Παναγιώτα, προσερχόμενη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο προκειμένου να παραστεί στη δίκη των δύο κατηγορουμένων για την εν ψυχρώ δολοφονία του γιου της.

H χαροκαμένη μάνα προσήλθε στα δικαστήρια συνοδευόμενη από την κόρη της και με την παρουσία της ράγισε καρδιές. «Εγώ ξέρω τι άνθρωπος ήταν το παιδί μου. Τώρα τι έγινε, τι δεν έγινε δεν γνωρίζω. Να σταματήσει να γίνεται αυτό το κακό, φτάνει που σκοτώσανε τόσα παιδιά, μην πάρουν και άλλες αθώες ψυχούλες» είπε με δάκρυα στα μάτια η μητέρα του αδικοχαμένου δημοσιογράφου.

Η δίκη για την εν ψυχρώ δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ άρχισε χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, με τους δύο κατηγορουμένους ως εκτελεστές να παίρνουν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας τη θέση τους στο εδώλιο, αλλά διεκόπη για τις 5 Ιουλίου. Ο λόγος ήταν η προφυλάκιση του Απόστολου Λύτρα για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του! Και αυτό διότι ο γνωστός ποινικολόγος είχε αναλάβει για λογαριασμό της συζύγου και του γιου του Γ. Καραϊβάζ να παρασταθεί στο δικαστήριο για την υποστήριξη της κατηγορίας, όμως αυτό μετά την προφυλάκισή του ήταν αδύνατον.

Απόστολος Λύτρας

Στη θέση του Απόστολου Λύτρα κάθισε ο συνάδελφός του Αντώνης Ξυλουργίδης, εκπροσωπώντας εκείνος τη σύζυγο και τον γιο του αδικοχαμένου αστυνομικού συντάκτη. Εξαιτίας της προφυλάκισης Λύτρα ο κ. Ξυλουργίδης, ο οποίος είχε μέχρι τότε επικουρικό, όπως είπε, ρόλο στην υπόθεση, υπέβαλε στο δικαστήριο αίτημα αναβολής της δίκης, αναφέροντας πως πολλά στοιχεία της δικογραφίας βρίσκονται στο δικηγορικό γραφείο του προφυλακισμένου συναδέλφου του, με τον οποίο δεν πρόλαβε, όπως είπε, να συναντηθεί.

«Δεν είναι δυνατόν να συνεργαστώ αυτή τη στιγμή με έναν άνθρωπο που βρίσκεται στη φυλακή. Αυτά τα στοιχεία δεν θα μπορούσα να τα έχω εγώ. Θα αλλάξουν την πορεία της υπόθεσης» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ξυλουργίδης στη σχετική τοποθέτησή του, με την εισαγγελέα της έδρας να ζητεί την απόρριψη του αιτήματος αναβολής της δίκης και να προτείνει ολιγοήμερη διακοπή της. «Το κώλυμα του συνηγόρου (σ.σ.: του Απόστολου Λύτρα) προέκυψε σχετικά πρόσφατα, στο γραφείο του όμως δεν έχει μπει λουκέτο, λειτουργεί. Προτείνω διακοπή της δίκης για δύο ημέρες» ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας στη σχετική πρότασή της.

Από την πλευρά τους, οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων ως εκτελεστών του δημοσιογράφου ζήτησαν να μην αναβληθεί η δίκη καθώς, όπως ανέφεραν, οι εντολείς τους είναι αθώοι και θέλουν να δικαστούν. Η υπεράσπιση διέψευσε μάλιστα πληροφορίες περί μεγάλου χρηματικού ποσού που εντοπίστηκε σε λογαριασμούς των κατηγορουμένων. Τελικά το δικαστήριο με απόφασή του διέκοψε τη δίκη για την ερχόμενη Παρασκευή, λαμβάνοντας υπόψη του ότι το 18μηνο της προφυλάκισης των δύο κατηγορουμένων λήγει τον ερχόμενο Οκτώβριο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα