Πεζοπόροι: Λίστα θανάτου δίχως τέλος

Βρέθηκε νεκρός ο 67χρονος Γερμανός στα Χανιά, ενώ σβήνουν οι ελπίδες για τον Αμερικανό αγνοούμενο στην Αμοργό

Μεγαλώνει η μαύρη λίστα με τους τουρίστες που έρχονται στη χώρα μας για να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα και αφήνουν την τελευταία τους πνοή γιατί υποτιμούν τις καιρικές συνθήκες και τη μακρά έκθεση στον ήλιο. Στα Χανιά νεκρός εντοπίστηκε σε φαράγγι ο 67χρονος Γερμανός πεζοπόρος, ο οποίος είχε καλέσει το 112 νότια των Λευκών Ορέων, μεταξύ Σούγιας και Αγίας Ρουμέλης.

Ο πεζοπόρος -ο οποίος δεν είχε πάρει ούτε νερό μαζί του εν μέσω καύσωνα- είχε δηλωθεί αγνοούμενος και τον αναζητούσαν πυροσβέστες και ΕΜΑΚ όλη τη νύχτα, και εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του κοντά στην παραλία Σεντόνι. Ο 67χρονος είχε αναχωρήσει την Κυριακή από το ξενοδοχείο όπου διέμενε με τη σύζυγό του για πεζοπορία και νωρίς το απόγευμα την κάλεσε από το κινητό του τηλέφωνο για να ζητήσει βοήθεια, καθώς ανέφερε ότι είχε τραυματιστεί σοβαρά. Η γυναίκα ενημέρωσε το πυροσβεστικό κλιμάκιο Καμπανού, ενώ και ο 67χρονος κάλεσε τον αριθμό 112, προκειμένου οι διασώστες να μπορέσουν να εντοπίσουν το στίγμα του.

Ακολούθησε κινητοποίηση ομάδων διάσωσης, με τους πυροσβέστες να τον αναζητούν στην περιοχή. Ωστόσο, καθώς ο ίδιος επιχείρησε να βρει βοήθεια, μετακινήθηκε και δεν έμεινε στο αρχικό σημείο στο φαράγγι, όπου είχε δώσει στίγμα το κινητό του. Αυτό οδήγησε σε χρονική καθυστέρηση ως προς τον εντοπισμό του. Τελικά, τα ξημερώματα χθες εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε χαράδρα πάνω από την παραλία Σεντόνι και λόγω της ιδιαίτερα δύσβατης περιοχής κλήθηκε ελικόπτερο για τη μεταφορά του. Στο μεταξύ σβήνουν οι ελπίδες για τον Αμερικανό Αλμπερτ Κάλιμπετ, ο οποίος αγνοείται για 14η ημέρα στην Αμοργό. Ο 59χρονος Αμερικανός Αλμπερτ Κάλιμπετ δηλώθηκε αγνοούμενος στις 11 Ιουνίου, όταν, ενώ ξεκίνησε για πεζοπορία από την Αιγιάλη με κατεύθυνση προς τα Κατάπολα, ακολουθώντας ένα χαρτογραφημένο μονοπάτι, διάρκειας περίπου τεσσάρων ωρών, δεν έδωσε σημείο άφιξης.

Καθώς οι ώρες περνούσαν δίχως να δώσει σημεία ζωής, ο φίλος του, ο οποίος τον φιλοξενούσε στο νησί, ανησύχησε καθώς δεν απαντούσε στις επαναλαμβανόμενες κλήσεις του και δήλωσε στο αστυνομικό τμήμα του νησιού την εξαφάνισή του. Στο νησί υπήρξε άμεση κινητοποίηση για τον εντοπισμό του, με Πυροσβεστική, Αστυνομία, ελικόπτερο και drone να χαρτογραφούν την περιοχή. Στην Αμοργό μετέβη και η σύντροφος του αγνοούμενου τουρίστα, η οποία συμμετέχει στις έρευνες των Αρχών, οι οποίες από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας έχουν εστιάσει σε χαράδρες και απόκρημνα σημεία του νησιού. «Προσευχηθείτε για μας. Συνεχίζοντας το ψάξιμο για τον Αλμπερτ» έγραψε σε ανάρτησή της στα social media, ανεβάζοντας και μια εικόνα του αγίου Φανουρίου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα