ΕΛ.ΑΣ.: Νέα επιχείρηση σύλληψης τρομοκρατών

Χειροπέδες σε δύο άνδρες εις βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα για τη συμμετοχή τους στην ομάδα «Σύμπραξη Εκδίκησης»

Ακόμα δύο μέλη της οργάνωσης «Σύμπραξη Εκδίκησης», που ευθύνεται μεταξύ άλλων για την αποστολή του φακέλου-βόμβα σε πρόεδρο Εφετών στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική. Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 40 και 52 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης. Αστυνομικοί τούς εντόπισαν και τους πέρασαν χειροπέδες το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ο 40χρονος που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη φέρεται ότι συμμετείχε σε βομβιστική επίθεση σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα, ενώ ο 52χρονος που συνελήφθη στην Αθήνα είχε αποφυλακιστεί από τις Φυλακές Δομοκού όπου κρατούνταν για ληστείες και ναρκωτικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 52χρονος είχε γνωρίσει κατά την κράτησή του στις Φυλακές Δομοκού, 36χρονο αρχηγικό μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης κι έγινε συνδετικός κρίκος ανάμεσα στα μέλη της ομάδας που ήταν εκτός των τειχών του σωφρονιστικού καταστήματος. Ο «αρχηγός» της τρομοκρατικής οργάνωσης ήταν ο καθοδηγητής, εκείνος που αποφάσιζε για τους στόχους, ενώ εκτιμάται πως έγραφε τις προκηρύξεις.

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν κατ’ οίκον έρευνες στα σπίτια των δύο συλληφθέντων, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, για τον εντοπισμό τυχόν επιβαρυντικών στοιχείων. Από την ψηφιακή ανάλυση στοιχείων προέκυψε η εμπλοκή τους στην ομάδα «Σύμπραξη Εκδίκησης» που συμμετείχε σε τρομοκρατικές επιθέσεις, μεταξύ των οποίων στην αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτική ύλη φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης στις 12/2/2024. Επίσης, κατηγορούνται για συμμετοχή στην έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα στις 25/1/2024, στην έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στις 13/11/2023 σε κτίριο στην Κηφισιά, όπου στεγάζεται εταιρία, στη ρίψη χειροβομβίδας στις 8/7/2023 σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας σωφρονιστικού υπαλλήλου, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στο Χαϊδάρι και στη ρίψη χειροβομβίδας και έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στις 24/6/2023 σε αυλή σπιτιού στη Λάρισα.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή για την απαγγελία διώξεων, ενώ έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα σε ανακριτή. Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση της «Σύμπραξης Εκδίκησης» είχαν συλληφθεί τον περασμένο Φεβρουάριο ακόμα έξι άτομα, εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν ήδη έγκλειστα σε καταστήματα κράτησης. Οι εμπλεκόμενοι διώκονται κατά περίπτωση για συμμετοχή και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, αξιόποινη υποστήριξη και παροχή ουσιωδών πληροφοριών, απόπειρα ανθρωποκτονίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Αξίζει να σημειωθεί πως για τον φάκελο-βόμβα που εστάλη σε πρόεδρο Εφετών στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης είχε υπάρξει ανάληψη ευθύνης από ομάδα με διαφορετικό όνομα και συγκεκριμένα από την «Ενοπλη Απάντηση», προφανώς για να θολώσουν τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα