Λύτρας: Σε VIP κελί των Φυλακών του Κορυδαλλού!

Ο 52χρονος ποινικολόγος οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι στην 6η πτέρυγα μετά την εντολή προφυλάκισής του για τον άγριο ξυλοδαρμό της γυναίκας του Σοφίας Πολυζωγοπούλου

Το πρώτο βράδυ του στις φυλακές πέρασε, χθες, ο Απόστολος Λύτρας μετά την προφυλάκισή του για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου. Ο 52χρονος ποινικολόγος οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι στην 6η πτέρυγα του Κορυδαλλού, η οποία είναι γνωστή και ως πτέρυγα των VIP κρατουμένων, καθώς από τα κελιά της έχουν περάσει κατά καιρούς διάφοροι «επώνυμοι», όπως ο Λάκης Γαβαλάς, ο Ακης Τσοχατζόπουλος, οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος της Folli-Follie, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο Μάκης Ψωμιάδης, ακόμη και ο ηγούμενος Εφραίμ της Μονής Βατοπαιδίου.

Ο Απόστολος Λύτρας «εγκαταστάθηκε» σε κελί της συγκεκριμένης πτέρυγας για λόγους που έχουν να κάνουν με την ασφάλειά του, καθώς πρόκειται για αναγνωρίσιμο πρόσωπο, το οποίο, όπως κρίθηκε, αν τοποθετούνταν μαζί με τους «σκληρούς» των φυλακών ενδεχομένως να κινδύνευε. Μέσα από το κελί αυτό, στο οποίο, κατά πληροφορίες, «συγκατοικεί» με ακόμα δύο υποδίκους, ο 52χρονος δικηγόρος θα σχεδιάσει τις επόμενες κινήσεις του, αξιοποιώντας όλα τα «όπλα» που του παρέχει ο νόμος για να καταφέρει να βρεθεί εκτός φυλακών το συντομότερο δυνατό.

Αντίστροφη μέτρηση

Με βάση τη σχετική νομοθεσία έχει δικαίωμα να καταθέσει την πρώτη προσφυγή κατά της προσωρινής του κράτησης εντός 10 ημερών. Η προσφυγή κατατίθεται στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών και με αυτή μπορεί να ζητήσει άρση της προσωρινής κράτησής του ή την αντικατάστασή της με άλλους περιοριστικούς όρους.

Η αντίστροφη μέτρηση για την προφυλάκιση του Απόστολου Λύτρα άρχισε έπειτα από μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του η Σοφία Πολυζωγοπούλου, υποστηρίζοντας ότι ο σύζυγός της και καθ’ ομολογίαν κακοποιητής της παραβίασε τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης κάθε είδους συναναστροφής μαζί της τον οποίο του είχαν επιβάλει η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας όταν τον άφησαν ελεύθερο μετά την απολογία του την περασμένη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποίησε στις δικαστικές και αστυνομικές Αρχές η 37χρονη δικηγόρος, ο κατηγορούμενος της έστελνε αρχικά ο ίδιος μηνύματα στο κινητό της και στη συνέχεια κατ’ εντολή του συνεργάτη του την πρόσθεσε σε ομαδική συνομιλία στο Viber, χωρίς τη συναίνεσή της. «Στη συνομιλία αυτή απέστειλε μηνύματα ο σύζυγός μου λέγοντας ότι προσπαθούν τα παιδιά του να μιλήσουν μαζί μου για να έρθουν στο σπίτι να πάρουν λεφτά» ανέφερε η δικηγόρος στην κατάθεσή της στις Αρχές, για να περιγράψει στη συνέχεια την «εισβολή» της πρώην συζύγου Λύτρα και ενός συνεργάτη του στο σπίτι της στον Γέρακα, κάτι που, όπως ανέφερε, την τρομοκράτησε σε τέτοιο βαθμό ώστε να λιποθυμήσει. Μάλιστα, στην κατάθεσή της η δικηγόρος ανέφερε πως τα μηνύματα για την παράδοση των χρημάτων τής εστάλησαν ενώ η ίδια είχε δώσει ρούχα και «τσαντάκι με λεφτά» στις κόρες του Απόστολου Λύτρα και στον συνεργάτη τους, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απολογίας στην Ευελπίδων την περασμένη Δευτέρα!

Για όλα αυτά ενημερώθηκαν άμεσα οι δικαστικές Αρχές και έκριναν πως ο Απόστολος Λύτρας παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβάλει και κυρίως αυτόν που του απαγόρευε να έχει κάθε είδους συναναστροφή με το θύμα. Αμέσως ανακρίτρια και εισαγγελέας εξέδωσαν ένταλμα για τη σύλληψή του, με τον γνωστό ποινικολόγο να εμφανίζεται τελικά το βράδυ της Τετάρτης στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης και εκεί μάλιστα να καταθέτει και μήνυση κατά της 37χρονης γυναίκας για συκοφαντική δυσφήμηση! Και αυτό ενώ η Αστυνομία τον αναζητούσε για ώρες προκειμένου να τον συλλάβει στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, η οποία άρχισε να «τρέχει» μετά τη μήνυση που εκείνη πρώτη τού είχε καταθέσει. Μετά την υποβολή της μήνυσης η Σοφία Πολυζωγοπούλου συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης, αλλά λίγο αργότερα με εισαγγελική εντολή αφέθηκε ελεύθερη, λόγω της δικηγορικής ιδιότητας που φέρει αλλά και της πλημμεληματικής κατηγορίας για την οποία την «εγκαλούσε» ο 52χρονος.

Στο Α.Τ. Παλλήνης

Μετά την έκδοση του εντάλματος ο δρόμος για να οδηγηθεί στη φυλακή ο ποινικολόγος είχε πλέον ανοίξει. Ο Απόστολος Λύτρας με του εμφανίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης φορώντας βερμούδα και ένα ροζ μπλουζάκι γνώριζε ότι πλέον οδηγείται στις φυλακές. Κρατήθηκε αμέσως, βάσει του εντάλματος που είχε εκδοθεί σε βάρος του, και αφού… διανυκτέρευσε στο κρατητήριο, χθες στις 11 το πρωί πέρασε με περιπολικό την πύλη των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Αυτή τη φορά όμως έχοντας χειροπέδες! Εκεί βρέθηκε ενώπιον του εισαγγελέα για την τυπική διαδικασία εκτέλεσης του εντάλματος σε βάρος του. Φορώντας ένα λευκό πουκάμισο και γαλάζια γραβάτα, ο 52χρονος βγήκε λίγο αργότερα αμίλητος από το κτίριο της Εισαγγελίας, όπου τον περίμεναν κάποιοι συνεργάτες του από το δικηγορικό του γραφείο και άλλα οικεία του πρόσωπα. Πήρε ξανά τη θέση του στο περιπολικό και αναχώρησε για τις Φυλακές Κορυδαλλού. Ηταν η δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών που ο δικηγόρος οδηγούνταν στην Ευελπίδων, την πρώτη όμως είχε καταφέρει να φύγει ελεύθερος από το γραφείο της ανακρίτριας με την επιβολή περιοριστικών όρων, τους οποίους τελικά και παραβίασε.


Πέρασε και από τον εισαγγελέα για τη μήνυση

Ο Απόστολος Λύτρας προτού οδηγηθεί στη φυλακή πέρασε χθες και από εισαγγελέα ποινικής δίωξης για τη μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του η Σοφία Πολυζωγοπούλου και για την οποία οι αστυνομικές Αρχές τον αναζητούσαν επί ώρες στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Ωστόσο, για το σκέλος αυτό της υπόθεσης αφέθηκε τυπικά ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα, λόγω της ειδικής δωσιδικίας (επειδή είναι δικηγόρος). Η μήνυση, όμως, διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Εφετών, η οποία είναι και τυπικά αρμόδια να ασκήσει ή μη ποινική δίωξη σε βάρος του.


Καταρρέει με πάταγο η αυτοκρατορία που είχε στήσει ο δικηγόρος

Σαν χάρτινος πύργος καταρρέει η αυτοκρατορία που είχε στήσει ο Απόστολος Λύτρας, καθώς μετά τον ξυλοδαρμό της συζύγου του και την προφυλάκισή του θα βρεθεί αντιμέτωπος με μπαράζ πλειστηριασμών, οι οποίοι αρχίζουν την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ έχει αφήσει απλήρωτους τους εργαζομένους του δικηγορικού του γραφείου.

Την προσεχή Τετάρτη 26 Ιουνίου βγαίνει στο σφυρί η μεζονέτα του στο Πάτημα Χαλανδρίου, ενώ ακολουθεί ένας δεύτερος πλειστηριασμός, που αφορά γραφεία σε πολυκατοικία επί της οδού Εμμανουήλ Μπενάκη στο κέντρο της Αθήνας. Ο δεύτερος πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 20 Νοεμβρίου. Επισπεύδουσα και στους δύο πλειστηριασμούς είναι η εταιρία Intrum, για λογαριασμό της VEGA I NPL FINANCE DAC. Στο σφυρί βγαίνει η υπ’ αριθμόν Γ-5 ιδιοκτησία ορόφου πάνω από το ισόγειο, η οποία αποτελείται από δύο γραφεία και αποχωρητήριο, επιφάνειας 37 τ.μ., σε πολυκατοικία επί της οδού Εμμανουήλ Μπενάκη 8, στην καρδιά της πρωτεύουσας. Η ιδιοκτησία ανήκει κατά πλήρη κυριότητα στον Απόστολο Λύτρα, έπειτα από γονική παροχή.

Η κατάσχεση βασίζεται σε διαταγή πληρωμής που εκδόθηκε το 2012 για 200.000 ευρώ, «ποσό το οποίο αντιστοιχεί σε μέρος του επιδικασθέντος κεφαλαίου, αποκλειστικά και μόνο για τον περιορισμό των εξόδων εκτέλεσης, επιφυλασσόμενης της επισπεύδουσας να επιδιώξει την είσπραξη του συνολικά οφειλόμενου σε αυτήν ποσού (πλέον τόκων και εξόδων), έως την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση, με άλλη αναγκαστική εκτέλεση ή αναγγελία στον ίδιο ή σε άλλον πλειστηριασμό».

Σε καλή κατάσταση

Με βάση την έκθεση εκτίμησης, το κτίριο, κατασκευής 1970, είναι αξιόλογης ποιότητας κατασκευής και σε καλή κατάσταση συντήρησης, παρά την παλαιότητά του. Η τιμή πρώτης προσφοράς για τα δύο γραφεία έχει οριστεί στα 74.000 ευρώ. Το ακίνητο φέρει αρκετά εμπράγματα βάρη, μεταξύ των οποίων προσημείωση υποθήκης για 72.000 ευρώ κατά του Απόστολου Λύτρα και υπέρ της Εθνικής Τράπεζας, εγγραφείσα την 25/11/2005 και τραπείσα μερικώς σε υποθήκη την 30/6/2021 για 61.175,50 ευρώ, αναγκαστική κατάσχεση για 33.934,95 ευρώ κατά ιδίου και υπέρ της ΔΟΥ Α’ Αθηνών, εγγραφείσα την 8/5/2018, προσημείωση υποθήκης κατά του ίδιου και υπέρ της VEGA I NPL FINANCE DAC για ποσό 100.000 ευρώ με ημερομηνία καταχώρισης στις 23/11/2023, αναγκαστική κατάσχεση κατά του ίδιου και υπέρ της VEGA I NPL FINANCE DAC για ποσό 200.000 ευρώ, με ημερομηνία καταχώρισης 9/4/2024.

Την ίδια ώρα, απλήρωτοι παραμένουν οι 11 εργαζόμενοι και συνεργάτες του δικηγορικού γραφείου του Απόστολου Λύτρα, ενώ δεν έχει καταβληθεί ούτε το μηνιαίο ενοίκιο των 2.000 ευρώ. Μάλιστα, στενός του συνεργάτης πλήρωσε από την τσέπη του για επαγγελματικό ταξίδι που έπρεπε να κάνει χθες στην Κρήτη, ενώ οι ασκούμενοι δικηγόροι συνεισφέρουν από την τσέπη τους για τις επαγγελματικές ανάγκες του γραφείου. Μετά την προφυλάκιση του γνωστού ποινικολόγου, είναι άγνωστο αν θα διεκπεραιωθούν οι εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις από τους απλήρωτους συνεργάτες του. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο δικηγορικό γραφείο είναι αυτό που έγραψε συνεργάτης στην κοινή συνομιλία στο Viber με τον Απόστολο Λύτρα και τη Σοφία Πολυζωγοπούλου.

«Υπάρχουν άτομα στο γραφείο που δεν έχουν πληρωθεί. Ολοι έχουμε βάλει λεφτά από την τσέπη μας για έξοδα. Σε κάποια παιδιά δεν περισσεύουν 100 και 200 ευρώ. (…) Με όλο αυτό, δεν έχει μπει στο γραφείο δεκάρα τσακιστή. Υπάρχουν υποθέσεις που για να προχωρήσουν χρειάζονται χρήματα για παράβολα, φωτοτυπίες κ.λπ. Ακόμα και οι αναβολές θέλουν 100 ευρώ» περιγράφει ο συνεργάτης του δικηγορικού γραφείου του Απόστολου Λύτρα.


Επίθεση κατά μέτωπο από τον Κούγια, ο οποίος καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά του θύματος

Κατά μέτωπο επίθεση εξαπέλυσε χθες ο αυτόκλητος «συνήγορος» του Απόστολου Λύτρα, Αλέξης Κούγιας, καθώς έκανε γνωστό πως θα καταθέσει μήνυση και αγωγή κατά της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, χαρακτηρίζοντας την παθούσα «φερόμενη ως θύμα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και φερόμενη ως τρομοκρατημένη συζύγο του συναδέλφου του Αποστόλου Λύτρα».

Αφορμή για την προσφυγή του Αλέξη Κούγια στη Δικαιοσύνη αποτελεί μήνυμα που αντάλλαξε η Σοφία Πολυζωγοπούλου με συνεργάτη του Απόστολου Λύτρα στο Viber, στο οποίο φέρεται ότι του είπε: «Πες του να ηρεμήσει γιατί έμαθα ότι μιλάει με τον Κούγια και λένε παπαριές». Σχολιάζοντας το παραπάνω μήνυμα, το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια αναφέρει πως «η φερόμενη ως βαριά τραυματισμένη και φερόμενη ως τρομοκρατημένη κυρία Πολυζωγοπούλου αποστέλλει ένα μήνυμα στον συνεργάτη του Αποστόλου Λύτρα, με το οποίο όχι μόνο συκοφαντεί τον κύριο Κούγια, αλλά κυρίως αναδεικνύει το ποιας ποιότητος προσωπικότητα είναι και ότι μόνο τρομοκρατημένη δεν είναι».

«Το συγκεκριμένο μήνυμα θίγει την τιμή και την υπόληψη του κυρίου Αλεξίου Κούγια τόσο ως ανθρώπου όσο και ως δικηγόρου και το περιεχόμενό του είναι παντελώς ψευδές και συκοφαντικό» υποστηρίζεται στην ίδια ανακοίνωση. Οι συνεργάτες του Αλέξη Κούγια έλαβαν εντολή να αποστείλουν εξώδικη – διαμαρτυρία – πρόσκληση – δήλωση στη Σοφία Πολυζωγοπούλου και ακολούθως να καταθέσουν μήνυση και αγωγή εις βάρος της. Παράλληλα, στο… στόχαστρο του γνωστού ποινικολόγου μπαίνει και ο δημοσιογράφος Γιώργος Λιάγκας με αφορμή όσα έχει πει τις τελευταίες δύο μέρες στην τηλεοπτική του εκπομπή.

«Εχουμε λάβει εντολή από τον κύριο Κούγια να λάβουμε αντίγραφα των εκπομπών του παρουσιαστή Γεωργίου Λιάγκα στον ΑΝΤ1 χθες και σήμερα και να αξιολογήσουμε εάν όσα αυτός ανέφερε για την προσωπικότητα του κυρίου Αλεξίου Κούγια συνιστούν το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφημήσεως και από πλευράς αστικού δικαίου προσβολή της προσωπικότητος» αναφέρει η ανακοίνωση του δικηγορικού του γραφείου.

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα