Πατέρας, μάνα, γιος στη φυλακή για μαστροπεία

Με καταστήματα-βιτρίνα δήθεν παροχής μασάζ, το κύκλωμα ανάγκαζε νεαρές γυναίκες να προσφέρουν ερωτικές υπηρεσίες – Στη «στενή» πέντε από τους επτά συλληφθέντες

Την ώρα που οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα μαστροπείας στη Θεσσαλονίκη παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας, οι πέντε από τους επτά συλληφθέντες που κατηγορούνται για συμμετοχή πέρασαν το κατώφλι εισαγγελέα και ανακριτή, οι οποίοι τους έδειξαν τον δρόμο για τη φυλακή. Ανάμεσα στα άτομα που προφυλακίζονται είναι ο 43χρονος φερόμενος ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος, η σύζυγός του και ο γιος τους.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης οδηγήθηκαν χθες το πρωί στην τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, με σκοπό να απολογηθούν για συμμετοχή στο κύκλωμα μαστροπείας το οποίο, με «βιτρίνα» επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών μασάζ, εκμεταλλευόταν σεξουαλικά γυναίκες, επεκτείνοντας την εγκληματική δράση του και σε απάτες με εικονικά τροχαία ατυχήματα, αλλά και δανεισμούς χρημάτων με τοκογλυφικούς όρους.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται πριν από μερικούς μήνες, όταν έφτασαν στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης πληροφορίες σχετικά με τη δράση του κυκλώματος. Αρχηγικό ρόλο φαίνεται πως είχε ένας 43χρονος Ελληνας, που είχε «στρατολογήσει» όχι μόνο τη 42χρονη σύζυγό του, αλλά και τον 21χρονο γιο τους.

Με επίκεντρο τρία καταστήματα που λειτουργούσαν υπό τον μανδύα της παροχής ψυχαγωγικού και χαλαρωτικού μασάζ, το κύκλωμα φαίνεται πως ανάγκαζε νεαρές γυναίκες να προσφέρουν τις ερωτικές τους υπηρεσίες σε πελάτες. Ο τιμοκατάλογος είχε διαφοροποιήσεις ανάλογα με το είδος των υπηρεσιών, οι οποίες ξεκινούσαν από 30 ευρώ, ενώ ορισμένες χρεώνονταν ως και 90 ευρώ.

Οι επιχειρήσεις «βιτρίνα» λειτουργούσαν στη Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα στον Εύοσμο και στην οδό Μοναστηρίου, ενώ, όταν η πρώτη σταμάτησε να λειτουργεί τον περασμένο Μάρτιο, άνοιξε ανάλογη επιχείρηση στην πόλη των Σερρών. Ως υπεύθυνη για τη λειτουργία τους φέρεται μια 30χρονη, η οποία συνελήφθη, ενώ τα καταστήματα λειτουργούσαν στο όνομα ενός 54χρονου, ο οποίος χαρακτηρίζεται από τις διωκτικές Αρχές ως «αχυράνθρωπος». Ο τελευταίος, που φαίνεται να λάμβανε μηνιαίως το ποσό των 400 ευρώ, απολογήθηκε ήδη και αποφασίστηκε η προσωρινή του κράτηση.

Οι «μασέζ» δεν είχαν σταθερό μισθό, παρά το γεγονός ότι πολλές φορές εργάζονταν 10 ώρες την ημέρα. Μάλιστα, η χρήση βίας, λεκτικής και σωματικής, αλλά και οι απειλές δεν ήταν σπάνιο φαινόμενο. Ανάμεσα στις εννέα εργαζόμενες ήταν μια 41χρονη από την Ουκρανία, η οποία εγκατέλειψε την πατρίδα της λόγω του πολέμου και, σύμφωνα με πληροφορίες, φιλοξενείται πλέον σε μονάδα υποστηρικτικής αγωγής για γυναίκες θύματα εμπορίας ανθρώπων. Οπως προκύπτει από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., οι ημερήσιες εισπράξεις του κυκλώματος «άγγιζαν» τα 600 ευρώ και μηνιαίως τα 18.000 ευρώ.


Νομιμοποιούσαν το μαύρο χρήμα με αγορά αυτοκινήτων

Μπορεί τα μέλη του κυκλώματος να έκαναν «χρυσές» δουλειές με τις επιχειρήσεις «βιτρίνα», όμως οι απάτες δεν τελειώνουν εκεί, αφού είχαν επεκτείνει την εγκληματική δράση τους και σε εικονικά τροχαία, αλλά και δανεισμούς χρημάτων με τοκογλυφικούς όρους. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., μέρος των παράνομων εσόδων της σπείρας φαίνεται πως νομιμοποιούνταν μέσω αγοράς πολυτελών ή μη αυτοκινήτων από το εξωτερικό, ορισμένα από τα οποία χρησιμοποιούσαν τα μέλη και κάποια μεταβιβάζονταν σε τρίτα πρόσωπα. Με τον τομέα των αυτοκινήτων συνδέεται και το αποδιδόμενο στην οργάνωση σκέλος των εικονικών τροχαίων ατυχημάτων με σκοπό την εξαπάτηση ασφαλιστικών εταιριών.

Ως «πρωταγωνιστής» της απάτης φαίνεται και πάλι ο 43χρονος που διατηρεί ατομική επιχείρηση που μεσολαβεί στην πώληση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλα τα τροχαία εμφανίζονται να έχουν εκτυλιχτεί σε περιοχή κοντά στον τόπο διαμονής του 43χρονου και σε όλες τις περιπτώσεις τα οχήματα εμφανίζονται να μην έχουν υπαιτιότητα για την πρόκληση των συγκρούσεων, την οποία όμως αποδέχονταν πλήρως οι οδηγοί των άλλων οχημάτων. Μάλιστα, στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψαν ύποπτες τηλεφωνικές επικοινωνίες και επισκέψεις σε συνεργεία αυτοκινήτων, ενώ για εμπλοκή στο σκέλος αυτό συνελήφθη ένας 43χρονος ασφαλιστικός διαμεσολαβητής, ο οποίος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος. Τέλος, στο κατηγορητήριο περιγράφονται δάνεια που χορήγησε το κύκλωμα σε τρίτα πρόσωπα που είχαν ανάγκη από μετρητά και για τα οποία ζήτησε και λάμβανε μηνιαία επιτόκιο 20%, σε κάποια περίπτωση 12% χάριν διευκόλυνσης προς τον λήπτη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα