Εισαγγελική παραγγελία για τις απαράδεκτες δηλώσεις του Αλ. Κούγια

«Σοκαρίστηκα γιατί ο Κασσελάκης, του οποίου είναι γνωστές οι επιλογές, δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν στον γάμο του είναι η γυναίκα ή ο άνδρας»

Στο εισαγγελικό μικροσκόπιο μπήκαν -και μάλιστα με παραγγελία του Αρείου Πάγου- οι ομοφοβικές δηλώσεις του Αλέξη Κούγια για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασελάκη και τον σύζυγό του Τάιλερ Μακμπέθ.

«Διάβασα ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης τοποθετήθηκε για την υπόθεση Λύτρα και για το τι είναι αντρική συμπεριφορά. Σοκαρίστηκα και μόνο γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης, του οποίου είναι γνωστές οι επιλογές του και δεν έχει ξεκαθαρίσει δημοσίως, ενώ θα έπρεπε, εάν στον γάμο του αυτός είναι γυναίκα ή άνδρας ή ο Τάιλερ, τοποθετείται για το τι είναι αντρική συμπεριφορά» είχε αναφέρει στη γραπτή δήλωσή του ο κ. Κούγιας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση που ήρθε λίγο αργότερα από τον Αρειο Πάγο.

Ειδικότερα, χθες η εισαγγελέας του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου Γεωργία Αδειλίνη με παραγγελία της στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ζήτησε τη διενέργεια ποινικής έρευνας για τις παραπάνω δηλώσεις του κ. Κούγια, ώστε να διαπιστωθεί αν αυτές παραβιάζουν τον αντιρατσιστικό νόμο, ειδικά ως προς την κατεύθυνση προσβολής προσωπικών θεμάτων με ομοφοβικές προσεγγίσεις. Χαρακτηριστικά, στην παραγγελία της προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντ. Ελευθεριάνο η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρει: «Παρακαλούμε, εν όψει της δήλωσης αυτής του ως άνω δικηγόρου, να ερευνήσετε τυχόν διάπραξη εκ μέρους του της αξιόποινης πράξης του άρθρου 1 παρ. 1 του ν. 4285/2014. Ειδικότερα θα πρέπει να διερευνηθεί αν η ανωτέρω δήλωση, ερμηνευόμενη ως ενιαίο νοηματικό σύνολο, σύμφωνα και με τη νομολογία του ΕΔΔΑ, μπορεί να θεωρηθεί πρόσφορη να προκαλέσει διακρίσεις, μίσος και βία κατά ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό, και συγκεκριμένα σε βάρος των ομοφυλοφίλων (βλ. και ΑΠ 858/2020)».

Λίγες ώρες μετά την εισαγγελική παρέμβαση ο κ. Κούγιας κατά την προσφιλή του τακτική επανήλθε με νεότερη ανακοίνωσή του, όχι όμως για να «απαντήσει» στην έρευνα που διατάχθηκε σε βάρος του, αλλά για να επιτεθεί εκ νέου στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και να υπερασπιστεί τον Απόστολο Λύτρα! «Πληροφορήθηκα ότι ο Κασσελάκης και ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν θυμάμαι το όνομά του, γιατί μου το μετέφερε ένας δημοσιογράφος, ζήτησαν την παρέμβαση εισαγγελέα, γιατί δήθεν οι δηλώσεις μου που αφορούσαν την υπόθεση Λύτρα ήταν ομοφοβικές» ανέφερε σε νεότερη δήλωσή του ο κ. Κούγιας εξαπολύοντας πυρά και κατά της κυβέρνησης για την ψήφιση του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Κάποιοι έχουν την εντύπωση ότι στην Ελλάδα έχει εγκαθιδρυθεί μια χούντα της ομοφυλοφιλικής κοινότητας» ανέφερε μεταξύ άλλων στη δήλωσή του ο δικηγόρος, για να καταλήξει: «Στην υπόθεση Λύτρα από πλευράς ποινικής αντιμετωπίσεως έχουν διαπραχθεί κακουργήματα, για τα οποία κανείς δεν αντιδρά. Λυπάμαι για τις ενέργειες του συναδέλφου μου Θέμη Σοφού (σ.σ.: έχει αναλάβει την υπεράσπιση της Σοφίας Πολυζωγοπούλου) και για την προσπάθειά του να προσπαθεί να βάλει στη φυλακή εντελώς παράνομα για δήθεν παράβαση των περιοριστικών όρων έναν συνάδελφο και συνάνθρωπό μας. Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να έχουμε προσωπικό και νομικό αυτοσεβασμό».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα