Την πόρτα της φυλακής βλέπει τώρα ο δικηγόρος Απ. Λύτρας!

Παραδόθηκε χθες σε αστυνομικό τμήμα, όταν πληροφορήθηκε ότι οι δικαστικές Αρχές εξέδωσαν ένταλμα για τη σύλληψή του, τυλίγοντάς τον σε μια κόλα χαρτί

Ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου, βλέπει πλέον την πόρτα της φυλακής. Με διαδικασίες «εξπρές», αργά χθες το απόγευμα οι δικαστικές Αρχές εξέδωσαν ένταλμα για τη σύλληψή του, τυλίγοντάς τον σε μια κόλα χαρτί.

Τα μηνύματα για «τα λεφτά» που έστελνε στη σύζυγό του και μητέρα του παιδιού του, παρά το γεγονός ότι του είχε απαγορευτεί να την πλησιάζει με κάθε τρόπο, αλλά και η «εισβολή» της πρώην συζύγου του και ενός συνεργάτη του δικηγόρου στο σπίτι όπου μένει η Σοφία Πολυζυγωπούλου, στον Γέρακα, ήταν, όπως φάνηκε, τα στοιχεία εκείνα που οδήγησαν τη Δικαιοσύνη στην απόφαση να… πατήσει το κουμπί για τον Απόστολο Λύτρα.

Περιοριστικοί όροι

Η απόφαση που ελήφθη ήταν οι περιοριστικοί όροι, που είχαν επιβληθεί στον κατηγορούμενο από την ανακρίτρια αμέσως μετά την απολογία του για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του, να εξαφανιστούν και τη θέση τους να πάρει η έκδοση εντάλματος, δηλαδή η φυλακή! Λίγο αργότερα, ο δικηγόρος, έχοντας πια πληροφορηθεί την έκδοση εντάλματος, παραδόθηκε σε αστυνομικό τμήμα!

Ο κλοιός άρχισε να σφίγγει τις τελευταίες ώρες γύρω από τον Απόστολο Λύτρα, ύστερα από μήνυση που κατέθεσε η κυρία Πολυζωγοπούλου σε βάρος του, αλλά και σε βάρος της πρώην συζύγου του και ενός ακόμη δικηγόρου, συνεργάτη του Απόστολου Λύτρα. Εχοντας ως δικηγόρο της τον Θέμη Σοφό, στη μήνυσή της η 37χρονη γυναίκα υποστήριζε ότι ο άνδρας της -και καθ’ ομολογίαν κακοποιητής της-, παρά τον όρο να μην έχει καμία συναναστροφή μαζί της, της έστελνε μηνύματα, με αποτέλεσμα εκείνη να τον μπλοκάρει. Δεν έμεινε, όμως, μόνο σε αυτά… Το βράδυ της περασμένης Τρίτης, ο συνεργάτης του την προσέθεσε σε μία ομαδική συνομιλία στο Viber, στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος.

«Είμαι πεπεισμένη ότι αυτό έχει γίνει κατόπιν εντολής που έλαβε από τον σύζυγό μου, καθώς ήδη ο δικηγόρος με έχει καλέσει πάρα πολλές φορές θέλοντας να μου μεταφέρει μηνύματα από τον σύζυγό μου, παρόλο που του έχω πει ότι δεν θέλω την παραμικρή επαφή» υποστήριξε με τη μήνυσή της η 37χρονη δικηγόρος, για να περιγράψει στη συνέχεια τα μηνύματα του ίδιου του Απόστολου Λύτρα προς εκείνη για τα λεφτά! «Στη συνομιλία αυτή απέστειλε μηνύματα ο σύζυγός μου, λέγοντας ότι προσπαθούν τα παιδιά του να μιλήσουν μαζί μου και να έρθουν στο σπίτι να πάρουν λεφτά» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Πολυζωγοπούλου στο δικόγραφο της έγκλησής της.

Οσα, όμως, ακολούθησαν ήταν αυτά που πυροδότησαν τις ραγδαίες εξελίξεις για τον Απόστολο Λύτρα και οδήγησαν στην έκδοση εντάλματος σύλληψής του. Οπως περιγράφει η δικηγόρος, η πρώην σύζυγος του άνδρα της, οι κόρες του και ο συνεργάτης δικηγόρος του πήγαν στο σπίτι της στον Γέρακα, ζητώντας της ρούχα και χρήματα. Εκείνη -όπως υπογραμμίζει στη μήνυσή της- τους παρέδωσε κάποια ρούχα, αλλά και ένα τσαντάκι με χρήματα που είχε στο σπίτι. Εκεί, όμως, εκτυλίχθηκαν άγρια σκηνικά. Η κυρία Πολυζωγοπούλου είχε μόλις επιστρέψει με περιπολικό από συνεδρία που έχει με ψυχολόγο για τη στήριξή της, και ξαφνικά κατάλαβε ότι κάποιος ανοίγει την εξώπορτα του σπιτιού της.

Αμέσως, πανικόβλητη, πάτησε -όπως περιγράφει- το «μπουτόν πανικού» που της είχε χορηγηθεί από την Αστυνομία. Παράλληλα, από το παράθυρο έβλεπε την πρώην σύζυγο Λύτρα να λέει: «Εδώ είναι το σπίτι του Αποστόλη και ήρθαμε να πάρουμε ό,τι θέλουμε». Ο δε συνεργάτης του κατηγορουμένου «άρχισε να βλαστημάει με απειλητικό ύφος και εκφράσεις». Οπως αναφέρει η κυρία Πολυζωγοπούλου, η ίδια ταράχτηκε τόσο πολύ που λιποθύμησε, και ο αστυνομικός φρουρός της κάλεσε το ΕΚΑΒ!

Απειλητικά μηνύματα

Πέρα όμως από τη μήνυση -που οδήγησε στο εδώλιο του αυτόφωρου δικαστηρίου την πρώην σύζυγο Λύτρα-, η δικηγόρος διά του κ. Σοφού κατέθεσε στην ανακρίτρια αίτημα στο οποίο ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί όχι μόνο με τα μηνύματα για τα λεφτά και τα ρούχα που της έστελνε, αλλά και στέλνοντας τους δικούς του ανθρώπους στο σπίτι της στον Γέρακα να τα πάρουν.

Οι δικαστικές Αρχές, εξετάζοντας το αίτημα της κυρία Πολυζωγοπούλου και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος για ώρες αναζητούνταν μετά την υποβολή της μήνυσης σε βάρος του, προχώρησαν στην έκδοση εντάλματος, δείχνοντάς του τον δρόμο για τη φυλακή. Ακόμη, κρίθηκε ότι τα μηνύματα που έστειλε στην 37χρονη για τα «λεφτά» είχαν απειλητικό τόνο.


Ισχυρίστηκε προκλητικά ότι τη χτύπησε μόνο τρεις φορές, χωρίς να θέλει να της προκαλέσει κακό!

Την ίδια στιγμή, σχεδόν προκλητικοί μοιάζουν οι ισχυρισμοί που προέβαλε ο Απόστολος Λύτρας στην ανακρίτρια για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου, καταφέρνοντας να αφεθεί ελεύθερος με όρους. Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι χτύπησε «μόνο» τρεις φορές τη γυναίκα του, και αυτές, όπως είπε, χωρίς να θέλει να της προκαλέσει κακό! Ενιωσε, όπως είπε, ζήλια επειδή την έβλεπε να στέλνει μηνύματα και σήκωσε χέρι πάνω της μέσα στο αυτοκίνητο.

«Τη χτύπησα με το δεξί μου χέρι από τη θέση του οδηγού, χωρίς να έχω πρόθεση να της προκαλέσω οποιαδήποτε βλάβη. Και η ίδια γνωρίζει ότι δεν είχα τέτοια πρόθεση. Πήγαμε προς το σπίτι και είπαμε και οι δυο να πάμε σε νοσοκομείο προληπτικά» είπε στην απολογία του ο κατηγορούμενος και συνέχισε: «Επειδή ήμασταν και οι δύο σε μεγάλη ένταση πήγαμε στο σπίτι μας πρώτα, όπου παραμείναμε για 10 λεπτά, εκείνη έκανε ντους και την πήγα με δική μου πρωτοβουλία στην Ευρωκλινική. Οταν φύγαμε από το σπίτι, μου είπε “δεν πρόκειται να πω τίποτα για το τι έγινε”, και εγώ της είπα “θα αναλάβω την ευθύνη”. Οταν φτάσαμε στην Ευρωκλινική, η σύζυγός μου στο δωμάτιο που βρισκόταν και ήμουν μαζί της μου είπε να πούμε ότι έπεσε από τη σκάλα. (…) Θέλω να επισημάνω ότι το χτύπημα στο πρόσωπο της συζύγου μου ουσιαστικά έγινε από το τέντωμα του δεξιού μου χεριού, ενστικτωδώς και παρορμητικά, γιατί βρισκόμαστε σε απόσταση 40 εκατοστών περίπου.

Υπολογίζω ότι τα χτυπήματα με το δεξί μου χέρι ήταν δύο ή τρία. Σας επισημαίνω ότι, όταν έδωσε την κατάθεσή της, εγώ βρισκόμουν ήδη στο Τμήμα κρατούμενος και οι αστυνομικοί πήγαν μετά να της πάρουν κατάθεση. Συνεπώς, δεν υπήρχε λόγος να φοβηθεί κάτι. Μάλιστα, στο τηλέφωνο μου ανέφερε ότι τη ρώτησαν οι αστυνομικοί αν θέλει κουμπί πανικού και απλά κούνησε το κεφάλι της και θεωρήθηκε από τους αστυνομικούς ότι θέλει το κουμπί πανικού. Καθ’ όλη τη διάρκεια της κράτησής μου βρισκόμουν σε διαρκή επικοινωνία με τη σύζυγό μου, τόσο τηλεφωνικά όσο και μέσω μηνυμάτων».


Στις 27 Ιουνίου η δίκη της πρώην γυναίκας του

Και ενώ η Αστυνομία αναζητούσε τον Απόστολο Λύτρα για να τον συλλάβει στο πλαίσιο του Αυτοφώρου, μετά τη μήνυση σε βάρος του από την κυρία Πολυζωγοπούλου, η πρώην σύζυγός του καθόταν στο εδώλιο του αυτόφωρου δικαστηρίου για να δικαστεί για απειλή και παραβίαση οικιακής ειρήνης. Η δίκη της όμως αναβλήθηκε για τις 27 Ιουνίου, καθώς η κυρία Πολυζωγοπούλου, δηλαδή η μηνύτρια, ούσα βαριά τραυματισμένη από τα χτυπήματα που της κατάφερε ο Απόστολος Λύτρας, δεν ήταν σε θέση να βρεθεί στο δικαστήριο και να υποστηρίξει τη μήνυσή της. Οσο για τον δικηγόρο, συνεργάτη του Απόστολου Λύτρα, που επίσης μηνύθηκε από την παθούσα, αφέθηκε ελεύθερος λόγω της ιδιότητάς του (δικηγόρος) και η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Εφετών για τις δικές της ενέργειες ως μόνη αρμόδια.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα